dinsdag 29 oktober 2013

Nu preventief handelen tegen Jeugdzorg!

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/10/allemaal-verklaarbaar.html
 
Wees voorbereid! 

Het wordt dus tijd dat ouders zelf (tijdig, voor een AMK-overval) de zorg en pedagogie gaan regelen met inroepen van echte gecontroleerde deskundigheid.

Het vertrouwen op een bezuinigende overheid, een zorgschrappende overheid, is je als ouders overgeven aan geloof in een voorbije wereld; irreëel!

Dat mag, maar dan moet je als ouder niet verwonderd of aangeslagen zijn als je wordt overvallen door wat dan onder het niveau Jeugdzorg met je kind gebeurt.

Van de overheid hebben we niets meer te verwachten. De meeste politici volgen in hun 'drukte' gemakzuchtig de p.r. van de lobbyisten van Jeugdzorg en BJZ's.
Betaalde lobbyisten! Betaald door ons, de belastingbetaler, waarvan Jeugdzorg ruim 4 miljard krijgt, ook voor de p.r., de mooipraat, het hersenspoelen van beleidsmakers en politici en rechters.

De aanstaande Jeugdwet
 

De Jeugdwet is reeds door de Tweede Kamer aangenomen zonder treffende wijzigingen. Enige amendementen zijn niet goed doordacht en een schijntje, een verstoppertje-spelen als valse mogelijkheid voor de jeugdzorgwerker, die door de rechter geloofd wordt in hun 'professie', van eigenlijk een te laag niveau. :

Er ontbreekt diagnostiek in de ingang tot manipulatie en dwang door Jeugdzorg.
Doel: met OTS en UHP en Ontheffen uit Ouderlijke macht verdient BJZ; de gezinsvoogdij onder BJZ neemt kinderen graag onder die dwangmaatregelen in eigen beheer (werkgelegenheid). Met bovenstaand niveau van pleegzorg. Dat gaat door. De overheid en de rechterlijke macht blijken dus nauwelijks meer de kwaliteit te bewaken en te toetsen.

Preventie tegen het gevaar Jeugdzorg
 

DUS moeten OUDERS zelf preventief zorg dragen tegen gedrag van het kind in school, in openbare ruimten, op speelplaatsen, enzovoort, dat als verdacht bestempeld kan worden door ondeskundige melders van mogelijke kindermishandeling.
Een kind mag niet meer achterlopen in een deeltje van zijn ontwikkeling!
Dat zou verdacht zijn. Er kan aan een AMK gemeld worden!. En dwang kan dan het gezin overvallen, met politiebegeleiding, zoals elders op deze blog te vinden is.

Traumatiserend, maar door jeugdzorgwerkers als het meest 'veilig' bevonden. Tja, niet voor de ervaring van het kind, maar wel voor de overtuiging van de onwetende rechter.


 

Ouders die hun kind lief hebben dienen dus nu ZELF preventief te zorgen: te weten wat 'jeugdzorg' is, niet van de BJZ-site, maar van de ervaringsdeskundigen, zoals artsennet.nl, en deze blog, die zich stoelt op wetenschappelijke inzichten en dossieronderzoek.

Het zijn geen meningen uit de losse pols. Geen incidenten aanreiken doch een beleidsstroming aangeven in jeugdzorgland.

Het moge duidelijk zijn dat dit Jeugdzorgland geen diagnostische zorg inhoudt.

Het moge duidelijk zijn dat ouders ZELF dit jeugdzorgniveau weten te mijden, ook op school, bij de arts, overal. Preventief. En plots te verhuizen, als er een melding is gedaan die men ontdekt op tijd, en die verhuizing op een dag niet aankondigen!

Wat is mogelijk?
 
Om de paar jaar een preventieve orthopedagogische test van het kind en zijn gezins-dyade, met een schriftelijke rapportage.


Na een OTS met spoed-Uithuisplaatsing kan dat niet meer, en dan heb je als ouders geen nulmeting/beginmeting, waarbij een OTS een juridisch gevecht inhoudt bij jeugdzorg en de rechter.

En in Jeugdzorg, onder OTS-drang, wordt een integraal diagnostisch onderzoek als bedreiging gezien, zgn. voor het kind, maar eigenlijk, ongezegd, voor het niveau van de jeugdzorgwerker zelf, die door de mand zou kunnen vallen.


OUDERS: wees onder de a.s. Jeugdwet zeer preventief! Loop op alles vooruit!!!

Uw kind moet voorbeeldig blijven; en ook dat kan als signaal gemeld worden, dus wees voorbereid! Als de politie met jeugdzorg voor de deur staat is het te laat. 


Teamlid JDH

4 opmerkingen:

 1. Dit naar aanleiding van uitspraak staatssecretaris Dekker en Kinderombudsman, die zich willen inzetten tegen pesten op school.
  - Kunnen en mogen ouders van gepeste kinderen wel op school wat doen, en wat dan, hoe???
  - Kunnen ouders van pesters wat doen, willen ze dat wel, en hoe???

  Krijgen ouders die zich gaan "bemoeien" op school niet juist een AMK-melding aan de broek? Dat betekent onderzoek zonder diagnost, werkend met speculaties, als een Russische roulette, met kans op uithuisplaatsen van het kind van die 'bemoeiende' ouders.

  (AD en andere kranten van ca. 29-10-2013;
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3534980/2013/10/29/Ouders-moeten-zelf-meer-doen-tegen-pestkop.dhtml ).

  En dit is ook naar aanleiding van een ander artikel (aan de kop genoemd) over het toewijzen van pleegouders aan een kind van een hulpvragende ouder die niet gecontroleerd is op pedagogische kwaliteiten en Nederland niveau van moderne pedagogie. Een afschuwelijke situatie ontstond met 4 jaar lang onder beweerde hechting kindermishandeling door die pleegmoeder van over de 60!

  Dit niveau kent Jeugdzorg reeds decennia.
  Het raakt niet een diagnostisch niveau, waar een kind recht op heeft. (moreel artikel 24 van IVRK, de Rechten van het Kind).
  En zo gaat de politiek door onder de a.s. Jeugdwet. Op Artsennet.nl is daar meer over te lezen, en op deze blog. Artsennet wordt door artsen en hoogleraren jeugd geschreven (zoek: transitie, jeugdzorg, e.d.).

  Het is dus kritiek op jeugdzorg van echte deskundigen!
  Kritiek op basis van dossieronderzoek en kennis, dus niet op basis van beweerde meningen zoals jeugdzorg het afdoet! Jeugdzorg wil hun foute instelling niet zien.
  Het smoest deze onderbouwde kritiek weg! Het verzwijgt de gaten in hun plannen met mooipraat, p.r., en misleiden mogelijk ter bescherming van werkgelegenheid in jeugdzorgland. Werk....
  Het kind staat niet centraal, met de kind-ouder- en -familiebanden. NIET staat er! In jeugdzorgland.

  Ouders moeten dus meer en meer zelf de zorg tijdig inhuren, preventief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mij continu opvalt is dat ze mijn kind die uithuisgeplaatst is zeer zwaar belasten met bijvoorbeeld de woorden: uw kind wil dat niet of wil dat wel. Ik krijg geen dossiers meer omdat hij net 16 is hij moet toestemming geven.

  Maar ze hebben in anderhalf jaar tijd de hele band kapot gemaakt er is geen contact meer. Ze hebben geen onderzoek gedaan .Mijn advocaat had een Evaluatiebespreking verzet, maar kreeg als antwoord dat mijn zoon wil niet dat het verzet wordt.

  Ze misbruiken en gebruiken en belasten een kind, doen geen onderzoek en hebben alles kapot gemaakt wat gemakkelijk te herstellen zou zijn. Ze weken het kind los tot zijn zestiende jaar.

  En dan zeggen ze, het kind moet beslissen, maar die is dan zo gebrainwahsed dat dat altijd ten nadele van de liefhebbende ouder is. Een kansloos gevecht!!

  Saritza Manning

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral als het kind bezwaard is door psychische aandoeningen of een laag IQ heeft, zou het toch bij 16+ voldoende volwassen heten te zijn, omdat dit BJZ goed uitkomt.
   Ouders denken op de smoes van BJZ dan dat ze geen recht op inzage meer hebben op het dossier, maar elk stuk waar hun naam in voorkomt of niet-belasten hoeft te zijn voor de puber mag worden gezien door de ouders die onder BW1:247 de zorg aan de puber bewaken.
   Het is altijd aanbevelenswaardig om voor het 12, 14, 16 en 18 jaar worden van de pupil om inzage (onder de Wbp) te vragen van alle dossierstukken, bij alle instellingen. Enkel mogen stukjes met papier afgeschermd worden die privacy-gevoelig kunnen zijn voor een ander.
   Dus smoesjes over privacy van de ander en niets zien is onzin!

   Verwijderen
 3. Preventief en zelf initiatief tonen voor hulp...dat hadden wij ook gedaan, nadat ‘opvoedkundige’ hulpverlening niet hielp. (Ons kind had psychische problemen en wanen). Andere hulp kwam dus niet, ook na een klacht indienen, bleef het stil.

  Uiteindelijk heeft de kinderbescherming gepleit om ons uit het gezag te zetten: ouders en hulpverleners/Bjz konden niet op één lijn komen. Ook de rechter vond dat een reden om ons uit het gezag te zetten. Ook zij vond dat wij alleen de hulp mochten nemen van Jeugdzorg, en niet via de huisarts of andere hulpverlener.
  Hoe je het went of keert, zij geven er altijd wel een draai aan: je doet het nooit goed en je wordt gewoon weer gestraft als kind of ouders. Ons kind is 16, en wil ook niets meer laten weten of meewerken. Ouderverstoting (tussen kind en ouders) wordt door Jeugdzorg uitgelokt.

  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen