maandag 19 augustus 2013

Hulpverlening als bedreiging

 
 
Al worden je kinderen niet uit huis geplaatst… Is het nuttig dat je als hulpvragend gezin door een melding in de tang genomen kunt worden? Dat je zomaar geconfronteerd kunt worden met dossiers vol onzin en rechtszaken. Dat je als verdachte ouder verder maar moet zien hoe je de hulpverlening aan je kinderen voor elkaar krijgt? Dat er meer geld gaat naar signalering van kindermishandeling dan naar deskundige hulp? Dat je als ouder van een kind met autisme zelfs door hulpverleners nog steeds belachelijk gemaakt kunt worden en beschuldigd? Dat het oordeel geïnstitutionaliseerd dreigt te worden door verplichte toegang via jeugdzorg? Eerst beoordelen of er mishandeld wordt en anders geen hulp? Je wordt al met de nek aangekeken als je kinderen anders in elkaar steken en dan mag je bij de hulpverlening verder risico lopen en in de vernieling geholpen worden als gezin? Geen burgerrechten? Elke gek kan op grond van valse beweringen jou er nog een immens probleem bij bezorgen? Een zorgmelding schrijven van 10 kantjes met valse beschuldigingen. Raadsonderzoekers die er werkelijk alles aan doen om er minimaal een OTS uit te slepen? Zelfs wat je aantoonbaar goed doet wordt nog verdraaid om maar dat dossiertje op te kunnen bouwen? Elke dag angst dat ze je kinderen weg kunnen halen, kinderen die juist niet tegen zo'n trauma opgewassen zijn? Onderzoekers die jou als ouder moeten negeren omdat het zogenaamd om de kinderen gaat? Gelukkig dacht de kinderrechter er anders over, maar als je dat een keer hebt meegemaakt dan heb je geen enkel respect meer voor jeugdzorg noch voor de kinderbescherming. Wat een kindermishandelaars!

Anoniem

7 opmerkingen:

  1. Ik stem al op een partij die zich niet bezig houdt met signaleringsuitbreiding in de vorm van 'sociale huisartsen'. Maar misschien wordt het tijd voor een ouderlijke campagne om hulpverleners te dwingen transparant te zijn over hun betrokkenheid bij de kindermishandelingshysterie.
    Verplicht om in het jaarverslag, dat in zijn geheel verplicht openbaar is, aan te geven hoeveel zorgmeldingen per aantal clienten ze dat jaar gedaan hebben. Dan kun je tenminste een beetje de veiligheid van je kinderen beoordelen.
    Verplicht in folders en op websites aan te geven waaruit bij hen de meldcode bestaat en wie ze daarvoor aanwijzen in de organisatie en waar ze in dat kader zaken meedoen.
    Verplichte informatie! Ouders en kinderen in staat stellen om zich te beschermen tegen deze staatsterreur.
    Jammer dat er nog zoveel ouders geen idee hebben van de 'hulpverlening' door dit soort mensen. Dan zou je ze in elk geval willen adviseren om naar de huisarts te gaan voor hulp en om aan andere ouders en ouderorganisaties te vragen wie zij aanraden als echt deskundige hulpverlener.
    Maar misschien is het inmiddels al wel duidelijk dat je voor hulpverlening niet bij jeugdzorg moet zijn. Nu nog duidelijk maken dat ook hulpverleners, behalve de RIAGG van Jos Lame in Rotterdam ook boter op hun hoofd hebben en ouders en kinderen bij elke onenigheid of verschil van mening of er ontbreekt een click met de hulpverlener of andere organisatorische of persoonlijke belangen van hulpverleners in het ongeluk kunnen storten met de juridische trajecten van de 'jeugdzorg'.
    Ik informeer mijn omgeving, u ook?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zie daarvoor:
      http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/07/een-goedkoper-alternatief-voor-de.html
      Maak duidelijk dat in die jeugdhulp ergens een overgang tot ondeskundige dwang zit, dat beter door onafhankelijke artsen kan worden bewaakt dan gemakzuchtige jeugdzorgwerkers.

      Verwijderen
  2. Het maakt helemaal niet uit of je kind wel of niet iets mankeert.
    Als je kind de normaalste in de klas is, vindt men wel iets.
    Mijn kind is erg intelligent en begrijpt heel goed hoe volwassen mensen aan hun geld komen.
    Namelijk door leugens bv.
    Wanneer komt er een wet waarin men valse melders een flinke boete laat betalen?
    Zodat zij het zich nooit meer in hun botte hoofden halen om valse meldingen te doen?
    Graag ook ontslag van deze niets -en onwetenden die zich zo graag bemoeien met normale levens die zij niet gekend hebben!
    Enige oplossing aangaande een jz medewerker is flink dom knikken van ja je hebt gelijk, dan zijn ze gelukkig!
    Als ze hun zin hebben maar hebben. Het niveau is van een 5 jarige op de kleuterschool.
    Je kind hoeft echt niets te mankeren als men de pest aan je heeft, al is het omdat je te eerlijk bent...of knapper of leuker en liever dan zij!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De gezinsvoogd heeft de macht, hoe ondeskundig ze ook pedagogisch werkt, omdat de rechter in deze tegenpartij van het gezin gelooft,
    zonder degelijk onderzoek of er wel aan problematiek (hoe gewoon ook in andere gezinnen) wordt gewerkt of niet.

    Er wordt op de ene zitting opeens beweert dat dit of dat aan de hand is, zonder dat er een diagnostisch rapport wordt overlegd (mogelijk wel een zgn. 'expertiserapport' op blinde gegevens van de gezinsvoogd zelf) en als de rechter na drie maanden zou onderzoeken of welke therapie dan daarvoor is ingezet, dan blijkt dat dat niet geschiedde.

    Rechters verlengen een UHP vaak niet met 3 maanden, maar met een jaar, gemakshalve en tegen het hulpbelang van het kind in.
    Dat heet "het kind centraal"?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook wij hebben sinds begin van de maand te maken met Jeugdzorg/AMK. Een melding omdat wij onze dochter zouden verwaarlozen. Deze melding is doorgezet naar de Raad voor de Kinderbescherming om ons zo angst aan te jagen.

    Wonen wij wel in een democratisch land? Nee dus. Er is zo veel informatie op internet dat ik niet weet waar ik moet beginnen.

    Wij zijn ondernemers (bedrijf aan huis). Ze zeggen dat wij geen tijd hebben voor ons kind. Het advies is om bij Accare creatieve therapie en gezinstherapie te beginnen ( mijn man heeft anderhalf jaar voor zijn zieke vader heeft gezorgd die inmiddels is overleden), dit heeft invloed gehad om onze relatie en gezin.

    Wij willen gedeeltelijk het advies opvolgen omdat de verslagen inmiddels 1 1/2 jaar oud zijn, heeft gezinstherapie geen meerwaarde voor ons kind. Daarom zijn wij aangemeld bij het AMK.
    Wij zoeken een begeleider in deze strijd.

    Detje ter Beek (Lindani)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik moest, sorry, even glimlachen.
      Ze zeggen dat wij geen tijd hebben voor...?

      Wat denk je als je thuis zit, wat ze dan zeggen?
      Hetzelfde, alleen, dat je teveel thuis bent en je kind moet leren loslaten of iets dergelijks. Ze verzinnen altijd wel wat! Hoe dan ook, ze zoeken een stok om de hond te slaan.
      Misschien bent u ook te aardig.
      Ik denk dat dit misselijkmakende volk echt niet op een woonwagenkamp durft te komen om te zeuren over dat er iemand bijvoorbeeld geen tijd zou hebben voor zijn kind.
      Ze kijken wel uit.
      Nee, BJZ is slap en angstig, tenzij ze nette mensen voor zich hebben en dat weten ze maar al te goed.

      Verwijderen
  5. Beste Detje,
    Informeer je op de website van de stichting KOG. Wordt lid en vraag daar zonodig bijstand. Uiteindelijk heb je te maken met de kinderrechter. Richt je in je verweer onderkoeld en niet dramatisch op de kinderrechter. Er zijn geen bedreigingen, je gezin heeft rust nodig en elkaar nodig. Er zijn geen gronden voor een maatregel daarvoor moet er een serieuze bedreiging zijn die er niet is. Jullie hebben tijd nodig voor elkaar niet om instanties af te lopen en in discussie te moeten met hulpverleners.
    Stel een verzoek op aan de kinderrechter om de procedure te beeindigen op grond van bovenstaande.
    Los daarvan pareer elke onzinopmerking uit het dossier met zinnige concrete informatie waarmee je de onzin weerlegt. Onderkoeld, zonodig met humor, maar niet emotioneel of dramatisch.
    Schrik niet te erg van de opgeschreven verhalen, dat is allemaal grootspraak, vakjargon waarmee men door het opbouwen van een wankele pyramide probeert een maatregel los te peuteren.
    Ga niet in op gezinstherapie dat levert alleen maar nieuwe ammunitie op voor die rapportageschrijvers om te verdraaien en te vergroten.
    Ga iets leuks doen met je kind en presenteer dat als praktische therapie. Je kind heeft het gewone leven met jullie nodig. Zorg voor zwemles en hobbies, logeerpartijtjes in een actief netwerk, speelafspraakjes bij vriendinnetjes, gezinshobbies als samen naar het park en de kinderboerderij.
    Houdt geen hele verhalen tegen die onderzoekers, geef niet toe dat je ook maar iets fout doet en blijf herhalen dat je geen hulp nodig hebt maar elkaar nodig hebt.

    BeantwoordenVerwijderen