woensdag 25 april 2012

Een uithuisplaatsing gaat sneller!


Kinderopvang De Blokkendoos in Hoorn staat al sinds 2005 onder verscherpt toezicht van de GGD. Na zeven jaar zijn de directrice en een leidinggevende dan eindelijk geschorst. Een uithuis plaatsing gaat een stuk sneller! Hoe is het mogelijk dat in Nederland, waar kinderen zonder waarheidsvinding, zonder goede diagnostiek, met achterklap en roddel, op basis van insinuaties uithuis worden geplaatst en deze kinderopvang al 7 jaar lang kan aan rotzooien. De GGD in Hoorn kan nog wat leren van Bureau Jeugdzorg en kompanen.

http://nos.nl/artikel/366382-misstanden-bij-kinderopvang-hoorn.html

Misstanden bij kinderopvang Hoorn

Toegevoegd: woensdag 25 april 2012, 17:25

De leiding van een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang in Hoorn is geschorst vanwege emotionele mishandeling. De gemeente Hoorn schorste de directeur en een leidinggevende na een rapport van de GGD over misstanden. Daarin staat onder meer dat er een angstcultuur heerst onder zowel kinderen als medewerkers.

Kinderen werden emotioneel vernederd door medewerkers, zegt de GGD. Zo werd een gezet kind dikzak genoemd en moest een kind dat geen kiwi kon schillen, de vrucht met schil en al opeten. Ook werden er seksueel getinte opmerkingen tegen kinderen gemaakt.
Een aantal kinderen kreeg een voorkeursbehandeling: ze mochten mee op uitjes en kregen cadeautjes. Sommige kinderen mochten niet mee en werden afgekraakt in bijzijn van andere kinderen.

Seksueel geïntimideerd


Uit gesprekken van de GGD met oud-werknemers bleek dat personeel seksueel werd geïntimideerd. Ook moesten medewerkers een contract tekenen waarin ze beloven niks te zeggen over hun werk.
De opvang in Hoorn staat sinds 2005 onder verscherpt toezicht van de GGD, onder meer omdat er regelmatig te weinig personeel voor de groep stond.


Ernstige misstanden op kinderdagverblijf Hoorn

25 Apr 2012 17:36

HOORN De gemeente Hoorn heeft de directrice en een leidinggevende van kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang De Blokkendoos geschorst vanwege 'emotionele mishandeling'.

Dat maakten de gemeente en de GGD woensdag bekend. Volgens een rapport van de GGD heerst er op het kinderdagverblijf een cultuur van angst onder zowel de medewerkers als de kinderen. Ook is er sprake geweest van fysiek geweld: kinderen op de buitenschoolse opvang zouden hardhandig zijn vastgepakt en ruw op de gang zijn gezet. De gemeente benadrukt dat het niet om een zedenzaak gaat. Er zijn volgens de instanties geen formeel strafbare feiten geconstateerd.

Ontluisterende voorbeelden

In het rapport geeft de GGD ontluisterende voorbeelden van pestgedrag en verbaal geweld richting de kinderen. Zo werd een kind zes weken binnengehouden omdat het bij een buitenactiviteit in de bosjes geplast had. Een kind dat geen kiwi kon schillen werd gedwongen de kiwi met vel en al op te eten. Ook zijn er seksueel getinte opmerkingen gemaakt tegen de kinderen. Zo kreeg een kind met kleding van het merk Eager Beaver van de directrice te horen dat ze 'gewillig-kutje-kleren' aan had.De Blokkendoos 'een hel'
De GGD interviewde voor het rapport oud-medewerkers. Eén van hen omschreef het werk op De Blokkendoos als 'een hel'. Het personeel zou met regelmaat seksueel geïntimideerd worden. Ook moesten medewerkers contracten tekenen waarin ze moesten beloven niets over hun werk te zeggen.

Het is niet de eerste keer dat de GGD De Blokkendoos in het vizier heeft. Al sinds 2005 constateert de gezondheidsdienst herhaaldelijk dat er tekortkomingen zijn. In 2009 werd het kinderdagverblijf met sluiting bedreigd. Zo staat er vaak te weinig personeel voor de groep. Ook zou de leiding van het kinderdagverblijf de medewerkers op het hart hebben gedrukt om inspecteurs van de GGD om de tuin te leiden. Over twee weken moet er een locatiemanager zijn aangesteld, in de tussentijd staat de blokkendoos onder verscherpt toezicht door de GGD.


Blokkendoos Hoorn misschien dicht

06 Nov 2009 11:07

HOORN Kindercentrum de Blokkendoos in Hoorn wordt bedreigd met sluiting. Het centrum krijgt een boete van de gemeente omdat er te weinig beroepskrachten zijn voor het aantal kinderen dat wordt opgevangen.

In 2005 kreeg de Blokkendoos al een dwangsom opgelegd voor het zelfde vergrijp. In totaal heeft het kindercentrum nu 8 keer een boete gekregen voor dezelfde overtreding.
De Blokkendoos krijgt 10 weken de tijd om de problemen op te lossen. Anders wordt het centrum gesloten.


Update 8 mei 2012

Blokkendoos in Hoorn: complot of kinderhel

ALKMAAR - Is de schorsing van Maaike Groenestein bij kinderopvang De Blokkendoos in Hoorn terecht of niet. ,,Het kan een complot zijn (???)'', aldus haar advocaat Jasper de Boer. gisteren bij de Alkmaarse rechtbank.
De tegenpartij - Hoorn en de GGD - ziet Groenestein liefst nooit meer terugkeren bij de opvang. ,,We komen op voor de kinderen, die zelf niet kunnen spreken.''

Groenestein is sinds twee weken geschorst nadat de GGD een schokkend rapport over de situatie in De Blokkendoos naar buiten bracht. Er zou worden geschreeuwd, kinderen werden gepest en emotioneel mishandeld. De Blokkendoos stond gisteren bij de rechter om de schorsing aan te vechten. De uitspraak is woensdag 23 mei.

                 Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

4 opmerkingen:

 1. Ze zijn weer lekker vlot in Nederland. Wat had er een ellende voorkomen kunnen worden als de gemeente/GGD hun werk hadden gedaan en het kdv jaren eerder hadden gesloten. Goed gedaan gemeente Hoorn en GGD. Jullie krijgen de gouden eikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nederland is ziek!!!
  Het systeem door en door rot!!! Schijnheilig!
  Alles in deze maatschappij draait om geld en misleiding.
  Het kind is handelswaar geworden!
  Een voorwerp, in plaats van een levend wezen dat recht heeft op liefde, respect en bescherming!
  Sluiten die handel!
  Walgelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "De Blokkendoos krijgt 10 weken de tijd om de problemen op te lossen."

  Die jongens kunnen niet tellen daar. 7 jaar is niet hetzelfde als 10 weken ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sluiten! Meteen. Deze mensen hebben het recht niet eens om met kinderen te werken..... en ze dan nu de kans geven, om alsnog geld te mogen verdienen in een beroep zoals dit??? schandalig!!! zo is mijn zoontje bij kinderdagverblijf De blauwe kip weggelopen op 2 jarige leeftijd, wij als ouder kwamen hem halen, en vonden hem in de sneeuw op zijn slofjes 2 straten van het kinderdagverblijf.... eenmaal terug wisten ze niet eens dat hij weg was!!!!! Waar gaat het heen met de regeltjes in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen