maandag 3 februari 2014

Seksueel misbruik onder toezicht van jeugdzorg

De praktijk is dat jeugdzorg als afvoerputje van vermoede problemen wordt gezien, ook door de politiek. Zonder diagnostiek besef!
Jeugdzorg is geen medische, diagnostische, of therapeutische gezondheidszorg!
Wetenschappelijk onderzoek

Een zogenaamde 'kinderbeschermende maatregel, zoals OTS of UHP, is geen therapie. Ook al beweert jeugdzorg en -bescherming dat het 'kind in de knel' zit, therapie geeft men niet onder gezinsvoogdij. (dr. Doreleijers: 90% slechter af na UHP). Maar... uit wetenschappelijk onderzoek blijkt wel dat pleegkinderen zeer veel meer kans lopen op problemen dan bij (diagnostische) behandeling via thuis.

Joseph J. Doyle jr. (2007) en andere wetenschappers bevonden dat pleegkinderen grote kans hebben om te criminaliseren, loyaliteitsproblematiek te krijgen, PAS, kans op tienerzwangerschap, verslaving, alcoholisme, suïcide, en meer van die leuke dingen waar we denken dat het normaal is dat juist daarom er zorg bestaat voor onze opgroeienden!

Beloven


Decennia belooft jeugdzorg dat men 'professionaliseert', maar het blijkt dat dit niet betekent dat men deskundiger wordt.  Dat kon ook niet omdat een jeugdzorgwerker nimmer zonder jaren academische studie op medisch diagnostisch niveau kan komen.

En het blinde team van BJZ ziet en onderzoekt de cliënt niet, en gaat enkel af op de signalen die de jeugdzorgwerker wenst en kan doorgeven. Dat is Jeugdzorg, zonder zorg!

Schotten worden enkel verplaatst onder de jeugdwet. Ten nadele van jeugd en specialistische kennis. Gaat de Jeugdzorg straks anders heten vanwege de verslechterde naam BJZ?!?
 

Veiligheidsscan
 
De veiligheidsscan bijna aan het eind van de film (Kinderombudsman) is normaal al in wet verankerd: zorg aan jeugd geven, IVRK art. 24, BW1:257, WGBO (= BW7:446 en verder), enz., en is een smoes om nog vager te mogen zijn, nog meer kinderen te beschermen met OTS en UHP, zonder een diagnost in te roepen die beter kan kijken naar een goed traject dat naar de toekomst van het kind kijkt, en daar aan gaat werken via evt. therapie en verdere voorzieningen. Bij BJZ is het: na 18+ hebben we geen financiële belangen en dus geen verantwoordelijkheid meer voor "het kind in de knel", voor het "kind centraal".

'Verplichte (veiligheids)scan' is een smoes om zich achter te verbergen, om hun inspanningsverzuim te verbergen. Schemertactiek. Afleidtactiek.
Wat houdt zorg in de naam Jeugdzorg anders in? Eigenlijk dus niets, gebakken lucht. Jeugdzorg is mooipraat en een afvoerputje waarin het kind verdwijnt voor de ogen van politici, achter een scherm van mooipraat en zelf-geëntameerd 'onderzoek'/rapporten als pseudowetenschap, om het nodige te verbloemen; immers de roep om diagnostische waarheidsvinding en echte therapietrajecten worden stelselmatig verduisterd. Politici vermenen dat specialistische hulp zal blijven, ondanks de drempel van ambtelijke jeugdzorg onder de jeugdwet.

TS

4 opmerkingen:

 1. De stiefvader was al vaker in het nieuws geweest met gruwelijke mishandelingen van nog twee andere (stief)dochters. Jeugdzorg was van alles op de hoogte, ook met Daniëlla. Zij grepen niet in!! Een veiligheidsscan heeft geen enkel nut als jeugdzorg niet ingrijpt als het mis gaat. Wat dacht jeugdzorg Groningen (Martin Sitalsing) "laten ze elkaar maar uitmoorden?!"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meer over jeugdzorg-mooipraat en de transitie Jeugdwet op:
  http://www.youtube.com/watch?v=OdYI_W-ZUHc .
  Ook:
  http://www.youtube.com/watch?v=d36_a2gApys
  leerzaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zal Sitalsing geloven in toveren/
  Is het afschermen van eigen werknemers zoveel belangrijker zijn dan de belangen van het "kind centraal" met diens kindouderband???
  Is dat zo eervol dat de roes belet om het kijken naar kind en zorg te combineren met passende therapietrajecten???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zijn er ook cijfers van de kinderen die problemen hebben en niet binnen jeugdzorg opgenomen zijn? Of zijn dit uitkomsten van kinderen die met een probleem opgroeien? Wat betreft het afschermen van medewerkers, wat heeft het voor nut om te weten waar iemand woont? maakt dit een situatie anders? Misbruik in elke vorm van kinderen moet zwaarder gestraft worden.

  BeantwoordenVerwijderen