zondag 4 maart 2012

Jeugdzorg - It's all about the money

De salarissen en subsidies voor BJZ zijn afhankelijk van het aantal bereikte 'productieafspraken' (deze term wordt gehanteerd in het jaarverslag LdH J&R 2006!)...en 'productie' is het aantal gerealiseerde OTS en UHP... Bij het opheffen van een OTS verminderd het inkomen van BJZ met ca. €8000 per kind per jaar...

- Jaarverslag LdH 2008: blz. 105 (jaarverslag van het Leger des Heils J&R van 2006)
- 'Dit krijgt Jeugdzorg voor het uitvoeren van de OTS' (blz 100, onder 'dit' vind u de officiële rijksregeling) (Dit)

http://wetten.overheid.nl/BWBR0026916/geldigheidsdatum_13-04-2010

- Onderaan die blz 100 vindt u de officiële cijfers OTS en UHPP van 2008   ( de cijfers van OTS en UHP )

4 opmerkingen:

 1. En voor de inspecties en ombudsman is het dus de vraag waarom werkers van BJZ zo doen....
  Zij vragen zich af of de ouders ze niet zien vliegen, immers het heet voor BJZ maar incidentjes die in de publiciteit komen.
  En men kan zeggen: waar rook is is vuur.

  Dat het vuur wel eens van de gezinsvoogd af kan komen die aan inspanningsverzuim doet, geen diagnostiek toelaat, wordt niet gezien, omdat alles met 'privacy' wordt afgedekt. -
  Doch cliënt-ondersteuners bestuderen wel de dossiers en onderkennen dat BJZ aan insinueren doet om bezettingsgraden te halen.

  En wanneer men als ouders klaagt, wordt veelal het kind bestraft met minder frequente bezoekregeling of de ouders mogen niet meer op bezoek. Er wordt zelfs gedreigd zonder grond dat de ouderlijke macht (die al is gegijzeld) wordt afgenomen wanneer ouders het BJZ niet hun zin geeft, al is die foutief.

  Het gaat niet om 'het psychisch belang van het kind' bij BJZ, dat is na studie duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En wanneer men als ouders klaagt, wordt veelal het kind bestraft met minder frequente bezoekregeling of de ouders mogen niet meer op bezoek. Er wordt zelfs gedreigd zonder grond dat de ouderlijke macht (die al is gegijzeld) wordt afgenomen wanneer ouders het BJZ niet hun zin geeft, al is die foutief.

  Het gaat niet om 'het psychisch belang van het kind' bij BJZ, dat is na studie duidelijk.
  Het gaat DUBBELOP niet om “het psychisch belang van het kind” als na verloop van tijd bij de ouder(s) Posttraumatisch Stress Syndroom wordt geconstateerd door de psycholoog. Door de ervaringen met BJZ. De gang naar de psycholoog vindt meestal OP EIGEN INITIATIEF van de ouders plaats. Zij voelen zich zo depressief. Begrijpelijk vindt de psycholoog.
  BJZ staat al weer klaar met het vingertje. ”Edelachtbare, wij menen te constateren dat de ouders emotioneel labiel zijn.. Wij achten het raadzaam een psychologisch onderzoek te doen bij de ouders….! “ De ouders waren daar al geweest dus.
  Meestal wordt deze conclusie door gezinsvoogden getrokken na een gesprek met de gezinsvoogd en ouders, waarin ouders aan de gezinsvoogd proberen duidelijk te maken dat zij zich onheus /onrechtvaardig bejegend voelen.
  Gevolg? Ouders emotioneel in puin. Er wordt niet geluisterd naar hen. Kinderen daardoor emotioneel (en fysiek) nog verder van huis.
  DE KINDEREN voelen immers het verdriet en de onmacht van de ouders in de spaarzame contacten met hen. DE KINDEREN lopen met levensgrote vragen rond. Waarom mag ik niet…..?
  En dan het deskundige advies van de gezinsvoogden aan de ouders: Praat er maar niet over met je kinderen! Je maakt het alleen maar moeilijker voor ze!....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En zo is het precies mensen.Jullie slaan de spijker op zn kop!!

  Wat een slecht karma heeft dit land !!!

  Kinderen roven....dmv legitieme protocollen.
  Hoe ziek kan je zijn ???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze dochter heeft 5 kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar. Zij is 2 keer geopereerd aan een hersentumor en heeft daar eenheel lichte vorm van afasie aan over gehouden. Haar echtgenoot had direct na haar 2e operatie een nieuwe vriendin. Hij is iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Zelfs tijdens de chemokuren en bestralingen maakte hij onze dochter het leven zo zuur dat ze noodgedwongen moest vertrekken. Hij probeerde de kinderen bij haar weg te houden. Er werd een OTS bewerkstelligd en we dachten nu hulp te verkrijgen. Maar het omgekeerde gebeurde. Onze dochter kreeg er een vijand bij. De SGJ zette er een vrij jonge onervaren vrouw op die totaal geen feeling heeft met kinderen. Zij was binnen de kortste keren ook in de macht van deze narcist die werkelijk alles aan elkaar liegt, maar ze geloofd hem onvoorwaardelijk ook als onze dochter met tegenbewijzen komt.
  Het komt er nu op neer dat ze 2 van haar kinderen helemaal niet meer ziet en de anderen 2 uurtjes per week. Ongelooflijk en ten hemel schreiend als je naast je ongeneeslijke ziekte , ook je kinderen nog eens afgepakt worden door een voogd nota bene.
  En je staat machteloos, gewoon machteloos! En dat noemt zich dan ook nog eens Gereformeerd! Werkelijk ongelooflijk dat dit zomaar kan!
  Ik zou graag in contact komen met andere schreinende gevallen om samen een vuist te kunnen maken tegen deze harteloze onmenselijke voogd. Zo iemand moet gewoon uit haar functie gezet worden. Ze beschadigd kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen