zondag 18 maart 2012

Ombudsman 'Kinderbescherming onprofessioneel'

dinsdag 6 maart 2012 | 15:45


 
De Raad voor de Kinderbescherming in Overijssel heeft onprofessioneel gehandeld bij het vaststellen van een advies over een omgangsregeling tussen een vader en zijn drie kinderen. Dat vindt de Nationale ombudsman.

Tijdens zijn scheiding kreeg de man te maken met de Raad voor de Kinderbescherming in Overijssel, nadat hij had gevraagd om een omgangsregeling met zijn kinderen. Vanaf het eerste moment ging het mis tussen de Raad en de man, met als gevolg dat hij al vijf jaar lang zijn kinderen niet heeft gezien.

In zijn uitspraak concludeert de Nationale ombudsman onder meer dat er teveel tijd overheen ging voordat het onderzoek naar de omgangsregeling werd gestart. Bovendien sloeg de medewerker van de Raad voor de Kinderbescherming in het eerste gesprek een verkeerde toon aan en voelde de man zich tijdens het onderzoek gediscrimineerd.

De Raad voor de Kinderbescherming erkent dat er fouten zijn gemaakt. De regiodirecteur stuurde vier jaar na de eerste klachten van de man een excuusbrief. Een schrale troost, vindt de Nationale ombudsman. De Raad heeft onprofessioneel gehandeld en moet nu samen met de man zorgen voor een oplossing.

             Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
  http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

1 opmerking:

 1. De WSJ heeft OplossingsgerichSysteemversterkend werken vertaald in de volgende ambities:

  Ambities: uit de brochure van de WSJ(Jeugdbescherming) 2012, of… zoals het er zou moeten staan!!

  *Kind centraal betekent voor ons:
  we willen niet weten wat het kind wil en beschouwen het realiseren van de rechten van het kind niet als onze primaire opdracht.

  *Dwang en controle onzerzijds, en kritische vragen en klachten van de kant van ouders en kinderen, gaan bij ons niet hand in hand.

  *We communiceren niet met alle betrokkenen transparant en concreet over de aanwezige krachten van het kind en de ouders en de beperking van onze gezinsvoogden.

  *We benutten nooit alle mogelijkheden en geven geen aandacht aan alles dat goed, gezond en
  helpend is.

  *We verankeren uitsluitend onze veiligheid,door alleen onszelf te profileren en te versterken als deskundige,door de kinderrechter te misleiden .

  *Ons streven is er niet op gericht een opvoedsituatie te creëren die duurzaam “goed genoeg“(!!!!)is voor het kind.

  *Kernbeslissingen komen uitsluitend en alleen in overleg (met ons eigen systeem én binnen ons eigen systeem intercollegiaal getoetst, 1x per zoveel maanden!!) ongestructureerd tot stand.

  BeantwoordenVerwijderen