zondag 15 september 2013

"Ik had de verdoving nog in mijn benen zitten"

Door Nora Naber 

Als ze binnenkomt is het eerste wat ze laat zien een prachtig fotoalbum van haar tweeling die nu vier maanden oud is. Op de eerste bladzijdes zijn het nog baby’s, maar op de laatste pagina kijken twee schattige, kleine mannetjes ons ondeugend aan.  Ze lijken op hun moeder, dat zie je direct.  

Ze heeft  haar kinderen net anderhalf uur mogen zien tijdens het bezoekuur. De pleegouders zijn aardig, daarover heeft ze niets te klagen, maar daar gaat het niet om. De 23-jarige tot de islam bekeerde Jennifer voelt zich slachtoffer van Bureau Jeugdzorg, de William Schrikker Groep en van de Raad voor de Kinderbescherming, nadat haar kinderen direct na de geboorte op slinkse wijze weg gehaald worden.

‘Ik had de verdoving nog in mijn benen zitten’ 

“Vlak voor de bevalling heb ik nog met de Raad voor de Kinderbescherming gebeld. Ik heb ze gevraagd: wat zijn jullie van plan? Ze vroegen: wij willen alleen maar weten of je alles goed voor elkaar hebt.” Jennifer had het goed voor elkaar. Samen met de begeleidende instantie had ze de babykamer ingericht en had ze de kraamzorg geregeld. Alles stond klaar voor de tweeling om ter wereld te komen. “Het was vijf uur na de geboorte.  

Ik had de verdoving nog in mijn benen zitten, want ik was d.m.v. een keizersnee bevallen. Mijn vriendinnen waren net een kwartier ervoor naar huis gegaan. En toen kwamen ze met een groepje van de Raad voor de Kinderbescherming mijn kamer binnen stormen.Wij komen hier bij je zitten, zeiden ze.  

Om vervolgens koud mee te delen, dat ze mijn kinderen al in een pleeggezin geplaatst hadden. Terwijl het ziekenhuis mij had meegedeeld dat de kinderen in de couveuse moesten blijven.” Ik werd op dat moment gek, ik draaide door. Ik heb gezegd: wat voor zin heeft het om zonder mijn tweeling te leven? In de rapportage stond vervolgens doodleuk:  mevrouw is suїcidaal.” 

 

5 opmerkingen:

 1. http://www.stichtingbud.nl/
  Bedankt voor dit bericht. Stichting BUD klinkt als een organisatie die clienten wel wil helpen om zelfstandig in het leven te staan met wat hulp. Zo zouden er meer moeten zijn.
  Het helpen heelmaken van een leven en het bij elkaar houden van ouders en kinderen verdienen het om nagestreefd te worden.
  Helaas hebben wij het zo georganiseerd dat op grond van kletsverhalen mensen alle controle over hun leven juist kwijtraken.
  En dat herken ik ook. Dan heb je zelf hulp gevonden passend bij jou situatie, zoals Jennifer hier een Utrechtse hulpinstelling zodat ze haar netwerk niet kwijtraakt, en dan wordt dat niet opgepakt. Je zou toch zeggen dat je aansluit bij de client?
  Vreemd dat juist het gezonde gedrag wat iemand laat zien de reden is om iemand verder in de goot te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook is de vrijwillige en deskundige hulp van BasicTrust.com veel beter voor een kind-gezinsrelatie dan het sociale niveau van jeugdzorg/jeugdhulp. De VIB is een goede vorm om mee te beginnen.
   Na video wordt besproken wat onhandig ging en hoe het beter kan, met oefenen en tips.

   Verwijderen
  2. VIB wordt ook wel gegeven als VIPP-SD, een therapeutisch hoogwaardiger hulp dan dat BJZ kan en mag geven.
   Zorg dus voor hulp via een arts, een hoogwaardiger niveau.
   Dan kan het gezin zich met een diagnostisch rapport bewijzen tegen beweringen en insinuaties vanuit jeugdzorg. Jeugdzorg dat 4 x te vaak kinderen (dus onnodig) uit huis plaatst.

   Om 1 deel kinderen te beveiligen zonder hulp en leerzaamheid vooraf tegen vaak een lichte vorm van kinderverwaarlozing(=mishandeling) worden 3 delen kinderen onnodig belast met vals-beschuldigde ouders, wat opgroeienden zullen ontdekken en genekt worden, en dat acht jeugdzorg niet belangrijk om mee te wegen, geen zorg aan te geven.
   Wat een zorg, uch.

   Verwijderen
 2. http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/opinie/columns/de-nieuwe-jeugdwet-een-bevalling.9098251.lynkx
  Mechtild Rietveld, net als Anne Punter ook Opvoedpoli, wil ook een MELDPLICHT. Dit is gewoon extreem slijmen, roomser dan de Paus, om zich in de picture te spelen bij de gemeente als alternatief voor BJZ. Daarbij maken ze misbruik van de behoorlijk goede naam die ze onder ouders hebben.
  Dat is bij deze nu dan wel over.
  MELDPLICHT is justitie, OTS en UHP. Daar komen ze bij de gemeente vanzel nog wel achter hoeveel dat kost. Vergeleken met echte hulp.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meldplicht kan niet, of alle kinderen vallen daaronder.
  Er moet dus een selectie plaatsvinden, en dat mag en moet met intelligentie.

  Jeugdzorgniveau is gevaarlijk, blijkt uit het feit dat jeugdzorg 300% te vaak uit huis plaatst en daarmee kinderen onnodig belast. Dus mag men bedenken dat gezondheidszorg veiliger is als met echt bezorgd is voor het belang van het kind, integraal.

  Meldplicht is dus een onzinterm. Een bespelen van de politiek en rechters met een vals beeld.

  BeantwoordenVerwijderen