dinsdag 8 oktober 2013

Jeugdzorg is niet op zoek naar échte slachtoffers

http://www.privacybarometer.nl/maatregel/91/Gebruik_burgerservicenummer_bij_jeugdzorg_verplicht
 
Voordat de mogelijkheden om in te grijpen nog meer verruimd worden, is het misschien een overweging om het begrip kindermishandeling duidelijk te definiëren in de wet. Iedere bezoeker van deze site zal het er mee eens zijn, dat Jeugdzorg moet ingrijpen in gezinnen waar kinderen seksueel misbruikt c.q. ernstig mishandeld worden. 


Geldstroom op gang houden

In de praktijk wordt het begrip mishandeling echter enorm uitgerekt door de Jeugdzorg. Een ruzie tussen ouders in bijzijn van de kinderen heet tegenwoordig meteen psychische kindermishandeling in de rapportages van Jeugdzorg. In bijna iedere rapportage wordt aangedragen, dat de ouders onvoldoende pedagogische kwaliteiten bezitten. Zo'n vermeend gebrek aan pedagogische kwaliteiten wordt in de rapportages aangemerkt als een zeer groot gevaar voor de ontwikkeling van de kinderen. Jeugdzorg lijkt inderdaad niet op zoek te zijn naar echte slachtoffers, maar naar potentiële cliënten die de geldstroom van de Jeugdzorg op gang kunnen houden.  

‘Ernstige zorgen’

Ik vraag me wel eens af hoeveel van de kinderen die momenteel onder een OTS/UHP maatregel vallen, daadwerkelijk slachtoffer zijn van ernstige mishandeling, ernstige verwaarlozing en/of seksueel misbruik. En hoeveel kinderen met zo'n maatregel opgezadeld zitten, louter omdat de Jeugdzorg zich "ernstig zorgen maakt over hun ontwikkeling" (volgens mij het meest gebruikte argument in OTS-verzoeken, waarbij geen sprake is van mishandeling of misbruik).  

Anoniem

3 opmerkingen:

 1. Ik maak me ook wel eens zorgen over de ontwikkeling van mijn kinderen, wie niet!

  Jeugdzorg wil deze zorgen maar al te graag met uw delen en van de gelegenheid gebruik maken, om uw kinderen OTS dan wel UHP te plaatsen.

  Ik heb ook wel eens geen zicht op wat mijn kinderen uitspoken, als ze bv op school zitten, op kamp zijn etc.

  Maar het feit dat ik daar geen zicht op heb, ontheft mij en mijn kinderen niet van de leerplicht!!

  Als BJZ in zicht komt, en bv deze argumenten gebruikt om de kinderen OTS/UHP te stellen , heb ik geen zicht meer op ons leven en de ontwikkelingen van mijn kinderen.

  Alles waar BJZ de ouders dan van beticht maakt deze organisatie zich in honderd-voud schuldig aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3523389/2013/10/08/Poetin-wil-excuses-Nederland-om-behandeling-diplomaat.dhtml
  Zelfs diplomatieke onschendbaarheid helpt niet als je buren een melding doen bij het AMK. Jeugdzorg staat immers boven de wet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Minister Timmermans: ‘Ik heb te maken met de internationale verdragen zoals ze zijn, en Nederland is een land dat het internationaal recht heel hoog in het vaandel heeft …….. enz.’
  Hoe komt het toch, dat dit soort uitspraken mij zo vals en leeg in de oren klinken? Internationaal recht hoog in het vaandel?! Hoe zit het dan met de internationale kinderrechten? Ach, domme vraag van mij. In Nederland zijn die al jaren ondergeschikt gemaakt aan de onschendbaarheid van onze nationale trots: Jeugdzorg Nederland!
  Y.B.

  BeantwoordenVerwijderen