dinsdag 3 april 2012

Ouder vertelt over de werkwijze van SGJ

Ik heb een gezinsvoogd bij de SGJ sinds november van vorig jaar. Zij is dit nog maar anderhalf jaar, maar ze doet echt haar best. Ook al zijn haar collega's het er niet mee eens of haar leidinggevende, maar zij gaat wel door met het geen ze heeft beloofd. Ik hoop ook dat ze het in een later stadium door kan zetten als ze echt met de rug tegen de muur gezet wordt . Omdat SGJ zegt dat het kind niet naar huis kan.  De rechter zegt van wel. De gezinsvoogd moet zich in allerlei bochten wringen om haar zin door te laten gaan, zo ook met de hulp die ingezet moet worden.

Ze vertelde mij dat ze alleen over de zorgen mogen praten in een zitting en niet over de dingen die goed gaan in een gezin, want dan zou het niet goed overkomen waarom ze bij de rechter zitten. Maar ze wil er nu wel alles aan doen om goed met mij als ouder samen te werken, maar dat het heel zwaar is voor haar als andere mensen andere dingen zeggen.

3 opmerkingen:

 1. Lieve ouder,
  Ik denk dat u er ernstig rekening mee moet houden dat u binnenkort een andere gezinsvoogd krijgt toegewezen.
  Waarom?
  -zij stopt er zelf mee omdat zij in gewetensnood raakt. En hopelijk wordt zij dan klokkenluider!
  -zij wordt van uw “case” afgehaald.
  U kent de slogan van deze tijd? Alle neuzen in dezelfde richting!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zelf ook een bezorgde moeder met een dochter bij de WSG. Die zijn waardeloos. De WSG voogd van mijn dochter kijkt niet naar haar veiligheid. Mijn dochter is op de leefgroep seksueel misbruikt, maar ik als moeder kon geen aangifte doen, zei de zedenpolitie. Omdat ik geen ouderlijke gezag meer heb. Dus moet de WILLIAM SCHRIKKER VOOGD dit doen, maar de voogd doet het niet, omdat zij het niet nodig vindt.

  Ik als moeder heb toch aangifte gedaan en ook heb ik Samson ingeschakeld. Ik vind dat de WSG voogd niet in het belang van mijn dochter handelt. Nu moest mijn dochter de prikpil nemen, maar mijn dochter wilde de prikpil niet. Ze hebben haar gewoon gedwongen, maar toen heb ik mijn mond opengedaan en gezegd: “Van wie is het lichaam, van de WSG voogd of van mijn dochter? “ Toen zei de voogd:” Het lichaam is van jouw dochter”. “Dus” zei ik “ mag mijn dochter zelf beslissen over haar lichaam en ook mag mijn dochter over de prikpil beslissen of ze die wil of niet” Ik vroeg aan mijn dochter wat zij wilde. Mijn dochter gaf aan dat ze de prikpil niet wilde. De voogd zei: “Dan moet je aan de gewone pil.” Ik vroeg de voogd of ze soms bang was dat het nog een keer zou gebeuren? Ik kreeg op die vraag geen antwoord…

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, zwijgen dat is wat ze doen en in de tussentijd moet je alles doen om te bewijzen hoeveel jij van je kindje houd. Ondertussen kun je voor hulp de boom in. Je moet het zelf regelen. Dat noemt men hulp-verveling en zelf als het opgelegd is door de rechter komen ze er onderuit en moet je het zelf doen. En dan nog weten ze de rechter wijs te maken dat je niet open staat voor hulpverlenging, ook al heb je zelf alles geregeld. Er word veel te veel verzwegen. Ik spreek uit eigen ervaring en die van anderen.

  BeantwoordenVerwijderen