maandag 2 juli 2012

Letse Europarlementariër Tatjana Zdanoka - video boodschap


Vanochtend kregen wij dit bericht van Ilja, die nog steeds is ondergedoken.

Sven,

Europarlamentarier heeft in haar euro video dagboek over onze situatie verteld. Weliswaar in het Russisch, maar toch.

groet,

Ilja

Vertaling videoboodschap Dr. Tatjana Zdanoka

Naast ACTA (anti piraterij wet) heb ik deze week veel tijd besteed aan een zaak van een gezin van Letse staatsburger Jelena Antonova. Zij woont de laatste 12 jaar in Nederland. Probleem waar Jelena in aanraking mee was gekomen is het ontnemen van haar kinderen door een overheidsinstelling. Hetzelfde is inmiddels heel veel ouders overkomen.

Dit is een veel voorkomend fenomeen dat als een plaag van het Westen naar het Oosten trekt. De dag voordat ik naar Amsterdam vloog om een ontmoeting te hebben met vertegenwoordigers van Jeugdzorg, zo heet de Nederlandse organisatie die gaat over de kinderen, was er in Rusland een grote demonstratie tegen de liberale plannen van de regering, onder andere tegen het in Rusland ingevoerde soortelijke organisatie (demonstratie georganiseerd door burgers en Orthodoxe organisaties).

Onder de sprekers bij die demonstratie waren veel mensen die ik persoonlijk ken: Journalisten en mensen die zich bezig houden met gezinszaken. De demonstratie was tegen de werkwijze van de verschillende kinderorganisaties die alles aan doen om de kinderen weg te trekken uit een gezin. Het belang die deze organisaties hebben in het wegkapen van de kinderen is grotendeels van financiële aard. Hoe meer kinderen hoe meer financiering van de overheid. Demonstratie was gehouden op 17 juni (zondag).

Het was de dag (gevierd door Christelijk Orthodoxen) van alle heiligen dat van de Russische grond afkomstig waren. Ik was in de kleine stad Culemborg op een maandag 18 juni. Dat was ook de dag dat ik een ontmoeting had met 3 mensen van Jeugdzorg.

Ik probeerde hen duidelijk te maken dat discriminatie in de landen van Europese Unie niet toegestaan is. En dat Jelena Antonova (moeder) dezelfde rechten heeft als alle andere burgers, Letland is namelijk net als Nederland volwaardige lid van EU. Eén van de redenen dat de rechtbank toestemming had verleend om de kinderen uit huis te plaatsen,  is het volgende: Omdat er werd aangekaart door Jeugdzorg dat Jelena (moeder) thuis in het Russisch met de kinderen spreekt. Dit is discriminatie en geeft al voldoende aanleiding om het aan de orde te stellen bij internationale organisatie en bij Europese comité voor petities.

Dit is wat Europarlementariër over onze situatie heeft verteld.

Groet,

Ilja

Nieuw bericht van Ilja: (maandag 2 juli 2012)

Tijdens het gesprek in Culemborg op 17 juni bij Jeugdzorg, vertelde Jeugdzorg dat de kinderen speltherapie krijgen. Jeugdzorg vertelde dit ook aan de Europarlementariër. Men vertelde toen ook aan moeder en Dr. Tatjana Zdanoka dat de bezoekregeling uitgebreid ging worden, van 1 uur in de twee weken naar 2 uur in de twee weken.

Moeder was afgelopen dinsdag bij haar kinderen. Na een uur werd haar verstaan gegeven dat ze moest vertrekken. Ze vroeg daarop waarom ze niet langer mocht blijven. Men had haar toch beloofd twee uur? “O nee, dat waren we vergeten te vertellen, dat gaat pas na de zomervakantie van de kinderen in”. Hoe wreed en onmenselijk kan je zijn!


Bericht van Ilja: Teamleider van S. en de advocaat van Jeugdzorg zeiden tegen de rechter dat de kinderen wel speltherapie kregen op de instelling.

Blijkbaar luisterde de gezinsvoogd op dat moment niet mee, toen hem werd gevraagd werd wat voor therapie precies, zei hij dat de kinderen nog helemaal geen therapie ontvangen.  Foutje bedankt. 

Wat wij niet verwacht hadden is dat gezinsvoogd moeder alleen maar complimenten gaf. Hij zei ook dat de kinderen continu aangeven naar huis te willen en dat moeder altijd veel dingen meebrengt voor de kinderen, en zeer goed met de kinderen omgaat. 

Het enige wat zij te melden hadden is:  Moeder is altijd zeer kwaad op Jeugdzorg medewerkers. ( Goh, hoe zou dat toch komen).

Ik verwacht een positieve uitspraak, Jeugdzorg had geen enkele munitie. 

De vader van de kinderen was erbij, en was continu mee bezig moeder zwart te maken. En ook bij de zitting werd duidelijk, dat hij de kinderen nooit bezoekt.

Het is nu wachten op de uitspraak. Maar advocaat is zeer positief.  Jeugdzorg struikelde namelijk in de rechtbank over hun eigen leugens. 


Razzia politie en Jeugdzorg Gelderland.Letse Europarlementariér T. Zdanoka geeft interview.


Redactie Dark horse: Ilja komt oorspronkelijk uit een Oost-Europees land. In Nederland moet hij vluchten voor de Jeugdzorg-Stasi. Ilja is inmiddels al maanden ondergedoken. Waar doet ons dit aan herinneren?!
           
          Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

2 opmerkingen:

 1. Idee voor op zijn minst een paar salaris-bonussen voor BJZ-medewerkers en op zijn minst goed voor de werkgelegenheid:
  Ga alle kinderen uit huis plaatsen waar thuis Turks, Grieks, Pools of Marokkaans gesproken wordt...
  Of zouden de Spaans dan wel Duits, Engels of Portugees sprekende kinderen zich gediscrimineerd voelen?

  Wat een 'bedreigingen met hun ondergang' zijn er toch... (art. 1:254a BW / wettelijk criterium voor uit huis plaatsing)

  Met een cynisch knipoog,
  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen
 2. BW1:254 op http://wetten.overheid.nl/BWBR0002656/Boek1/Titel14/Afdeling4/Artikel254/geldigheidsdatum_06-07-2012 ;
  zie ook de andere artikelen in dit wetboek1.

  BeantwoordenVerwijderen