maandag 30 april 2012

Open deuren... end the silenceEnd the silence.

Dit gebeurt ook in Nederland. Kinderen die weggerukt worden van hun vader, moeder en/of de rest van de familie.

De kinderrechter oordeelt achter gesloten deuren, en dat moet veranderen!
Jeugdzorg en Raad voor de Kinderbescherming kan haar manipulatieve en leugenachtige rol blijven spelen zonder enige controle.

Open deuren rechtzalen

Openbaarheid van rechtspraakzittingen èn -uitspraken in het familie- en jeugdrecht is niet alleen een grondrecht (Nederlandse grondwet, artikel 121) en een mensenrecht (EHRM-uitspraak Moser vs. Oostenrijk, 2006), maar draagt ook op cruciale wijze bij aan de publieke accountability en transparantie van de familie- en jeugdrechtspraak en daarmee aan de noodzakelijke kwaliteitscontrole op de rechtspraak en aan de aanpassing en veranderbaarheid van de rechtspraak aan de geest van de tijd en de ontwikkelingen in de samenleving.

Familierechtzittingen moeten openbaar en alle uitspraken in het familie- en jeugdrecht dienen publiek toegankelijk te zijn via het internet. De enige beperking die  aan de grondwettelijke openbaarheid in het familie- en jeugdrecht  die opgelegd mag worden is de anonimisering van de uitspraken van de rechter en de anonimisering van de berichtgeving over rechtszittingen in de mediacommunicatie.

Geanonimiseerde uitspraken van de rechter. Deze dienen zonder uitzondering allen te worden gepubliceerd.

Nederlandse grondwet, Artikel 121: Openbaarheid terechtzitting; motivering vonnissen
Met uitzondering van de gevallen bij de wet bepaald vinden de terechtzittingen in het openbaar plaats en houden de vonnissen de gronden in waarop zij rusten. De uitspraak geschiedt in het openbaar.

          Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

4 opmerkingen:

 1. Openbaar met anonimisatie in gepubliceerde uitspraken (zoals: http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BA7155, dus www.rechtspraak.nl ).
  Wel zou het gezin zelf recht mogen hebben op gesloten deuren, maar zeker niet het nu verduisterende BJZ!

  Men moet kunnen zien dat BJZ onthechtend en niet diagnostisch wegend bezig is.
  http://petities.nl/petitie/wijziging-rechtsgang-jeugdzorg ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals men het reilen en zeilen van een gezin,en haar privacy rondstrooit op papier van de ene hand naar de andere,zo behoort het ook te gaan met het reilen en zeilen van rechters,RvK en BJZ.Juist omdat zij zo'n cruciale rol spelen,in de jurisprudentie
  Openbaarheid, publieke accountabilty en transparantie van familie-en jeugdrechtspraak,kwaliteitscontrole,veranderbaarheid,en aanpassing van de rechtspraak aan de geest van de tijd.Niet anno 1897

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een petitie opstellen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is er al:
   http://petities.nl/petitie/wijziging-rechtsgang-jeugdzorg ;
   graag doen!

   Verwijderen