dinsdag 17 april 2012

Jeugdzorg wil 'contact' herstellen

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3241655/2012/04/17/Moeder-wil-voor-seks-aangeboden-dochter-terug.dhtml

Bureau Jeugdzorg onderzoekt of de moeder die haar 8-jarige dochter via chatsessies aan minstens zeven mannen zou hebben aangeboden voor seks, kan worden herenigd met haar kind.

Dat meldt het AD vandaag.

De inwoonster van Hardinxveld-Giessendam kwam enkele dagen geleden vrij tijdens het strafproces door een vormfout van justitie. Het Openbaar Ministerie heeft hiertegen meteen hoger beroep ingesteld. Het meisje is vorig jaar uit huis geplaatst en zit inmiddels in haar vierde pleeggezin.

Binnenkort wordt bekeken of de Onder Toezicht Stelling moet worden verlengd. Jeugdzorg repte gisteren over 'een ingewikkelde zaak', maar sluit een hereniging zeker niet uit. 'Vaak probeer je het contact weer te herstellen,' zegt Tanja van Dijk van Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland. 'Het uitgangspunt is altijd te kijken of het kan.'


Onderhandelingen misbruik

Het AD meldde eerder dat Astrid H. (44) en haar partner Harm M. (45) hun dochtertje aan pedofielen aanboden via advertenties op internet en onderhandelden al over de prijs, die opliep tot 50.000 euro. Ze hadden ook naaktfoto's van het meisje verstuurd. Tot misbruik kwam het uiteindelijk niet.

Klanten

Al snel aasden diverse mannen op de 8-jarige dochter en werd er stevig onderhandeld. De ouders zaten daarbij altijd samen achter de computer en ze dreven de prijs op. Een man van 70 bood zelfs 50.000 euro om wekelijks seks te kunnen hebben met het meisje. 'Hij verzocht me om iets op onze zolder te maken, waaraan hij haar kon vastbinden,' verklaarde de vader. 'Hij wilde haar misbruiken en invalide maken.' Dat ging blijkbaar zelfs hem te ver.

Reacties

Tweede Kamerleden van CDA, SP en PvdA reageren geschokt. 'De politie lijkt een ernstige blunder te hebben gemaakt. Dat mag nooit gebeuren, zeker niet in een zaak die heel Nederland geschokt heeft,' zegt CDA'er Madeleine van Toorenburg. Ze wil opheldering van minister Opstelten (Veiligheid).

Reactie Dark Horse: Jeugdzorg sluit een hereniniging niet uit! De moeder is vrijgekomen op een 'vormfout' en er is geen enkele reden om aan te nemen, dat deze persoon die zo diep is gezonken dat ze haar eigen kind aan pedo's aanbiedt op het internet, weer haar normale verstand heeft terug gekregen. Ik heb niets gelezen over intensieve therapieën om haar zieke gedrag tot de bodem toe te saneren. Haar kind is langs 4 pleeggezinnen verplaatst (wat op zich al een prestatie is van BJZ in een jaar tijd) terwijl met de moeder verder niets is gebeurd. Het uitgangspunt van BJZ zegt Tanja van Dijk van Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland, is te kijken of het contact weer hersteld kan worden.

Ligt het nu aan mij? Of is het andere mensen ook opgevallen dat BJZ er een sport van lijkt te maken om in de meest risicovolle situaties de terugplaatsing gewoon weer eens 'te proberen' (met alle gevolgen vandien) terwijl veel normale ouders of grootouders, zelfs na gebleken onterechte UHP, vaak geen enkele kans meer krijgen om het kind zelf op te voeden?  Het lijkt wel of ze het express doen. Even een situatie laten escaleren, dan hebben ze weer een goede reden om na het drama (wat ze helemááál niet zagen aankomen) de repressieve maatregelen voor de normale ouders wat verder te kunnen opvoeren.

Het meisje mist haar ouders. Ze weet helemaal van niets. Jeugdzorg heeft haar niet verteld dat haar ouders haar te koop hebben aangeboden aan pedofielen.

                   Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

4 opmerkingen:

 1. Van die OTS zullen de ouders(terecht) niet meer afkomen, maar wat BJZ ondertussen “aan werk” verzet heeft!!!!
  En na 4 pleeggezinnen zegt BJZ: “Vaak probeer je het contact weer te herstellen”??!! Mijn God!!!!
  Hoe vaak hebben de dames en heren politici al gezegd dat zij ”geschokt” zijn?!
  Door wie zijn zij eigenlijk geschokt? Door de politie, ouders of BJZ?!!
  UH, UH… meneer van Opstelten, UH, UH……

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Ligt het nu aan mij? Of is het andere mensen ook opgevallen dat BJZ er een sport van lijkt te maken om in de meest risicovolle situaties de terugplaatsing gewoon weer eens 'te proberen' "

  Volledig mee eens. Met alsmaar stijgende verbazing blijf ik mij verwonderen over de ingenieusiteit van BJZ om de meest bizare en gevaarlijke situaties voor kinderen te creëren. Zou dit slechts onwetendheid en onkunde zijn of zou er sprake zijn van kwade opzet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volkomen geschifte en incompetente psychopaten .. komt dat in de buurt?

   Verwijderen
 3. Belachelijk. Tijd voor een volksopstand tegen die idioten bij Jeugdzorg, ze zijn daar zwaar de weg kwijt. En waarom denken ze precies dat dit goed voor het kind is?!? Oh... ik weet het al (dat hoor ik al een jaar) "omdat onze regel is dat omgang/gezag ALTIJD goed is voor het kind".

  Ik heb ook met die club te maken (en de Raad van de Kinderbescherming, ook zulke fijne lui). Ik probeer mijn kind te beschermen tegen een mishandelende vader...maar als ik dit soort dingen lees heb ik weinig hoop dat dat gaat lukken. Ze willen weer omgang. De Raad heeft al gezegd dat ik maar moet accepteren dat mijn kind het risico loopt mishandeld of ontvoerd te worden. En Jeugdzorg zegt (nee, ik overdrijf niet)dat een psychopaat ook een leuke vader kan worden. Tsja. Wat zeg je dan nog...tegen "de jeugdbeschermers".

  BeantwoordenVerwijderen