zondag 12 januari 2014

Jeugdzorg heeft de kenmerken van een sekte

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2014/01/grootouders-dreigen-kleinzoon-te.html

Beste Sven, als frequent lezer van jouw blog (en eveneens slachtoffer van de gesel Jeugdzorg) heb ik met afgrijzen de misselijkmakende handelingen van bureau Jeugdzorg Hoorn en de grootouders die hun kleinkind dreigen te verliezen gelezen.

Ik vind het zo schokkend dat ik meende te moeten reageren.

Gezien het feit dat BJZ al een pad gekozen lijkt te hebben zoals ik lees in het blog en Kas waarschijnlijk uit huis wordt geplaatst zou ik grootouders het advies willen geven zich te beraden op de middelen die er zijn om terug te slaan.

Onzin

Het is onzin dat de grootouders geen inzage krijgen in het dossier vanwege privacy redenen. Volgens het privacyreglement bureau Jeugdzorg artikel 14 mogen derden eigen gegevens inzien indien het geen inbreuk is op privacy van cliënt.

Indien men bij Jeugdzorg besluit dat grootouders niet pedagogisch vaardig genoeg zouden zijn dan betreft het in deze ook verwerkingen van persoonsgegevens van grootouders zelf. Grootouders zouden op basis van artikel 36 Wet Bescherming Persoonsgegevens formeel het verzoek moeten neer leggen bij de stichting BJZ of er betreffende hen persoonsgegevens verwerkt worden en zo ja het verzoek ter inzage van deze gegevens bij de stichting BJZ deponeren. Hierop moet BJZ besluiten. 

Indien er geen besluit volgt of  BJZ een besluit neemt waar men het niet mee eens is dan kan de verzoeker beroep instellen bij de burgerrechter met de toevoeging dat er geen advocaat nodig is om beroep in te stellen.

Gedragsdeskundige

Ik zou dan zeker de naam van de gedragsdeskundige en inschrijving van de beroepsgroep van de deskundige verzoeken daar er besloten wordt op zijn of haar deskundigheid inzake veiligheid bij grootouders en pedagogische kwaliteiten van grootouders.

Vervolgens kan de gedragsdeskundige aangepakt worden zoals wij gedaan hebben bij de beroepsgroepDaarbij alle lof voor de heer Nico Mul wie mij inspireerde om deze route te bewandelen door hierover te berichten in zijn link. Nico Mul's link

Sekteleden

Helaas is het zo dat veel verdriet welke door dit soort ondeskundigheid en onwettige handelingen niet te voorkomen valt. Het meeste enge is dat vrijwel elk lid van BJZ die ik gesproken heb overtuigd is van de juistheid en de integriteit in handelen van zichzelf en de stichting. Wat dat betreft heeft deze organisatie alle kenmerken van een sekte.

Mijn kinderen zijn inmiddels alweer een tijd thuis en bemoeienis van jeugdzorg is er (ogenschijnlijk) niet meer. Ook al weet je dat ook nooit zeker. Persoonlijk vraag ik mij af hoeveel strijdbare slachtoffers er in totaal zijn die  op de grens van dwang en drang sekteleden van BJZ zouden willen bekeren?

We zouden ons in ieder geval als lotgenoten beter moeten organiseren in onze strijd tegen dit onrecht. Indien ik op enige wijze bij zou kunnen dragen in het verminderen van leed welke door Jeugdzorg veroorzaakt is of wordt dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet.

M. V

6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Stuur een mail naar Jeugdzorg Dark horse en wij brengen u in contact.

   Verwijderen
 2. Het punt is, dat deze grootouders verstijfd van angst niet weten wat ze moeten doen en hulp nodig hebben. Bij deze bied ik dan ook mijn hulp aan, zodat met spoed de nodige stappen kunnen worden gezet. Naam bij darkhorse bekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als u in contact wil komen met deze persoon, zullen wij uw mail doorsturen.

   Verwijderen
 3. Ik vind de kenmerken van een criminele organisatie ook wel van toepassing op jeugdzorg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jeugdzorg is een corrupte vieze gore kinderroof machine

  BeantwoordenVerwijderen