vrijdag 31 januari 2014

De 'Save' medewerkerHet originele propaganda-filmpje over de save-werker: http://www.youtube.com/watch?v=QLVwssRfQjk


 

7 opmerkingen:

 1. Na 2:28 minuten komen twee hoogbegaafden aan het woord, en dan jeugdpsychiater M. Oosterhoff, en het is duidelijk:
  :
  De overheid discrimineert, door psychiatrische zorg uit de zorgverzekering te halen en bij de ambtenaar van de gemeente te leggen, die zonder diagnostische kennis mag beslissen of het kind recht heeft of hoogstaande zorg. Discriminatie naar IVRK art. 24 en Gw1.

  Hoogstaande diagnostische zorg is zo veel effectiever dan jeugd-pseudo-zorg dat jeugdzorg DUUR is en j-GGZ (met zelfstandig onderzoek) juist goedkoop:
  :
  j-GGZ = € 6.000 per hulptraject gemiddeld incl. 'dure zorg'; t/o:
  Jeugdzorg = € 99.000 per 'hulp'traject gemiddeld incl. mogelijke dwang maar zonder diagnose.

  Uithuisplaatsen hete 'veilig' te zijn, ja, voor de gezinsvoogd, niet vanuit het kind gedacht, maar UHP is géén therapie, en dat laatste ontbreekt al beweerde jeugdzorg voor de rechter (evt. via de RvdK) dat het kind in de knel zat, en dus zorg nodig zou kunnen hebben, wat dus wèl gediagnosticeerd dient te worden; en
  op diagnose moet toch een therapie volgen als het beweerde waar is vanuit jeugdzorg??!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wetenschap over AUTISME:
  https://www.youtube.com/watch?v=Gd4MqZ5Otzk&feature=c4-overview&list=UUaUR5EX-N7KX5XkOT5hg9aw

  Hoe kan het gebeuren dat jeugdzorg vaak autisme (en degelijke) over het hoofd ziet en de schuld van problemen bij de ouders legt, waar diagnostieke gezondheidszorg zou moeten bestaan in zo'n westers land als Nederland???
  Jeugdzorgwerkers zijn goedkoop, en medisch-ondeskundig.
  Jeugdzorg is na de toegangspoort eerder een afvoerputje dan 'hulp'.

  Uiteindelijk is jeugdzorghulp heel erg duur, met gevolgkosten, die de politiek niet meerekent omdat de politiek ook denkt met schotten tussen de budgets.
  Jeugdzorg is dus gevaarlijk en duur;, daarentegen is j-GGZ dat zelf de ingang is goedkoop en effectief.
  Therapie is beter dan in het afvoerputje Jz geraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24294201 :

  "Abstract:
  Autism spectrum disorder (ASD) is a characterized by deficits in social cognition and executive function. An area of particular difficulty for children with ASD is cognitive flexibility, such as the ability to shift between attentional or response sets. The biological basis of such deficits remains poorly understood, although atypical development of structural and functional brain connectivity have been reported in ASD, suggesting that disruptions of normal patterns of inter-regional communication may contribute to cognitive problems in this group. The present magnetoencephalography study measured inter-regional phase synchronization while children with ASD and typically developing matched controls (6-14 years of age) performed a set-shifting task. Reduced theta-band phase synchronization was observed in children with ASD during extradimensional set-shifting. This reduction in task-dependent inter-regional connectivity encompassed numerous areas including multiple frontal lobe regions, and indicates that problems with communication among brain areas may contribute to difficulties with executive function in ASD." (Doesburg SM, Vidal J, Taylor MJ)

  Het tweede deel van het filmpje in dit artikel van Jz-Darkhorse gaat o.a. over autisme.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een observatie is geen wetenschappelijk onderzoek en zeker niet op het leven. Ik wist wel dat dit soort DSM uitleg gegeven zou worden hier. Observeren en suggereren is geen wetenschap en zeker niet als je geen ziekte hebt om bijvoorbeeld medicatie of andere behandelingen uit te proberen. Psychiaters zijn van origine geen artsen maar zullen altijd een slaatje uitslaan door het gebruik van waandiagnoses. De echte DSM gebruikende psychiater heeft immers een pact gesloten met de farmaci, ping ping! Ons team (ouders en medici) zijn dan ook blij dat de ogen van de politiek mondjesmaat open gaat. Heb het lef om te zeggen dat kinderen niets mankeert en dat ze de tijd aan het veranderen zijn, weg met labeltjes, kinderen houden er niet van. Als mensen dit niet begrijpen dan zijn zij juist diegenen die een label moeten dragen en precies zo behandeld worden als wat zij onze kinderen aandoen, dat zal niet prettig zijn temeer men weet dat ze gewoon normaal willen zijn. Zoek eens op wat Hoog Sensitieve Kinderen en Personen inhoud. En als jullie nog meer lef hebben om de waarheid hier te vertellen dan censureer je niet, iedereen mag weten wat waar is; www.ncrm.nl en www.zielenknijper.nl

   Jullie lopen best wel achter wat die begrippen betreft. Als u kinderen wilt helpen en hun ouders dan zal dat gaan over de misstanden in de jeugdzorg en waar zij rijk van geworden zijn. Wat gaan jullie daaraan doen? Een aantal mensen uit onze team klaagden dat het AMK hun kinderen maar dom vonden, ze zouden niet eens een VMBO halen. Na enkele jaren van onderdrukken en labeltjes bleken die kinderen (zonder BJZ's bijdrage) gewoon leuke en zeer slimme kinderen te zijn. Ze werden in hun ontwikkeling tegengehouden door BJZ. Ze presteren nu ver boven het geschatte niveau. Jullie kunnen je ook afvragen wat er nou belangrijker is, labelen of kinderen en ouders redden van die klootzakken?

   Verwijderen
  2. Uw vorige commentaar is gecensureerd omdat suggestie dat alle kinderen met autisme opeens allemaal Hoog Sensitief zouden zijn een beetje ongeloofwaardig is en weinig bijdraagt aan de discussie over dit onderwerp. Het feit de jeugdzorg labeltjes kan misbruiken als onderdeel van hun strategie om kinderen langer bij hun ouders weg te houden en er flink geld aan te verdienen, moet los gezien worden van de waarde van een diagnose op zich.

   Eens te meer tref ik hier de verwarring aan van goed wetenschappelijk onderzoek in het belang van het kind (en zijn ouders) en het misbruik maken van bepaalde begrippen om macht uit te oefenen over mensen. Waarom denken mensen dat het afschaffen van diagnoses de oplossing is? Maak eens een parallel met de gewone gezondheidszorg. Als je been gebroken is zeg je toch ook niet 'Ik mankeer niets, ik loop alleen een beetje anders'?

   Als je wilt dat mensen respectvoller met je omgaan, moet je daar werk van maken en de politiek zou het machtsmisbruik van jeugdzorg keihard moeten aanpakken, net als de kinderrechters die in negen van de tien gevallen blind geloven in de suggesties van een gezinsvoogd. De politici die de labels er vanaf willen zijn geen helden, maar juist lafaards, omdat ze de echte brandhaard uit de weg gaan en via een omweg hopen kinderen gelukkiger te maken, zonder dat ze het werkelijke probleem hoeven uit te graven.

   Verwijderen
 4. Meer info t.a.v. AUTISME:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/?term=24294201[PMID]&report=imagesdocsum

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaat de tekst te snel in het filmpje, dan is er een pauzeknop!

  BeantwoordenVerwijderen