woensdag 28 augustus 2013

Jeugdzorg. Ilja wint 2 zaken, tweeling toch niet vrij

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/08/dossier_jeugdzorg_bjz_vreest_v.html

Jeugdzorg. Ilja wint 2 zaken, tweeling toch niet vrij 

Anderhalf jaar duurt de ellende met Bureau Jeugdzorg nu al voor het gezin Antonova. Rechtszaak na kort geding na hoger beroep spanden Ilja en zijn moeder aan om de tweeling Anastasia en Nikolai terug thuis te krijgen. In de afgelopen maand wonnen Ilja en Jelena tot tweemaal toe een hoger beroep van Bureau Jeugdzorg. Mooi, die koters eindeijk weer naar huis en eindelijk een einde aan deze ja-nou-weten-we-het-wel Jeugdzorgtopics, denkt u?  

Natuurlijk niet. Een kinderrechter heeft de onwelgevallige uitspraken van de rechter gewoon opzij geschoven en de uithuisplaatsing doodleuk verlengd. Je bent onderdeel van de bemoedermaffia of je bent het niet, natuurlijk. De kinderen blijven opgesloten zitten.  

Nikolai mag bovendien niet meer emailen, omdat hij zonder toestemming van de groepsbegeleiders met zijn broer Ilja mailde. Dat schopte blijkbaar de indoctrinatieplanning van BJZ nogal in de war.
 
Tik-tak-tik-tak, nog driekwart jaar en dan mogen ze wat Jeugdzorgbaas Erik Gerritsen betreft nooit meer naar huis, want: "Als een kind 1 of 2 jaar weg is bij de ouders, is het eigenlijk kindermishandeling om het weer terug te plaatsen." Afgelopen weekend stond het verhaal van de Antonova's groot in de Televaag 

Jeugdzorg wilde geen commentaar geven. Maar Jeugdzorg staat onder druk wegens bezuinigingen en reorganisatie, dus wat stond er gisteren alsnog in de krant, naast een jankverhaal over hoe een poging tot bezuinigen op Jeugdzorg alleen maar extra duur zal blijken?

Precies. Een reactie op de repo van zaterdag met de strekking 'NIET WAAR, HET IS HULLIE SCHULD'. Goh.  

Anderhalf jaar niet reageren, maar nu het beroerde imago Jeugdzorg wel eens inkomsten kon gaan schelen, kan er ineens wél een publieke reactie vanaf. Sjiek hoor, over de rug van de kindjes in een dossier waar BJZ eerst 'omwille van de privacy' niet publiekelijk op wilde reageren. Doe maar heel snel kapotbezuinigen die kinderhaatmachine.

7 opmerkingen:

 1. http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/08/zaak-ilja-geen-bedreiging-bevestigt.html
  met reacties;
  en
  http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/08/doorgeprikt.html
  met reacties en onderbouwingen.

  Dat gaat o.m. ook over de smoesjes van jeugdzorg en de Ilja-zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant stuk en erg frustrerend lijkt me. Toch lijkt het nu alsof iedereen die actief is binnen de jeugdzorg er op uit is om kinderen en gezinnen kapot te maken. Dit is beslist niet zo! Er zijn ook jeugdwerkers die wel betrokken zijn er gezien ( soms barre omstandigheden) wel het beste ervan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, met mijn ervaring schat ik de welwillende GV's in op minder dan 1 op 10.
   Dat is toch niet best voor een organisatie die propageert kinderen te BESCHERMEN!

   Verwijderen
  2. Zou het 2 à 3 op de 10 kunnen zijn, meer naar wetenschap?

   Jeugdzorg is Russische roulette.
   De ingang is zo mooi en vriendelijk, maar dan opeens, pang, weg kind.

   Verwijderen
  3. Het is ook daarom dat deze organisatie gaat herstructureren met nieuwe namen (zoals gezinsregisseur, wijkteam, OK-adviseur, e.d.) en een nieuwe werkgever die geen diagnost is.
   De praktiserende cultuur blijft jeugdzorgwerk en jeugdzorgniveau.
   Nieuwe wijn in oude zakken.
   Of oude verzuurde wijn in nieuwe wijnzakken, met een mooi etiket.

   Verwijderen
 3. Beste Ilja en moeder,

  een schrijnend verhaal dat de kinderen nog steeds gevangen zitten. Pure ontvoering en gijzeling.
  Instanties houden elkaar een hand boven het hoofd.
  Hebben jullie wel eens aan wraking gedacht?:
  Partijdigheid is de reden van de wraking omdat de rechter in de vorige zitting partijdig is geweest. Zoek op http://namenlijst.rechtspraak.nl/ op de nevenfuncties van die rechter, heeft de rechter een functie in de jeugdzorg dan is de wraking " schijn van partijdigheid ' helemaal op z'n plaats en verzoeken jullie om een andere rechter.

  Goed dat jullie de publiciteit zoeken.
  De kinderen willen naar huis, dat zou genoeg moeten zijn. Hopelijk zijn jullie snel herenigd.

  Hier volgen nog een paar links waar jullie misschien iets aan hebben:
  www.slachtofferwijzer.nl
  www.schadefonds.nl
  Juridische adviezen: http://peterprinsen.nl/
  Ook vrienden van mij hebben advies gevraagd bij hem.

  Veel sterkte en succes,
  Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er hoeft geen enkele reden te zijn om kinderen uit huis te plaatsen. Met het 'handboek Delta Methodie' http://kennisbank.mogroep.nl/scrivo/asset.php?id=575962 kan de gezinsvoogd op grond van een 'niet-pluisgevoel' de kinderen UHP. Vervolgens kan ze met het handboek op zoek gaan naar de risico's die de kinderen lopen. Op pagina 210 kun je lezen welke (idiote) redenen risico voor de kinderen zou zijn. Vroeggeboorte? Verhuizing? etc. http://nccpr.info/the-evidence-is-in-foster-care-vs-keeping-families-together-the-definitive-studies/ Ieder kind komt in aanmerking voor UHP. Inmiddels weten we uit onderzoek, dat UHP niet goed is voor kinderen. 4 van de 5 kinderen is door de UHP zo getraumatiseerd dat ze geen kwaliteit van leven meer hebben. BJZ weet dit ook en toch doorgaan met UHP is kindermishandeling. Het is trouwens niets persoonlijks, het is beleid. BJZ moet zijn quota halen en moet zichzelf in het zadel houden door UHP. Ze verdienen hier €90.000 per kind per jaar mee, op dit moment gaat het om meer dan 26 kinderen per dag. Volgend jaar wordt het Deense model in NL ingevoerd. Dan wordt het nog erger. Iedereen die met kinderen werkt moet zich aan de meldcode houden. De gemeente krijgt een vette vinger in de pap bij alle jeugdverenigingen en andere plekken waar kinderen komen. Alle kinderen die hulp nodig hebben worden geregistreerd. Aanbestedingen in de zorg voorkomen dat het teveel geld gaat kosten. Er komt kortdurende zorg van slechte kwaliteit. Kinderen die toch langdurende zorg nodig hebben worden doorverwezen naar BJZ, die houdt de kinderen met OTS en UHP.

  BeantwoordenVerwijderen