donderdag 31 oktober 2013

En bedankt Jeugdzorg...

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/10/jeugdzorg-lokt-ouders-uit.html

Ik als vader kan hierover mee praten. Mijn kinderen waren 12 - 10 en 7 jaar oud toen wij gingen scheiden. Er is door de rechtbank uitspraak gedaan dat wij beiden het ouderlijk gezag zouden krijgen.

Vanaf dag een na de scheiding heb ik mijn dochter van zeven nooit meer gezien.

Steeds als ik aan de deur kwam om mijn dochter op te halen was moeder weg.
In het begin kwamen mijn zonen van twaalf en tien elk weekend bij mij.

Mijn zoon van twaalf gaf na een half jaar aan dat hij graag bij mij kwam wonen
Moeder heeft onze zoon van 12 buiten gezet en na mij gestuurd omdat ze zich verraden voelde door onze zoon. Vanaf die dag kreeg ik mijn tienjarige zoon van niet meer te zien.
 

Jeugdzorg gebeld

Ik heb Jeugdzorg gebeld en later ook de Kinderbescherming, omdat ik hoorde dat onze zoon van tien het heel moeilijk had en het criminele pad op ging, ook heb ik daar aan gegeven dat ik mijn dochter en zoon nooit mocht zien van moeder. Ze konden mij niet helpen zeiden ze.

Later kwamen mijn dochter en zoon onder toezicht te staan (OTS) en kreeg ik een brief om me te melden bij de rechter. Ik heb nooit maar dan ook nooit contact gehad met iemand van Jeugdzorg, terwijl wij beiden het ouderschap hadden over de kinderen.


Ook bij de rechtbank zelf werd er gezegd dat dit niet mocht kunnen en dat de kinderen gewoon ook na mij moesten komen. Jeugdzorg heeft er nooit niks mee gedaan.

 
Lef 
 
Na zeven jaar stress en bellen, smeken kreeg ik een bericht dat mijn jongste zoon 18 werd en wat ik vond van de hulpverlening die ze gegeven hebben??? Waar halen ze het lef vandaan terwijl ik nooit op de hoogte werd gehouden en ook nooit de kinderen zag? Nu is mijn zoon 18 en zit in detentie, verslaafd aan drugs en alcohol.

Ik ben op bezoek geweest bij hem en hij heeft daar gezegd dat zijn moeder niet wilde dat zijn zusje en hij contact met mij mochten hebben omdat ze anders bij haar niet meer welkom zouden zijn.

Laten stikken
 

Mijn oudste zoon wil ze niet meer zien, sinds hij sinds zijn twaalfde bij mij is komen wonen. Nou, dit was het in het kort wat de Jeugdzorg gedaan heeft voor de kinderen en mij. Mijn hartelijke dank daarvoor.
 
Jullie hebben niet alleen voor mij het leven vergald jullie hebben ook mijn kinderen een vader die echt heel veel van ze houd ontnomen, met andere woorden twee kinderen hebben jullie laten stikken.
 

AN

8 opmerkingen:

 1. "Ze (BJZ, die van Sprokkereef's club JN's BJZ) konden me niet helpen". . . .

  Ze wìlden uw kinderen niet helpen,
  totdat het uit de hand loopt, en dàn kan het BJZ/ de RvdK zeggen, dat de ouders het zo bond hebben gemaakt....
  Neen, niet de ouders (meervoud), maar één ouder onder goedkeuring van BJZ dat niet hielp!
  Die éne ouder die de omgang saboteert, die dus eigenlijk (onderbewust?) kindermishandelende signalen stuurt naar haar kinderen: niet instaat voor onbelaste omgang met beide ouders.
  Daar wil Jeugdzorg niet aan werken ten goede, kennelijk.

  Anders had BJZ wel deskundig (??) ingegrepen ten behoeve van ontspanning van contact in het gevoel van deze kinderen.
  De mamma laten leren wat ze haar kinderen aandoet!
  Dàn wordt zo'n opvoeder bewust!.
  Dàn kan ze leren mentaal een scheiding te maken tussen haar eigen emoties naar de ex tegenover wat ze haar kinderen aandoet met stigmatiserende signalen, verbaal en non-verbaal. (Wie heeft ze het liefst?: haar kinderen, waar 2 ouders bij horen, òf haar emoties???)
  Als goede ouder bereid je het kind voor dat het een dag of weekeind naar de vader gaat, en je bent dus thuis voor de "overdracht;
  dit niet doen is onpedagogisch en dit saboteren heeft nadelige gevolgen voor het kind, dat 2 ouders heeft (en -bewezen- daar later ook behoefte toe heeft, het 'kennen', gezien de identiteitsfase tot volwassen adolescentie). Het gemis is een boodschap dat het kind echt wel doorheeft!

  Mamma's (en enige pappa's) die de omgang met welke smoes dan ook saboteren, zonder diagnostische achtergrond, vastgelegd door een toegesneden diagnost, en zich hier bewust van geworden zijn, maar ook de jeugdzorgwerker die niet hielp, maken zich strafbaar schuldig aan kindermishandeling.
  (Zo zie je maar dat ook jeugdzorgwerkers mishandelen in hun gedragingen).

  Het voordeel van vonnis LJN AS6020 is dat de vader het éénoudergezag kreeg (zo nodig tijdelijk totdat het de moeder gaat dagen), zodat hij zijn kinderen kon benaderen, nogwel in de vertrouwde omgeving waarin ze het meest opgroeien. De niet met gezag beklede moeder moet op straffe het contact toelaten, ten gunste van het kind.
  Dat is een kindbelang, dat geen ouder zomaar zonder bewezen basis mag wegredeneren of vals wegbeschuldigen.

  Het is jammer dat de jeugdzorgwerker zich kan verschuilen in een bos aan jeugdzorgwerkers en in het instituut Stichting Bureau Jeugdzorg, en geen concrete, heldere beroepscode heeft waaraan het inspanningsverzuim goed aan afgemeten kan worden.
  (Elders op deze blog de Beroepscode voor de Jeugdzorgwerker met vraagtekens:
  http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/04/beroepscode-jeugdzorgwerker.html ).

  Jeugdzorg geeft door haar keuzes te kennen dat het vaak niet effectief wil (of kan -wegens ondeskundigheid-) helpen:
  Jeugdzorg laat escaleren!... Dan een OTS... Daarop geen hulp verstrekken, maar een gemakzuchtig advies om tot éénoudergezag voor de frustrerende moeder te komen, met OTS, aan de onzakelijke rechter. (Het strafrecht ontbreekt in dit soort familie(on)recht).
  Dat betekent jarenlang OTS en dus geld voor BJZ. Zonder zorg.
  De vader heet te 'strijden' (volgens Sprokkereef), omdat hij voor het kindbelang opkwam.

  En het kind???..... Dat krijgt in 85% problemen tijdens of na de pubertijd. Dàt is jeugdzorg-hulp! Welk een niveau, welk een ponem!!!

  Dat moet een deskundige weten, waaraan hulp gevraagd werd! BJZ en RvdK lieten deze hulp na! Dit moet elke 'professional' weten in scholen en geneeskunde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het kind (in drievoud) als 'wapen gebruikt' door moeder.
  En de OTS.... Die (door BJZ gebracht) heeft dus geleidt tot verslaving en criminaliteit. Maar dat wisten we al door de wetenschap vooraf!
  Q.E.D.!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verkeerd gekozen eenoudergezag (scheidingsoorzaak) is bijna te vergelijken met pleegplaatsen:
   Joseph J. Doyle (wetenschappelijk onderzoek, 2007) heeft bevonden dat kinderen beter af zijn thuis, hun beide ouder kennend, dan in een pleegsetting; en deze pleegkinderen maken aantoonbaar veel grotere kans op verslaving, tienerouderschap, voortijdig schoolverlaten, lagere diplomaˊs, seksueel misbruik, enz.
   Waarom doet jeugdzorg aan inspanningsverzuim???
   De vader heeft tijdig aan de bel getrokken.
   Jeugdzorg schoof hulp af... totdat de spanning voldoende werd voor een OTS.
   Dus BJZ escaleerde i.p.v. hulp te bieden, en toonde aan dus ondeskundig te zijn, terwijl iedere student de wetenschappelijke bevindingen moet kennen, dus waar is de deskundigehid: niet in BJZ en RvdK; dat zijn sociaal werkers zonder voldoende kennis.
   Zonder inzicht dat beide ouders bij het kind horen en dus de ouder die saboteert direct het juiste laat leren door een deskundige, die weet uit te leggen opdat die ouder het kan begrijpen en oppakken zonder dwang of bedreiging (bedreigen mag pas als de ouder er dan toch voor kiest om het kind onder de eigen emoties te plaatsen: eenoudergezag naar de meewerkende ouder!!!).

   Verwijderen
 3. Dit is echt tekenend voor de 'kwaliteit' die jeugdzorg biedt!
  Dit heet dus 'professioneel' handelen, ahum.
  Dit heet recht, kinderrecht? Zeer krom, heren rechters!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit bij http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/10/jeugdzorg-lokt-ouders-uit.html met reacties.
  Er is meer over hoe jeugdzorg werkt en insinueert om de werkgelegenheid kennelijk boven het kind te stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er is maar EEN conclusie mogelijk: BJZ heeft professioneel niet het gereedschap in huis om met dat soort situaties om te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel tragisch. Jeugdzorg heeft, zoals gebruikelijk, het hele gezin in de kou laten staan. Zowel vader, als moeder, als de kinderen zijn er alleen maar zeer door beschadigd. Hopelijk dat de andere kinderen ook bij hun vader komen wonen en er een proces van heling kan starten. Dat de moeder dreigt dat ze dan niemand meer wil zien, is heel triest en beschadigend, ook voor haarzelf. Veel sterkte en wijsheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeugdzorg heeft dus die moeder niet geleerd dat dit een vorm van kindermishandeling is. Gescheiden ouders wordt niet geleerd wat ze hun kind aandoen per eerste contact met BJZ.
   Erik G. maakte reclame dat BJAA dat wel doet binnen 6 maanden, dus moeten dergelijke kinderen eerst zoveel maanden (x 30 dagen x zoveel uren) lijden onder verkeerde instelling van een saboterende moeder (soms vaders).
   Er moet eerst onder invloed van een sociaal werkster (gezinsvoogd genoemd) een tekening gemaakt wiorden met 3 huizen. Daan, aals het ge-escaleerd is in de omgang, gaat BJAA (BJZ) de ouders eens vertellen dat ze hun kind als wapen gebruikten, maar hoe , dat vertelt BJZ niet, of hoe anders om dat te voorkomen.
   Dat heet nu Degelijke Nederlandse Jeugdzorg, met een groot oog op werkgelegenheid (zie het zeuren om geld).

   Verwijderen