dinsdag 28 januari 2014

Kennis gaat verloren...

De deskundigen van Artsennet.nl kunnen zich gesteund weten door de (wetenschappelijke) Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW):
https://dl.dropboxusercontent.com/u/70767710/Brief_KNAW_Jeugdwet.pdf


Helaas is dat een brief aan de Groep Petitie Jeugdzorg; en NIET aan de Eerste Kamer; maar ouders kunnen deze link DOORSTUREN met hun fiat, aan de Eerste Kamer: https://www.eerstekamer.nl/eu/contact opnemen ==>
Voorzitter@eerstekamer.nl , met vermelding "t.a.v. de Eerste-Kamerleden".
Een leuk voorbeeldje erbij misstaat niet. Kort en bondig, opbouwend.

Ook qua adoptiedeskundigheid, waar ook pleegzorgkennis en gehechtheidkennis in behoort te zitten, is de Eerste Kamer geïnformeerd:
https://www.dropbox.com/s/o3svpnmymzjpwns/2013.12.18%20AZF%20aan%20EERSTEKAMER%20-Jw.pdf


De medisch-academische kennis kan grotendeels verloren gaan binnen vijf jaren wanneer het niveau van jeugdzorgwerkers kan en mag gaan besluiten of er wel wordt doorverwezen (en vergoed) naar een specialist.


De jeugdzorgwerkers zijn geïnstrueerd om zoveel mogelijk aan Eigen Kracht te gaan doen, en als het gezin niet tot resultaten komt die passen in de opleiding van BJZ, dan mag er aan dwangzorg (OTS, UHP, Oh) worden gedaan, en dat brengt geld in het laatje van BJZ, dat verder (bovenlokale) gecertificeerde instelling gaat heten, om de inmiddels wakkere burger te misleiden.

Er zal dus door dit concept Jeugdwet leegloop bij de deskundigen, de j-GGZ e.d., gaan plaatsvinden, faillissementen, kennisverlies.

Dat is niet in één decennium weer opgebouwd, dus zullen vele kinderen lijden aan gebrek aan nodige kennis. Want Jeugdzorg heeft die medisch-academische kennis NIET!!! Jeugdzorg is van niveau sociaal werk, maximaal soft-HBO opgeleid. (Jaren korter dan een basis-arts, laat staan een specialist).

Zo zijn er meer wetenschappers die de gespecialiseerde kennis niet verloren wensen te zien gaan door deze tweedeling van het mensenrecht op zorg, volwassenen tegenover jeugdigen. IVRK art. 24? "Vergeten" wordt straks gezegd door de politiek. Sussen en een paar dagen later is de burger het vergeten. Op een reeks burgers met kinderen na, dan wel.

TS (teamlid JDH)

1 opmerking:

 1. https://www.youtube.com/watch?v=hiltANfqw98
  waarin deskundigen, die tegen het binnenhalen van gespecialiseerde zorg binnen jeugdzorg aan het woord komen.

  Ook op:
  https://www.youtube.com/watch?v=d36_a2gApys&feature=c4-overview&list=UUaUR5EX-N7KX5XkOT5hg9aw
  is het duidelijk dat het wetenschappelijk onzinnig is om j-GGZ binnen te halen ondergeschikt aan wat jeugdzorg wenst en wil en toestaat.

  BeantwoordenVerwijderen