donderdag 12 juli 2012

Leve de crisis, bezuinig op Jeugdzorg!

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3285624/2012/07/12/Asscher-bezorgd-over-extra-bezuiniging-op-jeugdzorg.dhtml

Asscher bezorgd over extra bezuiniging op jeugdzorg

12/07/12, 12:39  − bron: ANP

© ANP. Wethouder Lodewijk Asscher maakt zich grote zorgen over de onverwachte extra korting op jeugdzorg.De Stadsregio Amsterdam tekent bezwaar aan tegen een onverwachtse extra korting van 2,65 procent op de jeugdzorg die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onlangs aankondigde. Wethouder Lodewijk Asscher verwacht dat alle provincies en stadsregio's protest zullen aantekenen tegen wat hij noemt een rekenfout van het ministerie.

De Stadsregio Amsterdam krijgt als gevolg van de vergissing 2,5 tot 3 miljoen euro minder van het Rijk. Asscher maakt zich hier grote zorgen over. Hij stuurt er vandaag een brandbrief over aan de wethouders jeugdzorg in de regio Amsterdam.

Volgens Asscher heeft VWS bij de uitwerking van het Lenteakkoord door onoplettendheid een tekort laten ontstaan. Er zou geen rekening zijn gehouden met rechtmatige loonstijgingen in de jeugdzorgsector.

Daardoor is een financieel gat geslagen in de begroting van VWS, stelt Asscher. Hij vindt het onterecht dat het ministerie dit nu wil oplossen door de regio's op te zadelen met een extra korting bovenop de reeds eerder afgesproken bezuinigingsdoelstellingen. Asscher vreest dat hierdoor de wachtlijsten in de jeugdzorg oplopen.


Redactie Dark horse: Het is goed nieuws dat er zoveel wordt bezuinigd. Er worden nog altijd teveel gezinnen onterecht onder toezicht gesteld. En met het campagne voeren van Erik Gerritsen (BJAA) om de meldingsplicht steeds verder uit te breiden, zullen er nog veel meer onnodige onder toezichtstellingen bijkomen. Goed dat er crisis is, want hierdoor wordt Jeugdzorg die er een dagtaak aan heeft overbodig werk voor zichzelf te creëren (en daar de belastingbetaler voor te laten bloeden) gedwongen om de flauwekulgevallen af te stoten en zich te richten op de echte probleemgezinnen. We hebben helaas nog veel meer crisis nodig en veel vedergaande bezuinigingen, om dit te realiseren. Voorlopig zal Jeugdzorg haar uiterste best blijven doen om de schijn te blijven ophouden van de 'alarmerende cijfers' van kindermishandeling in ons land. Dit betekent dat de gezinnen die echt hulp nodig hebben nog lange tijd door Jeugdzorg misbruikt zullen worden om de geldschieters in Den Haag te chanteren, want dramatisch doen dáár zijn die geitenwollensokken goed in. Als ze net zo efficiënt hulp konden verlenen als ze kunnen toneelspelen ( niet alleen richting Den Haag, ook voor de kinderrechter) dan zou de jeugdhulpverlening allang een groot succes zijn geworden.

               Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

3 opmerkingen:

 1. Robert Slis, Rotterdam13 juli 2012 om 00:23

  En ja hoor weer gaat het over de zorg van de wachtlijsten en niet over hoeveel kinderen en ouders psychisch zwaar getroffen worden door de vaak onterechte UHP en OTS en wat er nog meer aan onzin is.
  Jeugdzorg maakt meer kapot dan je lief is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe vind je deze:

  Ter zitting wordt uitleg gegeven over de totstandkoming van de beslissing.
  ..
  Meer tijd investeren in de klachten van [vader] sorteert geen enkel positief effect en gaat alleen maar ten koste van de tijd die gestoken dient te worden in de zorg omtrent de kinderen.
  Nu behandeling van de klachten niet leidt tot een verbetering van de hulpverlening of zelfs gesteld kan worden dat mede door de klachtprocedures kostbare tijd voor de kinderen verloren gaat is besloten, dat zolang [vader] niet in gesprek wil om te komen tot een daadwerkelijke oplossing, klachten niet langer in behandeling te nemen. (!)

  Met andere woorden, hoe onrechtmatig of ondeugdelijk het optreden van Bjz ook is, je kan beter niet klagen, want de tijd voor klachtbehandeling gaat ten koste van de zorg voor de kinderen?!

  In feite betreft het een valse vergelijking.

  Bjz heeft mede als taak om klachten behoorlijk te behandelen. Dat moet ook kunnen van meer dan 3 miljard (!) belastinggeld per jaar.
  Het zou beter zijn klachtwaardig handelen te beperken, dat is goed voor kinderen en ouders, en zou waarschijnlijk verrassend efficiënt en kostenbesparend blijken ..

  BeantwoordenVerwijderen