vrijdag 6 juli 2012

Blijf in je Eigen Kracht!

Toen het de gezinsvoogd duidelijk werd dat moeder haar geen gedwongen hulpverlening liet opleggen, kwam de gezinsvoogd opeens aan met folder van EKC.

Moeder had de gezinsvoogd al -tig keren uitgelegd dat er geen ernstige problemen waren, maar ach, probeer dat zo iemand maar eens uit te leggen. Als die er juist opuit gestuurd is om de ouder nogal wat kwalijk te nemen, enkel om een OTS te bewerkstelligen.

Moeder legt gezinsvoogd uit dat zij in de loop der jaren al haar eigen netwerk heeft opgebouwd voor eventuele steun/advies bij opvoedingsproblemen van haar kind,maar wilde ook de privacy van dit netwerk beschermen tegen bemoeienissen van BJZ. Tenslotte kan je er toch niet op vertrouwen dat de gezinsvoogd relevante en juiste informatie opschrijft. Dus what's the point..
Moeder draait al op eigen kracht...heeft ze altijd al gedaan (anders zou ze niet zo ver gekomen zijn..).Het probleem ligt echter bij de gezinsvoogd: Zij is diegene met een probleem: Zij is het, die maar niet kan verkroppen dat moeder GEEN 'hulp' nodig heeft. Dat betekent namelijk dat de gezinsvoogd totaal overbodig en nutteloos is.

En dat kan niet, want dat levert geen werk en geld op..!!!
Moeder wordt er vervolgens van beschuldigd dat zij geen inzicht wil verschaffen in haar opvoedingssituatie, en daarom wordt een verzoek tot OTS ingedient en ingewilligd...
De zelfredzaamheid van de moeder wordt bij voorbaat al betwijfeld en uitgesloten. Het gaat ze niet om EKC,maar om de gedwongen hulp die zij zelf weer voor ogen hebben voor jou,ivm met een op handen zijnde OTS.
Wat een onzin, om 'gedwongen' met al je buren en kennissen en familie in een kring te moeten gaan zitten om te vergaderen over het reilen en zeilen van JOUW gezin. Alsof je je kind zomaar zal toevertrouwen aan een stel onbekenden of misschien wel stomweg idioten.
Niets van het vrijwillige kader in terug te vinden hoor...
Leuk zo'n EKC, maar dan wel voor alcoholisten of junks, en niet voor ouders die al hun eigen manieren hebben voor het oplossen van alledaagse problemen .
Daarnaast is het onheus als je gewoon een goede ouder bent, maar alles in twijfel wordt getrokken, en het inzicht verschaffen over je opvoedingssituatie zó ver moet gaan dat het een ware schending van je privacy is. En van dat van je kinderen en van dat van je netwerk, vrienden en familie.
Draai je verdorie al jaren op eigen kracht, gaat BJZ opeens roepen dat het netwerk niet volgens hun plaatje is..(alsof iedereen er zo op gebrand is om klaar te staan voor het gezin van iemand anders...wat een lulkoek)
Ik zou zeggen: Blijf maar lekker in je eigen kracht, en blijf ver weg van de macht van Jeugdzorg!

Anoniem


            Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

2 opmerkingen:

 1. Als het om een professioneel netwerk gaat is er van privacy helemaal geen sprake!
  Als moeder het goed doet, kan ze met gerust hart een paar laten raadplegen.
  Wat belangrijk is, is dat zowel de informant als moeder het rapport moeten nakijken of het klopt. En jeugdzorg is wettelijk verplicht het rapport zo te schrijven dat het de exacte waarheid weergeeft en niet meer gegevens dan nodig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, daar zit 't em ook...
  BJZ houdt zich niet bij de exacte waarheid.(bovendien perceptie van waarheid verschilt..)Nog erger is, dat die 'geschreven waarheid' dus NIET getoetst of gecorrigeerd wordt door BJZ,noch door de kinderrechters,laat staan dat het strafbaar handelen van BJZ,en RvK én rechter nog eens tussen civiel-en strafrecht in zweeft.
  En waarom zou het enkel een professioneel netwerk moeten betreffen,dat is het EKC ook niet trouwens.Alsof alle ouders zwemmen in het geld om hun kind 3x per week maar naar -tig(preventieve?) professionals te sturen,terwijl er niet eens iets aan de hand is..Het blijft knip-en plakwerk
  Ook als het wel professionals zijn is het schending van privacy en hebben zij geheimhouding te respecteren naar de clienten, ouders en kinderen
  WIE is jeugdzorg om te denken zomaar het recht te hebben,het gezinsleven,op zo'n vernederende manier binnenste buiten te keren,en ALTIJD in een negatieve licht te stellen ??? Op zoek naar aanleidingen om de ouder iets kwalijk te kunnen nemen.Als dat niet lukt ,dan middels verwijten/beschuldigingen mbt kind.
  Theoretisch hebben zij niet alleen wettelijke verplichtingen,maar ook morele,en ethische.
  Schrikbarend hoe deze staat zich vergrijpt aan het veilig en gezond opgroeien van kinderen..
  Dat kan niet lang goed blijven gaan.... De absolute waarheid.


  Slecht voor de eigenwaarde van ouders en kinderen,want die dossiers blijven hen de rest van hun leven achtervolgen.

  BeantwoordenVerwijderen