maandag 2 juli 2012

Boze vader slaat ruiten Jeugdzorg in


Boze vader slaat ruiten Jeugdzorg in
02 jul 2012 18:55


ALKMAAR

Een boze vader heeft vorige week donderdag de ruiten bij Bureau Jeugdzorg Alkmaar met een hamer ingeslagen.

Dat laat Bureau Jeugdzorg Noord-Holland vandaag weten in een persbericht. De man sloeg 19 ruiten in en vernielde de voordeur, maar hij wist het pand aan de Frans Halsstraat niet binnen te dringen omdat er onlangs veiligheidsglas was geplaatst. Opmerkelijk is dat de man had aangekondigd dat hij zou komen: kort voordat hij de ruiten insloeg, belde hij met de melding er 'nu aan te komen'.

Politie
De medewerkers van het bureau in Alkmaar belden de politie na het telefoontje van de man, maar de politie zou hebben besloten nog niet in te grijpen omdat de dreiging niet concreet genoeg was. Toen de man de ramen insloeg, belden de medewerkers opnieuw met de politie. De agenten arriveerden uiteindelijk toen de man alweer op z'n fiets was gestapt.

Impact
Volgens Bureau Jeugdzorg Noord-Holland moeten de afspraken met de politie over hulp bij agressieve mensen worden 'opgefrist'. Een woordvoerder zegt dat het incident veel impact heeft gehad op de medewerkers en op de buurt: buurtbewoners, waaronder kinderen, waren getuige van het inslaan van de ramen. Voor hen is Slachtofferhulp ingeschakeld. Het is niet duidelijk hoe de man tot zijn daad is gekomen.


Redactie Dark horse: Geweld keuren wij niet goed, maar dat Jeugdzorg ouders tot waanzin drijft begrijpen wij wel. De machteloosheid, de woede, het onpeilbare verdriet en de venedering die jeugdzorgmedewerkers ouders, kinderen en familieleden aan doen, iedere dag weer, drijft mensen soms tot deze daden. Wij kunnen ons nog heel helder herinneren hoe wij ons voelden toen men dreigde het kostbaarste bezit in ons leven van ons af te nemen, op basis van leugens en insinuaties. De Stasi methoden van Jeugdzorg grijpen diep in mensen hun leven in!

NB.Het lijkt ons overigens raadzaam, om onmiddelijk actie te ondernemen voor de veilige ontwikkeling van de kinderen van de jeugdzorgmedewerkers, die door dit 'ruitenincident' nu ernstig bedreigd wordt. Het mag duidelijk zijn dat de jeugdzorgmedewerkers getraumatiseerd zijn geraakt door het voorval en we moeten voorkomen dat dit op hun eigen kinderen overslaat. Voor de zekerheid zouden deze kinderen onder toezicht gesteld moeten worden van een Jeugdzorgbureau van een aangrenzende provincie. Omdat niet absoluut gegarandeerd kan worden dat het niet nog een keer zal gebeuren (deze vader heeft andere mensen misschien op een idee gebracht) kan de OTS het beste nog een paar keer met een jaar worden verlengd. En indien de jeugdzorgmedewerkers geen andere betrekking zoeken, kunnen de kinderen misschien beter meteen helemaal van ze onthechten in een voogdijinstelling, van waaruit ze kunnen worden geplaatst bij pleegouders met minder risicovol werk.

Dit biedt twee voordelen: de kinderen kunnen zich zonder hun gemankeerde ouders veilig ergens anders ontwikkelen en de betreffende jeugdzorgmedewerkers leren nu 'real-life' allerlei boeiende aspecten van hun werk kennen vanuit een heel andere invalshoek, waar hun collega's nooit de kans voor zullen krijgen!


                Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

11 opmerkingen:

 1. Opvallend dat jeugdzorg het heeft over 'agressieve mensen'.

  Zou die vader niet juist gefrustreerd, boos en/of wanhopig zijn door het (vaak onrechtmatige) handelen van jeugdzorg zelf?

  Best kans dat die vader 'er nog een keer aankomt' als die merkt dat de kwestie waar het echt om draait op die (goedkope) manier door Bjz bij hem wordt teruggelegd ..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De onkunde van BJZ-werkers verdraait ook hier de frustratie in agressie als primaire oorzaak.

  Zou BJZ de NB-reactie van DarkHorse lezen als BEDREIGING van jeugd'zorg'-werkers in plaats van cynisch???

  Kinderen zijn een ontvankelijk 'bezit'.
  Jammer dat de jeugd-hulp-werkers dit niet onderkennen bij de doorverwijzing naar een juist (diagnostisch) traject.
  Werkgelegenheid scheppen met OTS en UHP is schadelijk voor een kind.
  Doorverwijzen naar specialist is gezonder (maar niet de praktijk bij BJZ/AMK/CJG).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, die vader zal het niet zonder reden doen. Ik heb zelf ook met jeugdzorg Alkmaar te maken, ze doen maar wat en ze handelen echt niet in het belang van de kinderen. Valt me mee dat het gebouw er nog staat. Wat zullen de ouders en de kinderen weer gelukkig worden als het zooitje opgeruimd word. Criminelen zijn het!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De frustratie kan ik mij goed indenken. Je gaat niet zomaar een paar ruiten inslaan. Deze vader moet zich erg wanhopig en onmachtig hebben gevoeld nu zijn kind te prooi is gevallen aan willekeur.

  Dat de daders nu Slachtofferhulp krijgen kan ik niet bevatten.

  Als Jeugdzorg niet bestond dan was deze vader nog vredelievend!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahahahaha....Impact

  Een woordvoerder zegt dat het incident veel impact heeft gehad op de medewerkers en op de buurt: buurtbewoners, waaronder kinderen, waren getuige van het inslaan van de ramen. Voor hen is Slachtofferhulp ingeschakeld. Het is niet duidelijk hoe de man tot zijn daad is gekomen.

  Nee? Dat weten ze zogenaamd niet? Nu het lijkt me niet meer dan normaal dat ouders zo reageren als mensen met hun tengels aan hun kinderen komen!
  Ze moeten van al die jeugdhulpverleners eens de kinderen afpakken voor maanden. En dan eens kijken hoe zij reageren. Over de ruggen van kinderen geld verdienen, is dat normaal geworden in dit land? Kinderen stigmatiseren met etiketjes en dan ook daar weer geld over verdienen. Natuurlijk niet. Vergeet men welk een impact dit heeft op die kinderen voor de rest van hun leven? Jammer dat dit land zo ver is gekomen met dit geldverslindende bedrijf, en de top verdiend maar meer en meer en dit geldt idem voor de gezondheidszorg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, op basis van warrige leugens over 'onveiligheid', huiselijk geweld, vermoedens van mishandeling resp. beperkingen bij betrokkenen.

   En als ze protesteren doodleuk zeggen dat waarheidsvinding niet belangrijk is.

   Kijken wat ze zullen zeggen ..

   Verwijderen
 6. Deze gebeurtenis laat me niet los. Ik heb me proberen voor te stellen hoe deze vader zich voelde op het moment waarop hij handelde. Ik hoop dat hij door zijn actie toch enkele mensen van BJZ tot een gewetensonderzoek heeft aangezet.

  Kan David Goliath weer verslaan?

  Je telefoneert
  Wie ben je?
  Vader!
  Bij jullie bekend.
  Ik kom eraan!
  Je stapt op de fiets
  rijdt door de straten
  opvallend rustig
  stap je af,
  zet de fiets aan de kant,
  pakt de zware tas.

  Loopt strak, stram,
  met doodse blik.
  Schelle kinderstemmen,
  lachende mensen
  een blaffende hond
  geluid van auto’s
  je hoort het niet,
  verstoren jouw stilte niet
  voor het gebouw
  met de donkere ramen

  Je opent je tas
  je ijzige haat
  je kille woede
  je diepe wanhoop
  ze geven kracht
  je smijt, en smijt, en smijt,
  vol overgave, je moet!
  Weg! het bolwerk van leugens.
  Weg! het rovershol.
  Weg! de misbruikers van macht.
  Ruiten verbrijzelen.
  Stemmen verstommen.
  Mensen vluchten.

  Je stapt op de fiets
  rijdt door de straten
  bezweet, blind,
  nat van tranen
  verwrongen gezicht.
  Missie volbracht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Anoniem, Wat prachtig!!! Veel dank!
   Als er ook maar 1 iemand (het liefst van de media) bereid zou zijn om ons verhaal vanaf het begin(3enhalf jaar geleden)tot eind (28 juni, dag van de ruiten) zou willen aanhoren maar vooral serieus zou willen onderzoeken d.m.v. alle in ons bezit zijnde documentatie/bewijzen etc etc, dan zal er niemand meer zijn die geen begrip zou hebben voor het vernielen van de ruiten van bjz.
   Afz. Monique Bas, moeder van betreffende "boze vader" en oma van mijn, door de instanties,geroofde kleinkind.
   mmmbagoma@hotmail.com

   Verwijderen
 7. Het is merkwaardig dat BJZ zich nu zo druk maakt over zijn medewerkers en het in het geheel niet heeft over de kinderen die zij voor het leven beschadigen door hun gewoonweg vaak leugenachtige rapporten aan rechters voor te leggen die dan kinderen moeten uit huis plaatsen, meer dan 12000 per jaar om de 'productie-afspraken' te behalen (lees: de salarisbonus!)
  (Over een concreet voorbeeld, zie: http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/04/een-bedreigende-situatie-volgens.html
  Omwille van die niet bestaande 'Pitbull' en 'verboden wapens' zijn wél 2 kinderen uit huis geplaatst! Geluk dat de moeder in kwestie vreedzaam is...)

  Zie hier dit artikel + de reacties:
  http://www.dichtbij.nl/groot-alkmaar/regionaal-nieuws/artikel/2381141/boze-vader-slaat-negentien-ruiten-bureau-jeugdzorg-in.aspx

  Geweld zal ik nooit promoten, maar ik kan me de woede wel voorstellen als men kostte wat kost kinderen hun ouders en familie ontneemt... BJZ zou eens moeten proberen bij een beer, tijger of zwaan de jongen weg te gaan nemen...
  Een vreedzamer en effectievere actie lijkt mij met zo'n 100 auto's steden c.q. snelwegen te gaan blokkeren: de politie mocht dit soort acties ook doen van de rechters om hun salariseisen kracht bij te zetten. Als boze ouders zo'n actie een keer of 5 uithalen dan komen de kinderen wel terug en wordt Den Haag wél wakker: dergelijke acties raken de maatschappij in de portemonnee ... dan komen de kinderen misschien wel los van de instellingen en terreur van de 'jeugdzorg-industrie'... Ik doe gelijk een voorstel om dit soort acties: 'kinder-bevrijdingsacties' te gaan noemen!
  Wie doet er mee? om te beginnen één dagje alle snelwegen rond Den Haag vastzetten? Teksten op auto's: 'Wij willen onze kinderen terug' en 'bevrijd de kinderen'! (Vooral de buitenlandse media er bij halen!)

  Tot zo ver mijn vreedzame actie-ideeën,

  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel directer een leerzamer voor gezinsvoogden is:
   meldt hun kinderen (als ze die al hebben) aan bij het AMK.
   Bij het zelf ervaren hoe gewone ouders beschuldigd worden, zou er bij sommigen een lichtje kunnen opgaan.

   BJZ heeft te vaak de neiging om gewone, bezorgde ouders te beschuldigen van ongedefinieerde 'pedagogische onbekwaamheid', zonder dat BJZ dat kan bewijzen.
   Ja, zogenaamd bewijzen met hun eigen teksten. Die zijn nimmer diagnostisch valide.

   Dit is zeer vreedzaam, en BJZ (met AMK erin) heeft het zelf in de hand!
   En de meldingen moeten worden onderzocht, dus kan men niet spreken van valse meldingen, omdat het gaat om vermoedens naar AMK.
   Wanneer AMK/BJZ vermoedens omzet zonder onderzoek, is het BJZ's eigen inspanningsverzuim.

   Verwijderen
 8. Het lijkt mij een prima idee om de wegen in Den Haag te gaan blokkeren met auto's.. En teksten als: 'stop kinderroof door BJZ voor werkverschaffing' of ' mag de directeur van BJZ meer verdienen dan de premier met de belastinggeld van het volk?!'

  Ik doe al bijvoorbaat mee. Wie volgt en wat wordt de datum? Als het aan mij lag mag het al volgende week!!

  Nora

  BeantwoordenVerwijderen