dinsdag 3 april 2012

Waarom Jeugdzorg een gevaarlijke Sekte is

Kenmerken van een sekte:

1 Het vervreemden / losmaken van het individu (hier het kind) van familie en vrienden.
(Jeugdzorg doet anders dan voorgeschreven is, meestal niet aan actief terugplaatsings-
beleid. Zij werkt dit eerder tegen. Alle familie eromheen wordt bestempeld
als niet-belanghebbend. BJZ miskent volledig het recht en het belang van het kind op contact met zijn familie-netwerk.) 

2 Het verkondigen van theorieën die niet wetenschappelijk getoetst zijn. (Jeugdzorg kletst uit haar nek, bijvoorbeeld aangaande hechtingsstoornissen en strooit kwistig met‘persoonlijkheidsstoornissen’ bij ouders die nooit psychiatrisch onderzocht zijn, of dit juist wél zijn en een goede beoordeling kregen die door BJZ straal wordt genegeerd).

3 Het geven van voorgeprogrammeerde antwoorden bij ‘lastige vragen’. (Voorgekookte, ingestudeerde ‘riedeltjes’ die rechtstreeks uit de reclame-folders van AMK/BJZ afkomstig zijn, zonder inhoudelijk op kritiek in te gaan. Zelfs Kamerleden met BJZ in de portefeuille hebben hier soms last van)

4 Het financieel voordeel hebben bij zoveel mogelijk ‘leden’. (OTS een kleine € 8000,- per kind per jaar. Bij een probleem met 1 kind (zelfs dat is twijfelachtig met de ‘bewijsvoering’ van BJZ), probeert men ook meteen 3 broertjes/ zusjes onder toezicht gesteld te krijgen = 4 x OTS bedrag)

5 Het ‘heil’ kan uitsluitend van de sekte komen. Andere bronnen / groepen zijn
verboden. (Er worden geen rapporten aanvaard van ouders met daarin contra-expertise.
BJZ die geen toestemming geeft voor een ‘second opinion’ – wat helemaal lachwekkend is
in gevallen waar er niet eens een eerste onderzoek is geweest) 

6 Kwetsbare mensen / gezinnen zijn het belangrijkste doelwit. Eerst vriendelijk, later met bedreiging en chantage. (Een andere mening hebben over de beste aanpak voor het kind is in de ogen van BJZ meteen ‘hulpweigering’ en ‘bedreiging van de ontwikkeling van het kind’. Het ‘belang van het kind’ is voor buitenstaanders een sympathieke uitdrukking, maar insiders weten dat dit het belangrijkste wapen is van BJZ om zichzelf als een wig te drijven tussen ouders en kinderen)

Sven Snijer

5 opmerkingen:

 1. Haarscherpe analyse!

  In het jaarverslag van de Nationale Ombudsman las ik zojuist het volgende:

  ‘Kritische geluiden van burgers laten betrokkenheid zien en zouden opgepakt kunnen worden als nuttige signalen aan de hand waarvan de overheid zich kan verbinden en verbeteren.
  Het wekt dan ook verbazing dat bij sommige publieke organisaties (lees: BJZ) de ontvankelijkheid voor klachten slechts gering is.’

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat de ontvankelijkheid van de klachten bij BJZ daalt naarmate de hoeveelheid aan klachten bij en over BJZ stijgt.
  Niet het vele is goed, maar het goede vinden zij ook niet veel. Vinden zij eigenlijk maar niks!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Google op: falende jeugdzorg, het meisje van Nulde, de zaak Savanna, en Rowena Rikkers: tal van voorbeelden waarin de Jeugdzorg ondanks zorgmeldingen niet ingreep en het kind lieten barsten! En bij de zedenzaak, het Hofnarretje te Amsterdam, was er al eerder aan de bel getrokken, maar Jeugdzorg deed niets. Talloze kinderen zien hun vader nooit meer doordat de ex de vader wil pesten door hem omgang met zijn kinderen onmogelijk maakt. Dat kinderen daar verdriet van hebben is de Jeugdzorg een rotzorg.

  Nee, zij laten zich graag voorliegen door moeders met al dan niet Borderline of Munchausen by proxy. Wat de Jeugdzorg doet? Om in de publiciteit te komen zich druk maken om Laura, een minderjarige verwende puber die de wereld rond wilde zeilen...... Rechten van het kind? Kinderen die papa missen na een scheiding in Nederland hebben helaas geen rechten! lees gastenboek DWAZE VADERS.NL

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk ook eens klokkenluider.nl alvast bedankt voor mijn artikel lezen, mensen het is in Nederland gevaarlijk wonen !!!! Democratie ? Nee, dat is er niet. Ik een boekje open doen over Jeugdzorg en AMK.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja ik weet het zeker, dat kinderen door het pleeggezin vaak wordt gezegd hoe slecht hun ouders wel niet zijn. E bij kleine kinderen zorgen ze ervoor dat er zo weinig mogelijk contacturen zijn, zodat ze last krijgen van hechtingsroblemen. 80 procent van de ouders gaat scheiden omdat ze het niet meer aan kunnen dat hun hele gezin uit elkaar gerukt wordt. Je financieel uitkleden, door ervoor te zorgen dat ze heel ver weg zijn, zodat je ver moet reizen. En dan het geestelijk en mentaal kapot maken van kinderen door ze trauma's te bezorgen. Dit zijn heel harde feiten en je mag toekijken hoe jouw toekomst kapot gaat en die van je kind. Er word niks ondernomen, alleen geld gebeurt over ander mans leed en het verknallen van de toekomst van een kind. Goed werk.

  BeantwoordenVerwijderen