maandag 2 april 2012

Hoe krijg ik mijn kind(eren) terug als die uit huis geplaatst zijn?

Een 'recept' voor terugplaatsing van in feite alle kinderen die uit huis geplaatst zijn, inclusief achtergrond, pleitnotitie en rechtelijke uitspraak! (Uit: 'Nico Mul's link')
Eerst een stukje in van de zogenaamde 'Delta methode' , de richtlijn van de MO-groep voor BJZ:
Blz. 65:
'De gezinsvoogd is degene die de lijnen uitzet en acties afspreekt in verband met het wegwerken van de gronden van de (OTS / UHP) maatregel. De gezinsvoogd bespreekt daarom met ouders wat er in de thuissituatie moet gebeuren / veranderen om beëindiging van de geïndiceerde hulp / terugplaatsing mogelijk te maken.  De ‘einddoelen’ staan in het indicatiebesluit, de ontwikkelingsuitkomsten en de daarvan afgeleide concrete werkdoelen staan in het Plan van Aanpak .'
Blz. 51:
'De kernbeslissing een UHP te beëindigen: Er wordt getracht de thuissituatie zodanig te verbeteren, dat het kind terug naar huis kan. De terugplaatsing kan plaatsvinden als BJZ daar toestemming voor geeft, er is geen afzonderlijke rechterlijke beslissing voor nodig.'
Blz. 52:
'Bij UHP heeft de gezinsvoogd een belangrijke verantwoordelijkheid in het bewaken van het tijdsverloop. Als de UHP te lang duurt, ontstaat als vanzelf een nieuwe en steeds moeilijker omkeerbare opvoedingswerkelijkheid. Daarbij geldt, dat hoe jonger het kind is, hoe urgenter het is om te komen tot een stabiel opvoedperspectief.'
Menig ouder die bovenstaande leest zal dit vreemd voorkomen, er zijn zelfs gevallen waar nimmer over terugplaatsing gesproken wordt…. Even zakelijk:
Ook wordt nu gepropageerd te werken met de 'Signs of Safety methodiek' Van belang is hierbij dat in kaart gebracht is WAT de redenen tot 'onveiligheid' c.q. UHP zijn en dat er middels eigen netwerk dan wel via begeleiding van een deskundige alles aan gedaan wordt om de veiligheid thuis te garanderen.
U kan als ouder verzoeken via een verzoekschrift aan de St. BJZ en dan zo nodig via bezwaar / beroep bij de bestuursrechter om een 'SoS-traject in te stellen met doel terugplaatsing kinderen' dan wel het volgende doen wat een cliënt van mij gedaan heeft: bezwaar gemaakt op de indicatie OTS/UHP en aansluitend is dit bezwaar ingebracht bij de kinderrechter (nov. 2010) in de pleitnotitie voor verlenging UHP het verzoek gedaan, hetgeen op 28-12-2010 gehonoreerd werd door de uitspraak van de rechter te Alkmaar (Blz 4/ het meest relevant!). Ouders deden dit zónder advocaat.
Het resultaat: eind oktober 2011 waren, na forse tegenwerking van BJZ, tóch alle kinderen weer bij hun ouders thuis… de balans: door 3,5 jaar onterechte UHP beschadigde kinderen, ouders financieel geruïneerd….een huis vol hulpverleners…kinderen toch ZEER BLIJ weer thuis te zijn!

7 opmerkingen:

 1. Wat kan ik doen als moeder van drie kinderen.Ze zijn uithuisgeplaatst door verhalen van mijn exen. Dat ging over het verleden van mijn vriend. Inmiddels 18 jaar geleden en hij is ervoor gestraft.

  De vaders hebben een melding gedaan, dat er iets zou zijn gebeurt bij mijn kinderen,wat echt niet zo is, maar omdat BJZ een strafblad heeft gezien zijn de kinderen weg gehaald. Geen onderzoek, niets??

  Amk is een half uur bij mijn binnen geweest en de verhalen van twee vaders geloven zij.
  Door leugens heb ik mijn kinderen al tien maanden niet gezien terwijl het tegendeel op tape staat.

  Bjz maar ook vaders liegen tegen de rechters en mijn visie en opname wilt men niet aan horen.

  Wat is men als moeder nog haar rechten????
  Ik heb het idee niets,alleen bjz heeft macht tegen over ouders.
  Wat kan ik doen als mijn advocaat ook niet verder komt en nu de vaders en BJZ de kinderen tegen moeder opzetten???

  Graag uw reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We staan echt machteloos....zo ook wij, BJz maar ook de rvdk liegen samen met exen tegen de rechters. Heb je het al eens in hoger beroep proberen voor elkaar te krijgen, dat je kinderen weer terug mogen komen ? Wij vechten ook werkelijk waar voor onze kinderen....veel sterkte toegewenst

   Verwijderen
  2. Moeder met veel verdriet.30 juli 2016 om 12:04

   Ik wist echt niet dat dit kon, in Nederland. Toch wel een beschaafd land. Wat jullie schrijven is mijn verhaal. Liegen, liegen en nog eens liegen. Zowel Veilig Thuis, de Raad, Jeugdbescherming en nu ook het VUHP. Wat bezielt deze mensen. Zij behoren mijn kinderen te behoeden niet te beschadigen. Al hun feiten zijn nergens op gebaseerd. Belachelijk. Ongefundeerde aannames. En angsten die mijn ex verspreid om hun te manipuleren. Alleen bij mij is het erg complex. Mijn ex heeft volgens mijn kinderen hen ernstig mishandeld en misbruikt. Maar ook vrienden van hem die ik niet ken. Hij speelt al vanaf het begin tegen elke instantie de vermoorde onschuld en blijft rustig onder zijn manipulatieve plan. Ik krijg geen echte antwoorden hoe mijn kinderen terug te krijgen. Omdat zij ook geen redenen hadden voor UHP. Ik ben ten einde raad. Volgende week komt mijn advocaat terug van vakantie. Ik weet dat ik in mijn recht sta. En dat zij ernaast zitten. Mijn kinderen zijn nu al bijna 3 weken uit huis. Ik heb zoveel pijn. Zou graag in contact komen met mensen met hetzelfde of een soortgelijk verhaal.

   Verwijderen
 2. Wij hebben geen tijd meer te verliezen met de materiële bewijsvoering van de ENIGE waarheid, deze waarheid is inmiddels een ieder duidelijk, en vooral UITERMATE MENSENRECHTENSCHENDEND. Vreemd en erg laf dat de mensen die er verantwoordelijkheid voor dragen nooit ergens te bekennen zijn.. Lafbekken zijn het, allemaal. HOOG TIJ om maar eens achter dat bureau vandaan te komen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb twee lieve meisje ! Maar ze zijn alle twee niet meer bij mij. Eentje woont in Gullegem en de jongste woont in Nederland.

  Van de kleine daar hebben zij mij nooit bij betrokken in de rechtszaak. Ik heb lang moeten wachten op mijn papieren vanuit Nederland, en zo is nu mijn klein meisje toe gewezen aan haar papa.

  Maar ik ben het daar niet me eens. Ik heb vier jaar in België voor de kleine gezorgd en haar papa kwam alleen als het hem uitkwam.

  Ik vind het niet een groot onrecht dat hij alle rechten heeft en ik niet. En de oudste woont bij haar oma en ik heb gehoord dat haar papa haar mishandeld.

  Wat moet ik doen om mijn twee lieve meisjes terug bij mij te krijgen? Help me, want ik hou erg veel van mijn meisje

  Sylvia Peirs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tegen jeugdzorg kan je helemaal niks. die zijn zo machtig, ik heb veel advocaten gehad. Alle advocaten hebben de zaak verloren om mijn kind terug te krijgen!

  Ze hebben mijn kind na 48 uur na de geboorte meteen afgenomen en in een pleeg gezin geplaats, er is nooit gekeken naar een alternatieve oplossing zoals familie. Er is nooit gewerkt naar een terugplaatsing.

  Ze zeggen altijd "wij denken dat het beter is" . Mijn dochter wordt vandaag 5 jaar. En ik heb haar anderhalf jaar niet gezien, omdat ze naar 3 jaar ons gezag hebben afgenomen.

  Dat laatste beetje recht wat we nog hadden namen ze ons ook af. Er werd recht in het gezicht gezegd dat wij ons kind nooit meer terug krijgen omdat het al 5 jaar in het pleeg gezin zit.

  Wij mogen onze dochter 1x per maand zien voor een uurtje dat tot haar 18e.. Hierop weer een advocaat in de arm genomen. Ik weet me echt geen raad meer en heb toen afstand van mijn kind gedaan omdat de emoties te hoog opliepen.

  Naar onze belang kijken ze niet, maar ik wil toch echt mijn kind terug! We hebben ons blauw betaald aan rechtbanken en advocatekosten. Jeugdzorg wint de zaak steeds.

  Ieder jaar staat hetzelfde in hun verweerschrift . Ik ben ook naar diverse kranten en tv stations geweest, ook zij willen het niet publiceren of aandacht eraan besteden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook mijn kids zijn van me weggenomen en al jaren niet gezien. Reden: ik was minderjarig. Ik mocht ze eerst tweemaal een uur in de maand zien en toen een keer in de maand omdat mijn ex wat verkeerd deed.

   Op gegeven moment stort je in en ik was zo ziek geworden van stress dat ik aan een rolstoel gekluisterd zat. Na vier jaar probeerde ik het weer, vol in de studie en ik wou mijn kids. Ik maak afspraken bij jz en kreeg geen reactie van jz.

   Men reageerde niet op telefoon en mails. Ik stortte weer in. Inmiddels ben ik acht jaar verder. Ik ben nu afgestudeerd. Ik heb een goed huis.

   Ik wil geen contact meer met jz. Geen integratieproject, want daar kunnen ze zich niet zo goed aan houden. Ik ben slachtoffer van mijn ex haar gedrag en ik ben het zat. Jz is denk ik het slechtste wat er is.

   Ik wacht tot de oudste 12 jaar is. Ik ga weer knokken en als ze niet krijg dan neem ik waar ik recht op heb. Dat zou jij ook moeten doen. Op gegeven moment is het klaar met het geduld. Bjz is een van de slechts georganiseerde organisaties die er zijn. Onder toezicht van jeugdzorg gaat het momenteel erg slecht mijn mijn kinderen. Bedankt jeugdzorg!

   Verwijderen