maandag 6 januari 2014

Jeugdzorg... om je voor te schamen

Maartje vertelt: http://www.abvakabofnv.nl/lidmaatschap/tevreden-leden/Maartje/


"‘In een sector waar zulke zware eisen aan de medewerkers worden gesteld, zijn goede cao’s onmisbaar. Daarom is Abvakabo FNV zo belangrijk.’" ---

Een sector die weigert voldoende regelmatig door te verwijzen naar een diagnostisch specialist en therapeut, is een sector die doet alsof ze het zwaar hebben.
Waar onvoldoende wordt doorverwezen, wat wel een kinderrecht is (IVRK 24), is het feitelijk niet zo zwaar; ze máken het schijnbaar zwaar als excuus voor hun fouten en inspanningsverzuim. Reclamepraat is geen werkelijkheid.

Vals heldendom
 

De neiging van deze beroepsgroep om zich als helden te willen voelen, al gaat het om minder dan 28%, terwijl deze beroepsgroep zich niet medisch-academisch wenst te scholen is een teken dat ze zelf problemen hebben.

En zich derhalve graag verschuilen achter en vals heldendom, een zelf bedriegend gevoel, fictie.

Smoesjes
Als 90% van de opgesloten meisjes na hun 18e in o.a. de prostitutie bleken te geraken, dan acht ik jeugdzorg als een beroep om zich voor te schamen!
De afschuifsmoesjes van BJZ-werkers zijn o.a. te vinden op:

 
en er is meer smoesmateriaal en wetenschappelijk bewijs van inspanningsverzuim door insinuerende inzet door jeugdzorgwerkers. 

TS (teamlid JDH)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten