dinsdag 19 november 2013

Baasje gezocht!

Noortje kwijlt niet en bijt niet, maar heeft soms moeite om zich te houden aan de regeltjes. Het toekomstige baasje moet daarom vooral consequent zijn in de opvoeding. Noortje speelt het liefste met jongere hondjes, want ze reageert soms nog wat schuw…

Gekkigheid? Nee, werkelijkheid!                                                                 (Foto: FlexusJeugdplein)

Dit is hoe kinderen in de pleegzorg worden geportretteerd, waarbij ten behoeve van een pleegplaatsing alle regels der privacy overboord worden gegooid. 

Wat weet ik allemaal van Noortje? (die bij ons met een balkje wordt afgebeeld, anders dan in de originele advertentie). 

-Noortje haar gezicht is herkenbaar. (Een paar uur na plaatsing van dit artikel is de advertentie op de regionale nieuwssite gewijzigd en wordt kenbaar gemaakt dat ook de foto gefingeerd is. Merkwaardig daarbij is dat bij de foto nog steeds vermeld staat dat ze eigendom is van Flexus Jeugdplein)
-Ze heeft een broer en zus.
-Ze heeft contact met haar moeder, maar wegens de UHP kan moeder de opvoeding niet aan, of Bureau Jeugdzorg vindt dat.
-Vader zijn verblijfplaats is onbekend
-Noortje kan moeilijk overweg met oudere kinderen.
-Onduidelijke regels kan ze niet mee omgaan (wiens probleem is dat eigenlijk?)
-Ze woont in Rotterdam
-Ze is elf jaar
-Ze heeft veel meegemaakt
-Ze zit in groep 7 van de basisschool
-Ze houdt van grapjes, is behulpzaam en leergierig
-Ze kan gevoelig en emotioneel zijn, maar ook vrolijk, sociaal en gezellig
-Ze houdt van paardrijden en van tennis
-Ze houdt van dieren, maar vooral van paarden en honden
-Ze heeft regels en structuur nodig
 
En u kunt Corien Hoogerbrugge van Flexusjeugdplein bellen als deze informatie nog niet voldoende is!! 06 – 24693275
 
Het lijkt mij al redelijk gedetailleerd, voor bijvoorbeeld mensen met slechte bedoelingen. Met name de trefwoorden ‘hulpvaardig’ en ‘leergierig’ zijn voor een bepaald slag mensen heel nuttige tips.
 
Wat Bureau Jeugdzorg al jaren uitkraamt over de zogenaamde privacy van cliënten, kan nu definitief naar de prullenmand worden verwezen. Daarbij dient aangetekend te worden dat het schenden van de privacy door jeugdzorg-critici in verschillende casussen uitsluitend gebeurt met het oogmerk een te stem geven aan het kind, omdat dit de ouders vaak onmogelijk wordt gemaakt door Bureau Jeugdzorg, middels strafkortingen op de omgangsregeling en ontheffing uit de ouderlijke macht. Over dergelijke casussen wil Jeugdzorg in de regel met geen woord spreken, aangezien het belang van het kind daar de camouflage is van het belang van Bureau Jeugdzorg, die op die manier haar foute handelswijze verborgen probeert te houden. Is er niet het gevaar van kritische ouders en media, dan stelt de privacy van het kind, blijkens onderstaande advertentie helemaal niets voor!  
 
ROTTERDAM - Het lijkt vaak zo vanzelfsprekend dat kinderen opgroeien bij hun vader en/of moeder. Toch komt het regelmatig voor dat kinderen door omstandigheden (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Vaak kunnen ze dan terecht bij familie of vrienden. Maar wat als dat niet lukt, zoals bij Noortje? Met uw hulp proberen we voor haar een fijn pleeggezin te vinden.
 
Noortje is elf jaar. In haar jonge leven heeft ze al veel meegemaakt. Noortje woont sinds 1 maart 2013 in een leefgroep en zit in groep 7 van de basisschool. 
Noortje houdt van grapjes maken en is behulpzaam en leergierig. Ze
kan gevoelig en emotioneel zijn maar ook heel vrolijk, sociaal en gezellig.
Haar hobby’s zijn paardrijden en tennis. Ze houdt van dieren; vooral van
paarden en honden. Mensen waarderen Noortje om haar vrolijkheid en omdat ze
makkelijk in de omgang is. Wat ze nu nog lastig vindt, is het omgaan met oudere kinderen en zich aan de regels houden wanneer die niet helemaal duidelijk zijn.

Noortje is daarom gebaat bij duidelijke regels en structuur. Noortje heeft veel
meegemaakt in haar jonge leven waar ze nu mee om moet leren gaan. 

De moeder van Noortje is heel betrokken bij de ontwikkeling van haar kinderen en zou het fijn vinden als er een goede band wordt opgebouwd met haar en het pleeggezin. Noortje zou het liefst in een pleeggezin gaan wonen met
kleine kinderen, met dieren en met de mogelijkheid om te gaan sporten. Er is
een bezoekregeling zowel met haar moeder als met haar broertjes en zus. Met
haar vader is er geen contact omdat niet bekend is waar hij is.
FlexusJeugdplein zoekt voor Noortje een pleeggezin waar zij, zolang als nodig is, kan opgroeien. Pleegouders worden begeleid bij de opvang en de omgang van Noortje en haar familie door Bureau Jeugdzorg en FlexusJeugdplein. Wilt u Noortje helpen? Neem dan contact op met Corien Hoogerbrugge medewerker Werving, Screening en Bemiddeling Pleegzorg FlexusJeugdplein, telefoon O6 – 24693275

of e-mail
corienhoogerbrugge@flexusjeugdplein.nl U kunt hier ook terecht voor meer informatie over Noortje. 
Wilt u meer weten over wat het betekent pleegouder te worden? Kijk dan eens op www.pleegzorg.nl
Om privacyredenen is de naam van Noortje gefingeerd. Haar verhaal is wel echt.
Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 19 november 2013

6 opmerkingen:

 1. Moeite met regeltjes?
  O, daar weten we als gezinsvoogden wel raad mee, we geven het kind Ritalin en het is lief en rustig bij de pleegouders. Maak u geen zorgen.

  Nog een vraagje: wie heeft het boekje van Nancy Verrier, 'Afgestaan', ISBN 90.263.1741.7, voor mij, want ik weet het niet te vinden. Kan iemand het voor deze gezinsvoogd inspreken? Zou het iets te maken hebben met de eigen ouders niet meer goed kennen? Groetjes, Corrie.

  PS: Wij geven ouders geen cursus om te helpen zelf het kind op te voeden, wat betreft die regeltjes.
  En wie gelooft nu in de hoge cijfers van seksueel misbruik in uithuisplaats-settingen?
  Wij doen toch goed onderzoek, want de rechter heeft onze verzonnen beweringen gewoon geloofd, en die rechter heeft het besloten, die UHP.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik schreef deze dame het volgende:

  "Ik wil Noortje wel helpen met dit voorstel:
  plaats vele kinderen terug naar huis, volgens het inzicht van o.a. prof. Jo Hermanns, https://www.youtube.com/watch?v=F6Dthj9XBLU (na 5 min.), en er komen pleegplaatsen vrij.

  "Ik ken als dossieronderzoeker vele cases waar het kind op insinuaties en gecreëerde 'feiten' weggeplaatst zijn, dus diagnostisch gezien onterecht en de psyche schadend.
  Het kind wordt ontheemd.
  En als het later in diens identiteitsfase ontdekt dat het op niet-diagnostisch-valide gronden is 'veilig-gesteld', uithuisgeplaatst, dan is dat net zo'n klap in het gezicht, een leven lang drukkend werkend, als het identiteitsprobleem dat 85% van de geadopteerden ondervinden.

  "Uithuisplaatsen wordt niet door de opgroeiende als veilig ervaren, en het wennen duurt veelal ruim 5 jaren, zodat eigenlijk veel meer dan nu oudere uithuisgeplaatste cases gefaseerd teruggeplaatst kunnen worden, met hulp van een specialist (een jeugdzorgwerker is zeker geen medisch-academisch specialist).

  "Wanneer het 'onderzoek' van BJZ (https://www.youtube.com/watch?v=ymwV2AqLBBE) degelijk is en afgewogen tegenover de nadelige aspecten van uithuisgeplaatst-zijn (http://silkslides.com/S9dEk), dan is er keuze aan plaatsen!
  Er moet als er werkelijk wat aan de hand is uiteraard wel passende therapeutische zorg gegeven worden (prof. Theo Doreleijers ondervond dat 90% van de uithuisgeplaatste meisjes geen therapie hebben gehad en na het 18+ worden er slechter aan toe waren).

  "Het 'opruimen' naar een pleegsetting als afvalbak voor een kindprobleem is niet gezond. Het voelt in het kind niet veilig, zoals BJZ wel beweert, maar BJZ voelt kennelijk niet in.
  De doorgang tot dwangzorg dient een diagnostische te zijn.

  "Kent u het boekje van Nancy Verrier, 'Afgestaan', ISBN 90.263.1741.7 ? Dat kan ook na uithuisplaatsen geschieden bij een kind. (En dat is niet best!)

  "Maar u ziet: er zal voldoende ruimte aan pleeggezinnen zijn wanneer het geweten gaat werken."

  Tot zover de mail aan deze dame of dat instituut.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga maar opzitten; poot,
  want het is jeugdzorg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet nog wel een oplossing: morgen is het de dag van de rechten van het kind.
  Ouders haal morgen uw uithuis geplaatste kind gewoon op als het niet op basis van waarheidsvinding uit huis is geplaatst. HET IS NAMELIJK HET RECHT VAN UW KIND OM GEWOON BIJ DE EIGEN OUDERS TE WONEN!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Enkel volwassenen moeten zich aan de wet BW1 houden, dus hoeven kinderen zich niet aan de aanwijzingen van de gezinsvoogd te houden. Een gezinsvoogd heeft geen ouderlijk gezag!
   Een kind loopt niet weg als het gewoon naar huis gaat! Dat is niet strafbaar.

   Het is wel netjes als het UHP-kind toch thuis komt, om dat de pleegsetting te berichten dat het kind terecht is, maar het is wel slim om te vertrekken (met kind onder ouderlijk gezag).Vertrek voordat BJZ weer op de stoep staat met mogelijk politie om het teruggelopen kind weer uithuis te plaatsen, wat niet meer mag na 3 maanden na verlopen van de beschikking van de rechter, gezien de geldigheidstermijn daarvan.

   Verhuizen doe je eeerst voordat je anderen daarvan inlicht.
   BJZ is provinciegebonden.

   Verwijderen
  2. En als de ouders ontheven zijn?

   Verwijderen