zondag 16 februari 2014

Oeps,..... veel te ingewikkeld

Oeps, privacy... wat is dat? WGBO? Wethouders en de jeugdwet: (niet schrikken) Het gaat helemaal goed komen met die transitie naar de Gemeente. Heeft u er ook vertrouwen in?




6 opmerkingen:

 1. Wellicht een goed idee dit naar de leden van de eerste kamer te sturen massaal!!

  https://www.dropbox.com/s/5h97w1gfi8fryqm/email%20adressen%201e%20kamer.txt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat het jeugdrecht veel te ingewikkeld is ben ik met de wethouder eens. Zelfs voor ervaren juristen blijkt de wet voor meerdere uitleg vatbaar.
  Neem "het belang van het kind": de meeste rechters vinden het blijkbaar van belang dat het kind uit zijn sociale omgeving wordt weggerukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat is het ergste. Dat totale gebrek aan kennis. Het is niet eens domheid. Het is gewoon niet willen weten. Te ingewikkeld allemaal. Ik herinner me nog de ambtenaar met wie ik werkte en die Ouderen en Mantelzorg in haar pakket had. Wat ik haar ook aan inhoud voorschotelde, ze las het nooit, ze begreep het nooit. Ze keek alleen maar rechts op het papier want daar stonden de budgetten. Regelmatig barstte ze in tranen uit en als ik vroeg wat er was zei ze: ik kan het allemaal niet meer bijbenen. Waarop ik haar dan een zakdoekje toeschoof, die ik inmiddels standaard speciaal voor haar in mijn tas bij me had..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een ex-wethouder vertelde mij eens: Toen ik de gemeenteraad toesprak over Jeugdzorg, dacht men dat ik het ging hebben over het consultatiebureau.
   In de lokale politiek heeft men geen flauw benul van waar het over gaat.
   Dat is in de landelijke politiek niet veel beter.
   Kom ik iemand tegen die wel op de hoogte is van het jeugdzorgcircuit, dan is het prompt een jeugdzorgslachtoffer.
   Degene die schrijft : Wetten worden alleen ingewikkeld voor personen die zich er niet aan willen houden- hoort daar duidelijk niet bij.

   Verwijderen
 4. De incompetentie van de overheid is verbijsterend ..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wetten worden alleen ingewikkeld voor personen die zich er niet aan willen houden.

  BeantwoordenVerwijderen