maandag 16 december 2013

Jan-Dirk Sprokkereef in Buitenhof
In Buitenhof op 15-12-2013 kwam Jan-Dirk Sprokkereef zijn Jeugdzorg verdedigen na het uitkomen van het vernietigende rapport van de Kinderombudsman, waarin dit deelonderzoek vele fouten zijn waargenomen, die schadelijke gevolgen kunnen hebben naar het kind, dat in een dwang-zorg-vorm komt te vertoeven.

Een kind kan (met zijn gezinsleden) lijden aan de sfeer van dwang.
Dat is vaker op dit kanaal 'Jeugdhulp-zorg' duidelijk geworden.
Dwangzorg in jeugdzorg heet volgens prof. Schuengel contraproductief te zijn. Daar zouden jeugdzorgwerkers wat van kunnen leren en uitvoeren.

Wegens de zorginkoop der gemeenten i.v.m. de a.s. Jeugdwet, waarbij de gemeenten, die geen diagnost zijn, de verantwoordelijkheid krijgt over jeugdzorg en jeugd-psychische-gezondheidszorg, met een schroom voor de betere, hogere zorg-vorm. Daarover is op Artsennet.nl onder "Transitie" wel meer te vinden door hoogleraren en artsen.


In hoeverre is Jeugdzorg nog verantwoord voor onze kinderen in Nederland? 28% misschien wel?
Jeugdzorg is geen zorg.
Dwang is geen behandeling.


De geconstateerde allergie in jeugdzorg voor diagnosten die passen bij het probleem (als dat er al is) en onderzoeken, is bevreemdend.

Op http://www.youtube.com/watch?v=MjXzOo... zijn weer miskleunen te zien door gebrek aan diagnostisch onderzoeks-instinct in AMK en Jeugdzorg; bijwerkingen kent men niet; er werden ouders beschuldigd als men het niet wist. Dit mag speculatieve zorg heten: dat is jeugdzorg erg regelmatig.

Het AMK is een soort Russische roulette, met een kind als object als inzet.
Beweringen vanuit AMK worden in jeugdzorg tot 'feiten' ver-suggereerd naar de rechter en de Raad. Daar doelt de Kinderombudsman ook op en andere onderzoekers.

6 opmerkingen:

 1. Jeugdzorg is zich aan het verbeteren zegt Sprokkereef. Daarmee geeft hij toe dat jeugdzorg niet professioneel heeft gewerkt tot dusver. Dit ondanks het feit, dat er in het rapport van Marc Dullaert staat, dat er over het algemeen professioneel wordt gewerkt.
  Dank voor deze bekentenis van meneer Sprokkereef. Dit lijkt mij een goede reden om alle rapportages van alle uit huis geplaatste kinderen opnieuw te beoordelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De ketenpartners inclusief de kinderrechters hebben blijkbaar geen enkel inzicht in hun eigen rol, aangezien elke communicatiedeskundige kan uitleggen waarom het contraproductief is om verzinsels en leugens te verspreiden en/of op papier te zetten/vast te stellen over personen van wie je (beweerdelijk) samenwerking wil, en van wie je (beweerdelijk) medewerking wil.

  Om dat in te zien is geen studie psychologie of rechten nodig, maar gewoon een beetje gezond verstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jan-Dirk.

  Hij zegt hier een paar keer "De samenleving vraagt aan ons".
  Hij moet zich in een andere samenleving bevinden dan ik.
  Mijn samenleving vraagt maar een ding aan hem. Pak je boeltje en ga wat anders doen.
  Bijvoorbeeld; bollen pellen of folders rondbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nogmaals.

  Als de dames en heren van jeugdzorg die ik over de vloer gehad heb (een stuk of 30) een HBO opleiding hebben, dan ben ik Albert Einstein.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij zal de slapende politieke populatie bedoelen, want hij wordt betaald met onze belastingcenten om te lobbyen ten gunste van jeugdzorg als zorginkoop voor de gemeenten. Het gaat hem dus om geld.
  Hij is zo wereldvreemd dat hij niet ziet dat burgers en deskundigen hem en zijn kornuiten gaan doorzien. Daarom gaat hij door met herhalen, want hij denkt dat hersenspoelen bestaat uit herhalen van zijn boodschap. Maar die is nu te vaak strijdig met bevindingen van ouders, wetenschappers, artsen, advocaten, etc..
  Hij kent geen wetenschap buiten hun eigen pseudowetenschap.
  Hij is niet bekend met hoe de vloer van BJZ werkt en naar boven kan en wil doorgeven aan speculatieve oordelen.
  HBO met vijven en zesjes gehaald, is geen medisch-academische opleiding, dat nodig zou zijn om infecties uit te sluiten of te bestrijden met antibiotica i.p.v. Eigen Kracht en dwangdreiging.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mij opvalt is dat hij toegeeft dat verslagen niet kloppen. Tja, ik wil nu wel mijn geld terug met terugwerkende kracht met extra bonussen voor mij en mijn kinderen die nu weer terug zijn. Alle leed vanwege al die leugens is teveel voor een kinderleven die in hun ontwikkeling gekort en mishandeld worden, daarbij voor de rest van hun leven gebrandmerkt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen