vrijdag 6 juli 2012

Het Amsterdamse Jeugdzorgprobleem

Er was een jaren voortslepende rel rondom een miljoen euro. Gerritsen dreigde maar met wachtlijsten en vreselijk onheil voor de kinderen omdat hij meer geld wilde. Uiteindelijk kreeg hij inderdaad geld. Maar wat blijkt nu uit een rapport van de rekenkamer? Er is grote twijfel of dat geld wel echt naar de kinderen en de wachtlijsten is gegaan. Want er is in diezelfde tijd 1,3 miljoen aan de reserves van BJAA toegevoegd! Dus gewoon in de kas van de organisatie gegaan. Dat is interessant omdat er nu al vier van dat soort schandalen zijn geweest in andere provincies. Daar bleek dat de bestuurders inderdaad het geld aan de eigen organisatie, bijvoorbeeld dure kantoren, besteedden.  Ook BJAA heeft een peperduur hoofdkantoor!

WAT GAAT NIEUWE GEMEENTESECRETARIS AAN AMSTERDAMS JEUGDZORGPROBLEEM DOEN?

Sinds een maand is er een nieuwe gemeentesecretaris in Amsterdam: Arjan van Gils. Van Gils is gepokt en gemazeld want hij heeft dezelfde functie al in Rotterdam verricht én heeft een uitgebreide politieachtergrond. Dat komt goed uit! Want in de Amsterdamse jeugdzorg zijn twee belangrijke problemen:

1 De politie is volledig op de hand van BJAA en controleert onvoldoende. Als BJAA geen zin in een zaak heeft, bijvoorbeeld om mogelijk seksueel misbruik van kinderen te onderzoeken, dan heeft de zedenpolitie er ook geen zin in. Als een voogd van BJAA ervan overtuigd is dat een kind veilig is bij de ouders, dan is de wijkagent die daarop moet toezien daar ook van overtuigd. Als BJAA vindt dat men met bruut geweld een kind uit huis moet halen, dan doet de politie daar willoos aan mee. Kortom, de Amsterdamse politie volgt klakkeloos BJAA. Dat is een ernstig maatschappelijk probleem omdat BJAA disfunctioneert, de zorg voor kinderen niet goed uitvoert.

2 BJZ wordt geleid door een voorganger van Arjan van Gils: Erik Gerritsen. Die gebruikt zijn macht in Amsterdam en kennis van de bestuurlijke kanalen in Amsterdam om klachten te onderdrukken en het disfunctioneren te verhullen. Als Erik Gerritsen iets zegt, dan vinden de ambtenaren van het stadhuis dat ook. Dat is eveneens een ernstig maatschappelijk probleem omdat klachten over BJAA zo niet tot het Amsterdamse gemeentebestuur doordringen, klagers geen eerlijke kans krijgen. Daardoor kan het disfunctioneren van BJZ in Amsterdam voortbestaan.

3 Burgemeester Van der Laan passeert ambtenaren soms, zoals in zijn bemoeienissen met de zaak van de oprichters van deze site. Die liet hij expliciet per brief weten dat hij niet de ambtenaren van Asscher op de zaak zette maar zijn eigen ambtenaren. En wat gebeurde er vervolgens? De algemene voorlichting van het stadhuis liet zich weer voor het karretje van Erik Gerritsen spannen om alsnog de klachten te onderdrukken. Kortom, er zijn ernstige ambtelijke problemen in Amsterdam. Hopelijk weet deze nieuwe gemeentesecretaris daar een einde aan te maken!  

Anonieme bron Gemeente Amsterdam

             Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

3 opmerkingen:

 1. Opmerkelijk is dat ook de vakbond zich in deze kwestie achter Erik Gerritsen opstelde! Ben Hoogendam van de FNV nam het zelfs meerdere keren voor Erik Gerritsen op en voor de keuze om de wachtlijsten op te laten lopen, als de politiek geen extra geld zou geven aan BJAA.

  Dus heeft Ben Hoogendam het spel van Erik Gerritsen niet doorzien? Of is voor de FNV geld en politiek ook belangrijker dan maatschappelijke doelen als democratie, transparantie en goede zorg voor kinderen.

  http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/opinie/columns/over-wachtlijsten-weg-definieren-en-vicieuze.871568.lynkx?pageStart8=11.

  Ook opmerkelijk is dat de vakbond nooit zijn mond opentrekt over de belangen van ouders en kinderen en de vele klachten over BJAA, hoe sociaal en maatschappelijk solidair is dat voor een socialistische vakbond als de FNV? Er is ook geen begrip voor de slachtoffers van het disfunctioneren van BJAA want

  Ben Hoogendam roept dikwijls als eerste dat klagers zich bekend moeten maken met hun naam. Kennelijk begrijpt hij helemaal niet dat dat niet kan in verband met repressies van Erik Gerritsen.

  Hoe moeten we dat gedrag van een vakbondsbestuurder interpreteren? Is Hoogendam zo dom dat hij ook in de verhalen van Erik Gerritsen gelooft en denkt dat BJAA niets fout doet en dringend extra geld nodig heeft in het belang van kinderen?

  Of focust de FNV alleen maar op het belang van medewerkers, hoopte men dat het extra geld hen toekwam? Is het FNV dus eigenlijk net zo gecorrumpeerd als Erik Gerritsen? Gaat het alleen maar om geld en werkgelegenheid voor de medewerkers en helemaal niet om de kinderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wees nou eerlijk:Die gasten hebben niet eens tijd om naar hun EIGEN kinderen om te kijken , hup UHP!!!(Maar dan niet de kids..)!Toch wel het gore lef hebben om andere ouders en kinderen wijs te maken dat ze tekortschieten Zie wat een verderf ze zaaien...
  What goes up must come down ,
  Lanceren die hap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alle ouders en kinderen moeten gezamelijk bijelkaar komen in Den Haag. (60.000 ?). Met alle mogelijke media (alternatieve media is het beste) erbij. En alles op youtube en facebook zetten. Moet je kijken hoe snel het politiek landschap plots gaat veranderen. Wij hebben zelf ook slechte ervaringen met BJAA Amsterdam. Alleen met het verschil dat wij soevereine mensen zijn en we heel Niburu uit Soest en soevereine mensen achter ons hebben. Per slot van rekening geldt voor ons de universele internationale rechten en die staat boven het nationale recht. Dat word wel een lang gevecht maar uiteindelijk zullen ze toch verliezen. We moeten ons allemaal verenigen, dan maak je een kritieke massa die uiteindelijk toch wint tegen deze corrupte satanisch en sadistische BJAA BJZ en hun politieke vriendjes en rechtertjes. Met massa schop je hun het land uit.

  BeantwoordenVerwijderen