dinsdag 10 september 2013

Eerherstel voor de Woede

‘Klikspaan, meld je aan!
Je moet naar ‘t Jeugdzorgstraatje gaan.
Jeugdzorg gaat dan bijten!
De rechter gaat dan krabbelen!
Dat lukt door al jou babbelen!’

Wil je iemand aan de schandpaal hangen, wil je het contact tussen ouder(s) en kinderen frustreren, wil je een ouder reduceren tot een misdadig sujet, een psychologisch labiel persoon, waar kinderen eigenlijk geen omgang meer mee mogen hebben? Doe dan een melding bij het AMK, Jeugdzorg, enz.  

Drop daar je verhaal, je beledigingen, verdachtmakingen en leugens onder het mom van ‘zorgmelding’! Jouw ‘bezorgdheid’ vindt daar een gewillig luisterend oor, gespitst op het opvangen van jouw ‘alarmerende signalen’ in het belang van de kinderen. Met een beetje geluk en die kans is vele malen groter dan bij de staatsloterij, schiet je in de roos.  

Jeugdzorg gaat aan de slag, jeugdzorg ‘onderzoekt de feiten’, jeugdzorg stelt een Plan van Aanpak op, jeugdzorg informeert de rechter, de rechter beslist.   

‘Ik ben woedend!’

Deze uitlating van mij in gezelschap leverde direct de volgende reacties op ‘Zonde, allemaal negatieve energie!’ en ‘Je weet het hè,  Boeddha zei woede uiten is als het oppakken van vurige kolen om naar de ander te gooien. Je verbrandt vooral jezelf!’ 

Woede! Negatief? Je wordt geraakt in je diepste wezen. Je wordt vernederd, er wordt een beeld van je gecreëerd bij de rechter door jeugdzorg dat je integriteit aantast, besmeurt. Moet je dat lijdzaam, onderdanig en het liefst met een bepaalde onverschilligheid ondergaan? ‘Ga er maar niet tegenin, de rechter weet ook wel dat het niet waar is!’ beteugelend advies van de advocaat, dat je opvolgde, toen je nog in het oordelend vermogen van kinderrechters geloofde. De rechter deed niets, nam de zienswijze van jeugdzorg over. 

En dan mag je niet woedend zijn? Je hebt de plicht om woedend te zijn! De plicht om de smeulende kolen die de afgelopen jaren op je hoofd gestapeld zijn op te pakken en terug te geven, heel gericht richting jeugdzorg en richting de afbrokkelende rechtsstaat. 

Die woede is geen gebrek aan zelfbeheersing! Dat is een zienswijze van jeugdzorg, waarvoor ze je een agressie regulatietraining wil laten volgen. Je woede is niet blind of niets en niemand ontziend! Het is een zegen, een voortstuwende kracht om door te gaan en heel te maken wat jeugdzorg verwoest. 

En als de angst je moed verdrijft? Jij je woede opkropt, niet mag uiten, zodat het je van binnen verteert?  

Dan lees je het gebed van Franciscus van Assisi: 

Moge God ons zegenen met ongemak bij gemakkelijke antwoorden,
halve waarheden en oppervlakkige verhoudingen
zodat we diep vanuit ons hart mogen leven.
 

Moge God ons zegenen met woede bij onrechtvaardigheid,
onderdrukking en uitbuiting van Gods schepselen
zodat we mogen werken aan rechtvaardigheid, vrijheid, en vrede 

Moge God ons zegenen met tranen
om te vergieten voor hen die lijden aan pijn, verwerping, honger, en oorlog 
zodat we onze handen kunnen uitstrekken om hen te troosten en om hun pijn in vreugde te veranderen.  

En moge God ons zegenen met genoeg dwaasheid
om te geloven dat we een verschil kunnen maken in de wereld,
zodat wij kunnen doen waarvan anderen zeggen dat het niet gedaan kan worden.
 

Amen
 

Y.B

7 opmerkingen:

  1. Boeddha zei woede uiten is als het oppakken van vurige kolen om naar de ander te gooien. Je verbrandt vooral jezelf!

    Ik zal proberen dat te onthouden maar ik heb enorm veel moeite met onrechtvaardigheid zeker als die gebaseerd is op laster & achterklap...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pake, de uitspraak van Boeddha, zoals iemand mij voorhield, irriteerde mij. Het moment en de manier waarop kwam over als: ‘Mens negeer het, maak je niet zo druk, je beschadigt alleen jezelf als je er iets van zegt!’ Nu beschouw ik het als een waarschuwing. Als je je woede zonder meer uit, kan het jezelf behoorlijk beschadigen. Dus, zorg voor een beschermende handschoen als je de vurige kolen oppakt! Blijf onrecht, laster en achterklap benoemen en aan de kaak stellen.

      Y.B.

      Verwijderen
  2. Klopt, daarom voel meer voor Franciscus van Assisi!!
    Ook Jezus mepte de lastpakken uit de tempel!! Met een karwats!!

    Geweldig stuk hierboven!! Complimenten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geachte Y.B

    U bent iemand van de praktijk, dat is wel duidelijk.
    Met dit artikel haalt u een heel bijzonder aspect van het geheel aan.
    DE ZELFBEHEERSING. In dit soort zaken van levensbelang.
    "Betrokkene maakte op rapp. een goede indruk.", uit zorgmelding van politie.

    "Hij maakt een stabiele indruk.", uit rapportage van psycholoog.
    Dit soort opmerkingen staat bijna in alle rapporten.
    Een goede indruk achterlaten(eigenlijk bij iedereen), is heel belangrijk. Anders ben je als ouder bij voorbaat al kansloos.
    Alleen valt dat niet mee, als de overheid met zijn smerige vingers aan je kind zit, en je hele gezin te gronde richt.

    Toch weet ik me altijd te beheersen en een goede indruk te maken.
    Alle BESLISSINGEN worden immers genomen, op basis van meningen en indrukken en niet op basis van de feiten(waarheidsvinding).
    Sterk artikel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een uiterlijk vertoon en een innerlijke drijfveer die zorgt dat je voor je kinderen opkomt (bijv. woede) zijn twee verschillende zaken. De woede is een prima energie om lang en bewust voor je gelijk op te komen!

      Verwijderen
  4. De essentie over het gevaar te melden naar AM(H)K en jeugdzorg/kinderbescherming is reëel.
    Immers de praktijk in jeugdzorgland is ernstiger dan men van de woorden jeugdzorg en kinderbescherming mag verwachten. In Jeugdzorgland ontbreekt dus gekwalificeerd inzicht.

    Het ontbreken van voldoende diagnostisch inzicht en ontwikkelings-psychologische uitwerking van de onvoldoende deskundige uitwerking binnen deze discipline op het aangemelde kind en zijn gezin bleek in de praktijk (en -echt- na degelijk {dossier}onderzoek) dermate negatief dat het eigen verstand gebruiken en een diagnost overwegen in meer dan 90% der gevallen gezonder uitwerkt voor dat kind dan de overweging tot melden uit te voeren.

    Jeugdzorg is geen diagnostische of orthopedagogische zorg.
    Het kan de sfeer voor het kind ernstig aantasten, wat juist niet de bedoeling is. Overweeg de huisarts!

    En het gevaar achter AMK-melden is dat jeugdzorg de ingang is tot werkgelegenheid door middel van OTS en uithuisplaatsen, wat (door wetenschap bevestigt) schadelijker kan zijn (80%) voor de ervaringen van het kind dan een diagnostieke weg.

    Dit artikel is dus reëler dan men evt. zou kunnen denken als men nog niet onderzoekend is op het werkgebied van jeugdzorgland.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zie vooral oude reacties, maar ik zit vol woede en ongeloof. Altijd aan de kinderen gedacht, adviezen, rechterlijke uitspraak, geen kwaad over de ander gesproken oftewel zoals Boedha het had gewild. De ex daarentegen; maakt ons zwart bij de kinderen, gaat tegen adviezen in, negeert rechterlijke uitspraak, ontvoerd de kinderen, hangt telkens met boze verhalen aan de telefoon bij de instanties, wil niet in gesprek, komt afspraken niet na en wat zegt de raad: waar er twee vechten, hebben twee schuld. En het verhaal van moeders staat lijnrecht tegenover over die van moeders. En alle adviezen worden vervolgens bijgesteld omdat moeders ze negeert. Moeders zet de buurt op stelten met haar nieuwe vriend. Niet éen keer, meerdere malen en wat zegt de raad JULLIE denken niet in het belang van de kinderen. En wij weten genoeg. Altijd ons ervan willen buiten houden maar wij worden er in meegezogen. En wat is nu het hot item, wij hebben onze oudste zoon(12) 1,5 uur op de trap gezet omdat hij ons uitschold met dingen gooide en wat zegt de raad hierover: kindermishandeling!
    Hoe bedoel je, wij staan achter de moeder en willen jullie verhaal niet horen. Machteloos,frustratie en vooral tegen Boedha in: woede!

    BeantwoordenVerwijderen