zondag 8 december 2013

De 'betrouwbaarheid' van vroegsignaleren - deel 2

Dan en Fran Keller. Een doorsnee Amerikaans koppel. Ze hadden in de jaren ’90 een kinderdagverblijf in Oak Hill, Texas. Ze hebben ook twee lieve kinderen.  Een alledaags Amerikaans gezin dus. So far, so good, zou je zeggen. In het jaar 1992 zijn ze echter veroordeeld voor het stelselmatig misbruiken van een aantal jonge kinderen in hun kinderdagverblijf.  Ze kregen elk 48 jaar gevangenisstraf. 

Wat was er precies gebeurd? In 1991 beweerde een 3-jaar oud meisje dat ze door Dan werd geslagen. Het meisje en andere kinderen van het kinderdagverblijf werden geïnterviewd door een therapeut. De kinderen beweerden seksueel te zijn misbruikt door Dan en Fran. Niet alleen dat. De misbruikverhalen hadden een behoorlijk satanisch-rituele ondertoon (zie mijn eerdere blog hierover). Zo herinnerden de kinderen dat ze naar Mexico waren gevlogen en daar waren misbruikt en dat baby’s en dieren waren geofferd. Het 3-jarige meisje werd door een arts onderzocht. Hij vond lichamelijke afwijkingen die alleen het gevolg konden zijn van misbruik. Zei hij toen. In de rechtszaal. Een ritueel misbruik zaak pur sang? Nope. 

Lees verder…. 

2 opmerkingen:

 1. Dit soort speculatief onderzoek, waarbij de rechters denken dat het uit ˊprofessioneleˊ hoek komt (weliswaar niveau sociaal werk, maar daar denkt een rechter niet over na) is de Normaalin Nederlands Jeugdzorgland.

  Waarom geloven en bevestigen de politici dit niveau voor de jeugd als er mogelijk hulp nodig zou zijn.
  Waarzeggerij voordat er een abnormaliteit kan worden waargenomen, en dan wel de macht geven aan dit niveau om dwangzorg aan te vragen bij een goedgelovig rechter; dat is jeugdzorg nu en straks.
  De rechter is geen diagnost en vraagt ook niet binnen een krap termijn naar een diagnostisch rapport uit open en integraal onderzoek door een specialist die de client wel heeft onderzocht, en niet op beweringen vanuit jeugdzorg is afgegaan.
  Dit soort niveau dat tot dwangzorg leidt is een vorm van kindermishandeling vanwege het schadelijke aspect van dwangzorg, vooral als het kind ontheemd wordt d.m.v. ˊuithuisplaatsenˊ.
  Dit is heden in Nederland ˊgewoneˊ praktijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is de bekende (ongefundeerde) hysterie ..

  BeantwoordenVerwijderen