zondag 8 april 2012

De vierde gezinsvoogd…

                          "Hi, ik ben Kimberley. Ik ben héél goed met kinderen…"
                          (want ik ben zelf ook nog een kind, hi,hi,hi)
                Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


3 opmerkingen:

 1. Dus behandel de voogd ook als ware het je eigen kind... .Zij lijdt tenslotte aan ernstige gedragsstoornissen...heeft waarschijnlijk zelf nooit de liefde gehad die zij nodig had als kind.
  Echter, wees op uw hoede voor mogelijke borderline-symptomen die kunnen leiden tot destructie van uw gezin resp.ouder-kind band.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat er nooit of te nimmer meer een gesprek plaatsvinden met mensen van het AMK of bureau jeugdzorg (gezinsvoogd), ZONDER dat het gesprek wordt opgenomen. WAAR dan ook! DAT RECHT HEEFT U!!Vanaf het moment dat u de deur opendoet of de telefoon aanneemt. Zorg dat er een vertrouwenspersoon aanwezig is. OOK dat recht heeft u!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ten aanzien van 'opnemen van gesprekken':
  Ieder gesprek waar u zélf aan deel neemt mag u opnemen. U dient wel dit aan de andere deelnemers te zeggen. Publiceren van zo'n gesprek mag, maar alleen als de anderen niet met naam etc. bekend gemaakt worden.

  Gezinsvoogden en medewerkers van jeugdzorg-instellingen presteren het vaak om dit soort zaken te verbieden evenals foto en video van uw EIGEN KIND... Dit is buiten iedere wetgeving, maar misschien wel afkomstig uit het 'wetboek jeugdzorg'. Dit staat misschien wat cynisch, maar als Jz het zelfs als gespreksonderwerp op een congres heeft over het 'naast zich neerleggen van rechtelijke uitspraken', dan lijkt dit toch wél te bestaan, of niet?

  (Voor verdere buiten-wettelijke acties van jeugdzorg, zie het boek 'Jongleur over de schreef' van drs. T. Barendse, o.a. te vinden op www.stichtingkog.info en gelinkt in mijn 'Nico Mul's link' op www.jeugdzorgbeleid.nl!)

  Drs. N.J.M.Mul

  BeantwoordenVerwijderen