donderdag 26 september 2013

Hysterisch Dagblad – Leiden 25/9/2013

Van onze correspondent Sven Snijer 

Spoedeisendehulp-posten van Nederlandse ziekenhuizen slagen er nog in onvoldoende mate in om Münchausen by Proxy-ouders te signaleren, borderliners, laag-opgeleiden, alleenstaande moeders,  externaliserende ouders, alsook Russisch sprekende ouders, heksen, zigeuners en communisten. 


Artsen zouden zich teveel blind staren op het medische aspect van hun werk en de nationale veiligheid uit het oog verliezen. Dit blijkt uit recent onderzoek van het Nationaal Gevaren Instituut in Leiden. Het onderzoek toont eveneens aan dat het goed mogelijk is dat er in middelgrote gemeenten als bijvoorbeeld Almere, in iedere vinexwijk minstens één broedplaats bestaat van radicale kabouters met afgeplatte puntmutsen, die plannen ontwikkelen om speeltuinen te gijzelen. Ouders, leerkrachten en buurtverenigingen zouden hier meer alert op moeten zijn, volgens de onderzoekers.  

Bureau Jeugdzorg

Een ander onderzoek van het Kinder Uitmelk Instituut in Groningen, komt met de opmerkelijke bevinding dat één op de zeven kinderen in Nederland eigenlijk een buitenaards wezen is. Door het drukke bestaan van moderne ouders met allerlei beroepsmatige en sociale verplichtingen, zijn vaders en moeders niet vaak genoeg thuis om de omruiling van hun kind met een buitenaards wezen te bemerken. Volgens een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg, strookt de inhoud van het onderzoek met praktijkervaringen van jeugdzorgwerkers. Het zou regelmatig voorkomen dat wanneer jeugdzorg op huisbezoek komt, het desbetreffende kind opeens vanuit de achtertuin ‘opgestraald’ wordt, waarna de jeugdwerker het nakijken heeft. 

Een bijzonderheid hierbij, is dat van alle kinderen waarvan nooit ontdekt werd dat ze buitenaards zijn, een opvallend groot percentage later bij jeugdzorg blijkt te werken. Dit zou verklaren waarom sommige gezinsvoogden raadselachtig lachen, wanneer ze van ouders te horen krijgen of ‘ze soms van een andere planeet zijn?’
 
Aliens

Overigens zijn de meeste ouders, nadat hen verteld wordt dat hun kind mogelijk woont in een zonnestelsel 100 miljoen lichtjaren van de aarde, blij dat het kind tenminste niet in een residentiële jeugdzorginstelling zit. “Mijn omgangsregeling kunnen de Aliens tenminste niet strafkorten als ik de media benader met mijn verhaal over het misstand”, aldus een vader waarvan de dochter geplaatst is op de planeet Eurotron. Andere ouders doen hun uiterste best om hun kind toch terug te krijgen op de planeet aarde, of tenminste ergens binnen het eigen zonnestelsel. Maar de meeste boodschappen die de ruimte worden ingestuurd, worden niet beantwoord of ouders worden verwezen naar een klachtencommissie op Jupiter. 

7 opmerkingen:

  1. Zouden ziekenhuismedewerkers nou allemaal blind vallen voor de suggestie dat er zoveel mishandelde kindertjes een bezoek brengen aan de eerste hulp? Die zij over het hoofd zouden zien? Of zouden ze er doorheen kunnen kijken.
    Ondanks meldingsprotocollen en 'hulp' van jusitie en jeugdzorg willen die cijfers van de kindermishandeling maar niet dalen.
    De cijfers van kinderen die onder toezicht staan en uithuis geplaatst worden blijven maar stijgen ondanks de hijgerige verhalen van jeugdzorgbestuurders over het terugdringen daarvan.
    Zoiets heet toch een 'farce'? Of zie ik dat nou verkeerd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. BJAA-bestuursvoorzitter Erik Gerritsen is al bezig om de Aliens te interesseren voor de Amsterdamse methode met Gezinsmanagers. Verschillende ouders hebben voorgesteld om Gerritsen op een zééér lang werkbezoek te sturen. Daarvoor wordt inmiddels gecollecteerd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 'Stuur Erik de ruimte in' . Uw donatie is van harte welkom!

      Verwijderen
  3. Ik wist niet dat "alleenstaande moeders" een ziekelijke aandoening was......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel voor BJz. Als alleenstaande moeder ben je een 'statistisch gevaar' voor je kind, waardoor je vanaf het eerste contact al op een ruime achterstand staat ten opzichte van ouders die samen zijn.

      Verwijderen
  4. Ik ben in alle verhalen op jullie website zo vaak dezelfde holle frases tegengekomen, die Jeugdzorg standaard opvoert in rapportages ten behoeve van een OTS of UHP, Pedagogisch onbekwaam, de ontwikkeling van de kinderen loopt gevaar, psychische mishandeling (omdat ouders toegegeven hebben in een onbewaakt moment wel eens ruzie gemaakt te hebben in bijzijn van de kinderen), onveilige leefomgeving (omdat de ouders een keer vergeten zijn het traphekje op slot te zetten). Zo'n rapportage gaat dan bijna een beetje op een horoscoop lijken. Vage holle frases die op zoveel mensen van toepassing kunnen zijn. Begrippen als mishandeling en pedagogisch (onbekwaam) worden zo uitgerekt, dat ze vrijwel elke lading wel dekken. Ik zou trouwens wel eens willen weten wat Jeugdzorg dan wel pedagogisch bekwaam vindt....Je kind 5 dagen per week naar de kinderopvang brengen, zodat jij met je collega's kunt bespreken hoe slecht andere ouders het doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 24-9-13 AD: Het feit dat veel gevallen van kindermishandeling niet worden gesignaleerd, blijkt uit de gegevens van de AD Ziekenhuis Top 100, die komende zaterdag verschijnt.

    Uit de data komt naar voren dat ziekenhuizen gemiddeld bij 1 op de 120 jonge patiënten een vermoeden van mishandeling hebben. Dat wordt gemeld bij een speciaal team. Een kwart van de ziekenhuizen haalt echter nog niet de helft van dit aantal. Enkele ziekenhuizen melden amper gevallen.
    De conclusies worden bevestigd door Jeugdzorg Nederland. 'Duizenden kinderen lopen de kans mis om gered te worden van verder onheil,' zegt vice-voorzitter Jan Dirk Sprokkendreef. 'We weten dat jaarlijks meer dan honderdduizend kinderen slachtoffer zijn van mishandeling. Via ziekenhuizen en huisartsen zijn nog vele gevallen op te sporen.'

    Jeugdzorg constateert een angst bij artsen om meldingen te doen. Sprokkendreef: 'Men is bang dat de medische behandeling van het kind wordt geschaad. Dat is een groot misverstand. De arts doet gewoon de behandeling en een tussenpersoon doet de melding.'

    De inspectie wil dat ziekenhuizen hun taak serieuzer oppakken. 'Ziekenhuizen die weinig melding maken van een verdenking van kindermishandeling, worden daar door de inspectie op aangesproken,' zegt een woordvoerder.

    In totaal deden de ziekenhuizen vorig jaar 10.097 meldingen van vermoedens van mishandelingen, op een totaal van 1,3 miljoen kinderen die een ziekenhuis bezochten. Ziekenhuizen moeten een protocol volgen om het aantal meldingen van mogelijke kindermishandeling te vergroten.

    BeantwoordenVerwijderen