zaterdag 7 september 2013

Schaamteloos - de WSG en onze volksvertegenwoordigers!

Gisteren vertelde een groen vogeltje (politiek) me een ongelooflijk verhaal.
Dit vogeltje zit niet (meer) in de Tweede Kamer, maar hoort door zijn kleur en afkomst wel veel over de plannen. 
Het gaat over onze grote "kindervriend" Peter Kouwenberg, voormalig voorzitter van de William Schikker Groep, http://www.williamschrikkergroep.nu/ die mij (Ada) in een persoonlijk gesprek vertelde dat hij in opdracht van de regering zoveel kinderen uit huis plaatste en bij blunders zich verschool achter de rug van zijn werknemers en die dan rustig hun gang liet gaan, zonder in te grijpen.
De man van de Stichting die op tv zegt, wanneer Remzi over zijn ongelukkige en verpeste jeugd praat:  "Jammer, dat hij dat zo heeft ervaren" zonder van schaamte in de grond te zakken. 

Remzi - tien jaar - tussen de zwakbegaafden:

Nadat ik hem in een zaal met 600 mensen (bijeenkomst Rieke Samson) vertelde over het wanbeleid op de zorgboerderij waar mijn kleinzoon Jordy zat, bleek hij doof te zijn en er blijven gewoon kinderen geplaatst worden. De man, die aan de lopende band heeft gehoord van excessen in tehuizen, waar namens hem kinderen waren geplaatst, zonder daar daadwerkelijk iets aan te doen.

Wel, hij heeft het licht gezien!Nu zijn riante salaris als voorzitter van de WSG is gestopt heeft hij een geweldig plan! 
Hij schijnt een nieuwe organisatie te willen starten: Stichting Kind naar huis. Als dit waar blijkt te zijn is het niet te geloven, maar deze schurk heeft het plan om nu met een Stichting te gaan kijken om kinderen weer terug naar huis te plaatsen, die hij eerst heeft laten weghalen. Tenminste dat zegt hij. Uiteraard ook tegen een niet gering salaris. Zo verdient hij dus dubbel over de ruggen van onschuldige kinderen. Eerst verdienen aan uit huis plaatsingen en nu verdienen aan terugplaatsen. Het is een nieuwe markt, zoveel mogelijk werken aan Eigen kracht, Civil Society, etc. Zeg gewoon: "Het geld is op, maar niet voor ons, want wij hebben een nieuwe markt gevonden."

Hoe verklaart hij dat eerst volgens hem en zijn medewerkers de UHP nodig was en nu niet meer? 


Of gaat hij bekennen dat veel casussen op leugens gebaseerd waren?

Teamlid JDH

2 opmerkingen:

  1. Juist ja, hier heb je je kind terug, weliswaar als een getraumatiseerd wrak, u krijgt binnenkort nog een factuur voor onze bemoeienissen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor het compliment Beer. Hier een getraumatiseerd wrak. Maar.....het doet niets af van je goede artikel hoor Sven.....Er zijn oproepen van mensen die lotgenoten zoeken omdat zij vroeger in zo'n instelling misbruikt zijn......die proberen nu de rekening terug te leggen......

    BeantwoordenVerwijderen