woensdag 18 juli 2012

Amsterdamse kinderen worden geronseld voor Zeeland

http://www.telegraaf.nl/binnenland/12578187/__Zeeuwse_school_wil_kinderen_A_dam__.html

di 17 jul 2012, 15:57

Zeeuwse basisschool wil Amsterdamse kinderen

AMSTERDAM -  De Prinses Margrietschool in het Zeeuwse dorpje Kats kan sluiting voorkomen door Amsterdamse kinderen met leerachterstanden te onderwijzen. De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher heeft wel oren naar het idee, liet zijn woordvoerster dinsdag weten. Asscher laat zijn ambtenaren de mogelijkheden van samenwerking onderzoeken.
Volgens Asscher heeft Amsterdam de expertise in huis om de kwaliteit van het onderwijs op zwakke scholen aan te pakken. Anderzijds is het dorp in Zeeland gebaat bij meer leerlingen. Kinderen uit Amsterdam kunnen in Zeeland in gastgezinnen terecht en krijgen in de kleinere klassen op het Zeeuwse platteland de aandacht die ze nodig hebben. De leerlingen zitten nu in schoolklassen met een omvang van 35 kinderen.

Onderwijsambtenaren van de gemeente Amsterdam werken in opdracht van Asscher de plannen uit. Dit gebeurt in samenwerking met het schoolbestuur. In het najaar moet het plan klaar zijn. Volgens de woordvoerster van de onderwijswethouder gaat het om kleine aantallen kinderen die in Zeeland terechtkunnen. Ze stelt dat alleen kinderen in aanmerking komen die in een benarde thuissituatie verkeren en met Jeugdzorg te maken hebben.


'Kinderen uit Amsterdam naar basisschool in Kats'
 
zondag 15 juli 2012 | 19:00

KATS - In een poging de Prinses Margrietschool voor het dorp te behouden, wil een groep inwoners van Kats een project opzetten waarin basisschoolkinderen uit Amsterdam les krijgen in hun dorp.

Het mes snijdt in dat geval aan twee kanten.(Maar het mes snijdt in 3 kanten!! OOK in het kind!!) De basisschool in Kats krijgt nieuwe aanwas,(Geld) terwijl de kinderen uit Amsterdam, die op hun eigen school zijn vastgelopen, weer de aandacht krijgen die ze nodig hebben.(Die ze in Amsterdam door het geweldige beleid daar niet kunnen krijgen!! en dus vastlopen.) 

Bovendien zou de school in Kats kunnen profiteren van de kennis (Hoe kan dat nou??) op het gebied van onderwijs die in Amsterdam aanwezig is.(Waarom dan naar Kats??!! Stuur die onderwijskrachten dan naar Amsterdam??Jeugdzorg sticht een nieuwe kolonie!)
Volgens Jan Schuurman Hess, één van de initiatiefnemers, is de gemeente Amsterdam positief over het idee. Binnenkort volgt weer een gesprek.

De groep inwoners, met daarin onder meer vertegenwoordigers van de dorpsraad en de oudercommissie van de school, wil verder dat de Prinses Margrietschool weer zelfstandig wordt en dus uit onderwijskoepel Nobego stapt
.(DUS???? Heeft dit niet veel meer te maken met onenigheid binnen besturen??)  Die liet eerder weten de school te willen sluiten, omdat hij te klein zou zijn om goed onderwijs te bieden.

Meer in de PZC van maandag, editie Bevelanden/Thole

Redactie Dark horse: Wat voor criteria zal Jeugdzorg gaan hanteren om de kinderen te selecteren die naar de gastgezinnen gaan, ver weg van hun eigen omgeving?  Voor ouders wiens kinderen uit huis zijn geplaatst lijkt het me geen pretje om telkens naar Zeeland te moeten reizen om je kind(eren) te bezoeken.  Amsterdam slaagt er niet in om de leerachterstanden terug te dringen, dus spelen ze dit uit over de ruggen van kinderen in 'benarde' posities.  Amsterdam behoort te zorgen voor goed en degelijk onderwijs of deze kinderen nu wel of niet met Jeugdzorg te maken hebben.

              Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

4 opmerkingen:

 1. Beste Sven,

  Anders kunnen ze toch niet in het zgn evaluatieverslag gaan schrijven dat het aantal bezoeken vd ouders wel wat minder mag ivm 'hechtingsproblemen'in zijn nieuwe omgeving? In het kader vh belang vh kind.'..i.e het leertraject,als excuus.
  Hup,al die arme kids op bootcamp,ver weg van het oog van mama of papa...
  Totdat ze op hun 12de zwanger thuiskomen ,of aan de prikpil...

  Solidarity

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja,zo heb je geen vat op wat er met je kind gebeurt,en je kind krijgt het gevoel dat je hem verstoot omdat je hem naar de andere kant vh land stuurt.Kind-oudervervreemding..hoe eenvoudig te bewerkstelligen...
   Je kan van afstand ook niet klagen want je was er tenslotte niet bij..
   Geraffineerde methoden om onze kinderen afhandig te maken.Zit geen enkele juiste intentie achter.

   Verwijderen
 2. Robert Slis, Rotterdam18 juli 2012 om 23:33

  Dit land word maar zieker en zieker

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eigenlijk is dit te zot voor woorden. Ze moeten de gemeente Amsterdam maar Onder Toezicht Stellen, zodat zij weten wat het is om zover bij je ouders vandaan te zijn.

  Als Amsterdam denkt hier de leerachterstanden met de kinderen mee weg te werken kan ik al vertellen dat dit niet gaat lukken. Want er blijft in Amsterdam geen goed onderwijs voor deze groep kinderen.

  Dus zullen er steeds meer (gast)(pleeg) gezinnen nodig. En als ze het gast gezinnen noemen en geen pleeggezinnen dan kunnen de kinderen ook zo weer door de ouders terug gehaald worden naar Amsterdam. Dus heeft het geen nut.

  Zie je het al, dan maken ze het dorpje in Zeeland net als de Glind op de Veluwe. Maar ik weet dat daar 3 basisscholen zaten waarvan 1 speciaal onderwijs. Dit is ook de grootste school ook voor kinderen uit de Provincie.

  Het basisonderwijs heeft 1 van haar 2 scholen moeten sluiten omdat daar ook te weinig kinderen zijn.

  Dan zou je ook hier zeggen breng dan kinderen daarnaar toe, maar dat is geen optie gezien het feit dat het hier veelal om kinderen gaat die al een te grote leer achterstand hebben voor normaal onderwijs en meer gebaat zijn bij Speciaal onderwijs.

  En ook dit kan in Amsterdam gegeven worden.

  BeantwoordenVerwijderen