dinsdag 28 januari 2014

Slimme kinderen kennen jeugdzorg

http://www.telegraaf.nl/buitenland/22248620/__Kinderen_slapen_bij_dode_pa__.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=facebook

di 28 jan 2014, 13:10

Kinderen slapen bij dode vader

STENAY – 

Drie kinderen van 11, 9 en 4 jaar hebben korte tijd bij hun overleden vader in huis gewoond. Ze wilden geen hulp halen, omdat ze bang waren dat jeugdzorg hen uit elkaar zou halen.
 

De zoon (11) vond zijn vader dood in de woonkamer in het Franse plaatsje Stenay. De 46-jarige man is waarschijnlijk overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Dat meldt het Franse regionale dagblad L'Est Républicain.

De jongen besloot geen hulp te halen, maar dekte het lichaam van zijn vader af met een deken. Hij was bang dat hij en zijn twee zusjes in verschillende pleeggezinnen ondergebracht zouden worden. Om dat te voorkomen, besloot hij de zorg voor zijn zusjes op zich te nemen en niemand iets over zijn dode vader te vertellen.

Moeder spoorloos

De 37-jarige moeder van het drietal kon die zorg sowieso niet op zich nemen, want zij is al zes maanden spoorloos. Ze verliet een half jaar geleden het huis met wat geld en spullen en liet niets meer van zich horen.
Lang hebben de drie kinderen niet aan de zijde van hun overleden vader geleefd, want het 9-jarige meisje brak een dag later op school en biechtte alles op aan haar juf. De docente lichtte direct de politie in over de tragedie, waarna de overleden man snel werd gevonden.

De drie kinderen werden uit het huis gehaald, maar mogen gelukkig wel bij elkaar blijven. Voorlopig zijn ze met zijn drieën opgevangen in hetzelfde opvanggezin. De politie roept de moeder van de drie kinderen dringend op zich te melden.

Jeugdzorg Dark horse: Die jongen toch, zo jong en al zo slim! Laten we hopen dat de publiciteit hierover kan voorkomen dat ze alsnog uit elkaar worden gehaald. (Denk je eens in wat dit zegt over de reputatie van jeugdzorg, liever bij je dode vader slapen dan hulp krijgen van jeugdzorg!)

2 opmerkingen:

 1. Duim omhoog voor die zoon!
  Wie volgt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zie na 2:28 minut. op https://www.youtube.com/watch?v=hiltANfqw98
  hoe bovengemiddeld-begaafde zoons met problematiek hun zorg uiten over de jeugdwet,
  waar de jeugdzorg aan de haal kan gaan met kinderen die eigenlijk gediagnosticeerde hulp behoeven.
  Eigen Kracht is geen medicatie,
  maar wel een instinker:
  Gehoorzaam je als ouder niet wat de gezinsmanager (jeugdzorgwerker) wil, dan ben je een onwillige ouder, een tegenwerkende ouder, een pedagogisch onbekwame ouder,
  waar "dus" het kind beter Uithuisgeplaatst kan worden.
  Dwang als drang niet helpt; zo propageert jeugdzorg.

  Wijkteams als (pseudo-) diagnosten inzetten is volksverlakkerij:
  het zijn softe SPH-opgeleide sociaal werkers met een BJZ-brevet.
  Zij kunnen vele medisch belangrijke zaken over het hoofd zien, en het jeugdzorgteam dat de cliënt niet zelf onderzoekt kàn dat evenmin, al beweert BJZ dat het team 'alles ziet'.
  Die gaan af op wat de jeugdzorgwerker wil en kan inbrengen. Dat is geen diagnose!

  BeantwoordenVerwijderen