vrijdag 27 april 2012

Levensgevaarlijk- kinderen op het dak van voogdijinstelling

De ouders die deze foto 's maakten zijn zwaar gesanctioneerd evenals hun kinderen: 3 maanden mochten de kinderen hun ouders niet zien… Antonius is wel inmiddels gesloten…
HULDE aan deze ouders!!  (Oktober 2011 zijn ze na een lange juridische strijd allemaal teruggekeerd naar huis!!)
Levensgevaar voor kinderen bij MKT Antonius te Castricum


Door de slechte behandeling van de kinderen bij MKT Antonius met name in de groepen Spetters en Bommels. Lopen veel kinderen regelmatig weg en gaan ze op het dak zitten waar de leiding ze niet kan pakken.
Hoewel dit ook overdag gebeurt, hebben wij dit vaker aangetroffen na bedtijd zodat de kinderen in pyama / nachtkleding op het dak zitten of over het terrein lopen. Hoewel wij dit al vaker geconstateerd hebben (bij ons eerste bezoek aan Antonius zaten er al 3 kinderen op het dak, ik heb toen de directeur direct daarop aangesproken en hij heeft ze er toen na meermaals aandringen van ons (we vonden dit al vreemd) afgestuurd) en het eigenlijk de “normale” aanblik van Antonius is vonden wij het toch zodanig schokkend en gevaarlijk voor de kinderen dat wij begonnen zijn het te fotograferen. Inmiddels weten wij uit ervaring van onze kinderen hoe het komt dat deze kinderen zo vaak op het dak zitten.
Het toont het protest van de kinderen die hiermee laten zien dat de begeleiding zeer veel te wensen overlaat. Daarbij lopen de kinderen niet alleen op deze manier op het terrein weg. De kinderen lopen ook weg het terrein af. En zijn dan vaak uren spoorloos.

Deze foto’s hebben wij gemaakt op 10-6-09 toen wij langskwamen voor bezoek aan onze kinderen die daar als gezonde probleemloze kinderen onterecht geplaatst zijn door BJZ zonder dat daar een verwijzing voor bestond of bestaat.


Ook hier helpt een groter kind een kleiner kind om weer veilig van het dak af te komen. Als de kleintjes boven zitten durven ze er niet goed meer af. Het risico op vallen wordt daardoor nog meer vergroot.


De volgende foto’s zijn gemaakt op 15-6-09 rond 22.00u toen wij toevallig even langskwamen om spullen langs te brengen waar om gevraagd was.
De jongen met het rode shirt heeft ook nog de nodige dakpannen naar beneden gegooid terwijl wij daar stonden met de leiding te praten. Zeer gevaarlijk natuurlijk want wat als iemand zo’n dakpan of de wegvliegende scherven op zijn hoofd krijgt?
Het meisje rechts is rond de 6/7 jaar en stond in haar roze nachtjapon. Op het moment dat wij aankwamen stond ze bovenop de nok van het dak.


Deze kinderen kwamen net van het dak af en lopen nu rond op het terrein. Zoals u ziet in nachtkleding. De jongen op het dak van de fietsen stalling heeft niet eens een broek aan.

We hebben al diverse klachten brieven gestuurd over de behandeling van de kinderen bij Antonius. Er wordt gedreigd en geslagen en met de kinderen gesleept door de leiding. Ook worden de armen van de kinderen op de rug gedraaid door de leiding en komt het voor dat ze met drie man op een kind gaan zitten. De kinderen worden niet door de leiding beschermd tegen bedreigingen en agressie van andere kinderen dan geeft de leiding aan daar geen tijd voor te hebben of ze doen gewoon of ze het niet zien. Omdat een kind zich probeert te verweren door van zich af te slaan / schoppen wordt het kind dan vervolgens gestraft. Let wel het gaat hier om kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

Inmiddels heeft Antonius ons vandaag met een verzonnen verhaal verboden om nog langer op het terrein te komen. Kennelijk zijn ze daar niet blij met de foto’s die wij genomen hebben en de klachtenbrieven die we aan Antonius en BJZ gestuurd hebben. Terwijl dit juist aanleiding zou moeten zijn om iets te verbeteren aan de instelling. Wij strijden voor het belang en geluk van de kinderen die daar verblijven en geloof me dat betreft niet alleen onze eigen kinderen die daar onterecht door BJZ zijn geparkeerd en niets liever dan naar huis willen, maar ook de andere kinderen die daar verblijven en wellicht geen ouders hebben die op deze manier aan de bel durven te trekken.

Mirjam 22-6-09

                 Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html


3 opmerkingen:

 1. Hoe schofterig om dan te roepen dat je een kind bij zijn ouders wegneemt vanwege een bedreigende situatie of bedreigde psycho-sociale ontwikkeling van het kind in de thuissituatie bij de ouders... Hoe .....schofterig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, politici nemen het toch niet serieus. Kijken toch niet naar waar het knelpunt bij BJZ ligt. Lezen toch niet de wetenschappelijk onderbouwde adviezen die ze kregen.

  Dibi twijfelt aan signalen.

  Kooiman dendert voort in haar oude baan als gezinsvoogdes. Etc.
  Rapporten zijn te dik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tsja, Jeugdzorg weet het toch zo goed? Ze kunnen immers beter kinderen opvoeden en kennen hun belang beter dan de ouders toch? En zie hier het resultaat, dumpen in instellingen met alle gevolgen van dien...Tsja dat is dan Jeugdzorg die het zo goed wist!!!! Om maar niet te spreken over hun grote zakken die steeds voller worden door hun gegraai....pffff

  Anja

  BeantwoordenVerwijderen