woensdag 11 april 2012

Jeugdzorg Overijssel wil aantal uithuisplaatsingen terugdringen

11-04-2012

http://www.nationalezorggids.nl/ANP/Patienteninformatie/8471/Jeugdzorg-Overijssel-wil-aantal-uithuisplaatsingen-terugdringen


ZWOLLE - Organisaties die jeugdzorg bieden in de provincie Overijssel willen middels een nieuw project het aantal uithuisplaatsingen van kinderen in probleemgezinnen terugdringen. Dat meldt de Stentor.

De instanties, waaronder Bureau Jeugdzorg Overijssel en de Raad voor de Kinderbescherming, willen een grotere rol voor de naaste omgeving van de kinderen. Zo zouden buren, familieleden en vrienden ingeschakeld moeten worden om een controlefunctie uit te oefenen.

De betrokken jeugdzorgorganisaties denken met het nieuwe project zelfs een voortrekkersrol op nationaal niveau te kunnen vervullen. De gevolgen van de nieuwe werkwijze zullen nauwlettend gemonitord worden, waarbij vooral gekeken zal worden of de situatie voor het kind daadwerkelijk veiliger is geworden.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink


                Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


IJSSELDELTA - Jeugdzorginstellingen in Overijssel willen de uithuisplaatsingen van kinderen in probleemgezinnen drastisch terugbrengen.

Buren, ouders van vriendjes en opa's en oma's moeten een oogje in het zeil houden om escalatie te voorkomen.

De William Schrikker Groep, Bureau Jeugdzorg Overijssel, de Raad voor de Kinderbescherming, Eigen Kracht Centrale, gesteund door de provincie Overijssel, zijn betrokken bij het nieuwe project. Volgens de instellingen kan het een voorbeeld zijn voor andere jeugdzorginstellingen in het land.

Adri van Montfoort (Lector Jeugdzorg en Jeugdbeleid Hogeschool Leiden) en Wim Slot (bijzonder hoogleraar jeugdbescherming) zijn betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe werkwijze en onderzoeken de effecten. Daarbij wordt onder meer gekeken of de gezinssituatie er voor het kind er veiliger op geworden is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten