zaterdag 17 augustus 2013

Kinderen worden onterecht uit huis geplaatst door onjuistheden in rapportages (AD vandaag)

Kinderen worden soms, door onjuiste rapportages van Bureau Jeugdzorg, ten onrechte uit huis geplaatst. Dat zeggen advocaten, Kamerleden en hoogleraren. Kinderrechters bevestigen de matige kwaliteit van de rapporten, maar volgen toch meestal de mening van Jeugdzorg. Dit meldt het AD

Gezinsvoogden van Jeugdzorg presenteren meningen als feiten en kopiƫren passages uit oude rapporten klakkeloos in nieuwe analyses, stellen betrokkenen. Veelal wordt geen bron van hun informatie genoemd.
Lees verder…
 

 

1 opmerking:

  1. Jeugdzorgwerkers en onderzoekers van de kinderbescherming leren allereerst om een dossiertje op te bouwen TEGEN ouders. Daarvoor buigen ze elke situatie die zich voordoet in een gezin om in een nadelige opmerking zelfs als het getuigt van goede zorg van ouders. Alles om de aanklacht tegen ouders zo breed mogelijk te funderen. Ze leggen zo'n signaleringslijst kindermishandeling ernaast en beginnen te 'scoren'. Dat gaat niet veranderen als ze beter rapporten leren schrijven. Nog beter de werkelijkheid verdraaid presenteren wordt dat dan.
    Wat hier moet gebeuren is dat jeugdzorg zich terugtrekt uit de hulpverlening, hun 'missie' kan gemist worden als kiespijn en stort gezinnen in het ongeluk. Die constante dreiging dat ouders en kinderen gedwongen zouden moeten worden als het jeugdzorg behaagt is ziek.

    BeantwoordenVerwijderen