woensdag 18 juli 2012

Jeugdzorg Rechter blijft bewijzen negeren

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/07/jeugdzorg_rechter_blijft_bewij.html


Updatetopic.
Bijna vier maanden geleden al weer, op 23 maart, werden Nick & Anna door Jeugdzorg op oneigenlijke gronden bij hun moeder en halfbroer Ilja weggehaald. En ze zijn nog steeds niet thuis. Ondanks een publieke openbaring op GeenStijl van de leugens waarop Bureau Jeugdzorg Gelderland de uithuisplaatsing baseerde, en ondanks de rechtszaak waar dat toe leidde. In de uitspraak werden de valse gronden namelijk volkomen genegeerd door de rechter. Al die tijd hield Ilja (inmiddels zelf naar het buitenland gevlucht wegens een op los zand beargumenteerd arrestatiebevel) ons op de hoogte van de meest bizarre zaken. Vader die vaker bij de kinderen mag dan moeder, zieke kinderen die geen medicijnen krijgen en een aan Ilja opgelegd verbod om zijn eigen broertje en zusje te mogen zien. Jeugdzorg bleef zich ondertussen van de vreemdste argumenten bedienen om de kinderen in bezit te kunnen houden. Zo zou het volgens de (zoveelste) gezinsvoogd bezwaarlijk zijn dat er thuis ook Russisch gesproken wordt - waarop Ilja de Letse Europarlementariër Tatjana Zdanoka wist te mobiliseren, die naar Culemborg kwam om dat standpunt te veroordelen als racisme. Maar de Nederlandse bureaucratie is onvermurwbaar. Afgelopen week diende (eindelijk) het hoger beroep dat Ilja's moeder had aangespannen tegen de kinderkidnap van Jeugdzorg, om nóg eens te proberen om een rechter zich over de aangetoonde leugens van Jeugdzorg te laten buigen. Maar niks hoor. Wederom zijn er aantoonbare feiten genegeerd. Oh. En of Jelena de proceskosten ook nog even wil aftikken svp. Volgende ronde: cassatie op 20 juli.

Zie ook:

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/03/hartverscheurend-politie-en-jeugdzorg.html

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/06/razzia-update-jeugdzorg-gelderland-bang.html

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/03/gedicht-van-de-schande.html

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/07/letse-europarlementarier-tatjana.html

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/06/letse-europarlementarier-dr-tatjana.html


      Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

2 opmerkingen:

 1. Dat ouders in een echtscheiding hun problemen niet oplossen valt ze te verwijten. Dat de overheid dan kans ziet om er een nog veel groter menselijk drama van te maken met hoge kosten voor de gemeenschap valt de overheid te verwijten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een van de problemen betreft het feit dat veel kinderrechters ter zitting demonstreren geen flauw benul te hebben van de processen die spelen bij het vormen van een menselijk oordeel, respectievelijk bij persoonsperceptie.

  Kinderrechters zouden moeten worden verplicht een flinke dosis basiskennis van de psychologie tot zich te nemen.

  Pas dan kunnen kinderen en ouders rekenen op (zeer) kritische vragen aan vertegenwoordigers van Raad en Bjz, als zij weer eens volkomen onzin uitkramen.

  Tot dan verkeren wij op basis van subjectieve onderbuikgevoelens en kletspraat in de middeleeuwen (wie beweerde overigens dat die al geëindigd zijn? Verwarren wij niet technologische vooruitgang met vooruitgang op het gebied van (algemeen) inzicht in (inter-)menselijke psychologische processen?)

  BeantwoordenVerwijderen