donderdag 3 oktober 2013

En hup aan de afwas...

Kinderen vanaf 5 jaar moeten in de gemeente Gouda verplicht hun zorgbehoevende ouders helpen in de huishouding. Mensen met thuiswonende kinderen komen niet meer in aanmerking voor hulp in de huishouding, meldt het AD. Kinderen tussen de 5 en de 12 jaar moeten helpen bij klusjes als opruimen, tafeldekken en afwassen. Van kinderen tussen 13 tot 17 jaar wordt verwacht dat ze ook stofzuigen en de bedden verschonen. Meerderjarige kinderen krijgen er nog meer taken bij en wie ouder is dan 23 jaar moet de huishoudelijke taken volledig overnemen.

Gouda loopt hiermee vooruit op de plannen van het kabinet om de regels voor thuiszorg te versoberen. Het plaatselijke Trots op Nederland heeft burgemeester Milo Schoenmaker verzocht het raadsvoorstel, dat al door de gemeenteraad is aangenomen, alsnog in te trekken.

 
Lees verder… 
Vijfjarige in Gouda: 'Ik vindt het heerlijk om te participeren en ik heb echt het gevoel dat de gemeente mij de regie over mijn eigen leven geeft. Waar ik me op verheug is dat de overheid straks ook de hulp voor mijn zieke oma gaat wegbezuinigen, want ik wil niets liever dan haar luiers verschonen en haar braaksel opruimen. Want zeg nou zelf, met lego spelen gaat op den duur ook vervelen." (Wij van Jeugdzorg Dark horse verwachten dat Jeugdzorg en de RvdK binnenkort een bezoekje gaan brengen aan het gemeentehuis van Gouda, om hen haarfijn uit te leggen wat pedagogische verwaarlozing precies inhoudt en kindermishandeling gepleegd door de overheid - hoewel kinderarbeid technisch gezien natuurlijk de juiste benaming is, als je kinderen het werk laat doen wat normaal gesproken door betaalde volwassen arbeidskrachten wordt verricht.)

6 opmerkingen:

 1. Ach op deze manier , kan je alle zorgmedewerkers zo de bijstand in dumpen, waarna ze om vaardigheden in het arbeidsproces te leren weer fijn verplicht/vrijwillig te werk kunt stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En als de kinderen , later dan oververmoeid, te laat op school komen of hun schoolprestaties hollen weer achteruit. Hun sociale netwerk inkrimpt etc.

  Hebben de ZAT-teams ook weer wat te doen die uiteraard een vertegenwoordiger van Jeugdzorg aan tafel hebben zitten.
  En die ontfermen zich dan met alle liefde over dit gezin, dat dit uiteindelijk de maatschappij velen malen meer gaat kosten is niet hun probleem, maar het probleem van de gemeente.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat kost een wegbezuinigde hulp aan huis, tegenover de hulp die men zo onvrijwillig krijgt van jeugdzorg als het kind de bezuiniging moet opvangen?

   De hulp-in-huis voor een middagje: Euro 120,~ tegenover
   jeugdzorg per dagdeel: Euro 330,~, met dure UHP om het kind verder te belasten weg uit z'n vertrouwde omgeving.

   En wie moet er dan schoonmaken? Dan komen die andere kosten terug.
   Dat heet bezuinigen: weghalen van werker, kind werkt even, weghalen van kind, en dan.... op 2 plaatsen weer werkgelegenheid.

   Verwijderen
 3. Het moet niet gekker worden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet dat al jaren. Ik heb te maken met BJZ GOUDA en als ik dit lees, dat verbaast me niets. Hat is ergste Gemeente in Nederland.

  Silvana Josipovic

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het wordt steeds enger in Nederland. Zoals u weet moeten zowel de nationale overheid als lokale overheden keihard bezuinigen op zieken, ouderen en gehandicapten om het geld naar Afrika, Brussel, Athene en straaljagerbouwers te kunnen overmaken, en dat gaat nu leiden tot wel zeer draconische maatregelen.

  In Gouda bijvoorbeeld, daar moet de thuiszorg soberder. Dat is al erg genoeg, gelet op het bovenstaande, maar vooruit. Maar daar houdt het niet op, de gemeente Gouda wil zich graag ook nog even bemoeien met de gang van zaken in de huishoudens die in de gemeente wonen. Zeiden we huishoudens? We bedoelen 'leefeenheden', want dat is exact de taal die de gemeente Gouda klaarblijkelijk gebruikt om gezinnen aan te duiden (pdf).

  Dat is al eng, en het wordt nog veel enger. De gemeente, die last heeft van een college van B&W bestaande uit PvdA, VVD, CDA, GroenLinks en D66, een horrorfilm op zich, wil kinderen -verplichten- om te helpen in het huishouden.

  Kinderen van -vijf- jaar oud. Nou zijn wij helemaal voor kinderen die hun handen uit de mouwen steken om de zorgbehoevende paps en/of mams een beetje te helpen, maar een overheid die vijf-jarige kleuters gaat -verplichten- om de afwas te doen? Dood- en doodeng.

  Wat gaat de gemeente eigenlijk doen om te controleren? Camera boven de gootsteen? En bij weigering van de 5-jarige? Billenkoek van een BOA? Bah, brr, getver, boe. Een horror-coalitie in een drama-gemeente die wegens te voorkomen geldnood de kleuters van 'leefeenheden' tot kinderarbeid verplicht, dit gaat te fur.

  What's next? Zieken, ouderen en gehandicapten tot vrijwilligerswerk or die verplichten? O fuck. Hey overheid, rot op uit onze huizen, enge stalker. Bron: Geen Stijl

  BeantwoordenVerwijderen