zondag 9 februari 2014

Oud-medewerker Bureau Jeugdzorg klapt uit de school...

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2014/02/te-groot-deel-jeugdzorg-is-volstrekt.html

Geachte meneer Heertje,
 

Ik heb een aantal jaren bij BJZ Haaglanden gewerkt en ik kwam erachter dat het daar een onbetrouwbaar zooitje is. Ik werk nu in Schotland bij jeugdbescherming. Dat is ook niet ideaal, maar men werkt hier met gezond verstand en de wet is hier heilig. Een kind uit huis halen daar moet je heel wat bewijs voor hebben.

Ik heb zoveel idioterie gezien bij dat bureau Jeugdzorg Haaglanden. Ik noem het een bureau met fascistische trekken. Ik kan daar een boek over schrijven.
 
Deze afgelopen december heb ik een persoonlijke brief aan de kinderrechter Breda geschreven op verzoek van een moeder waar ik even voor gewerkt had die mijn hulp zocht om een spoed uithuisplaatsing te voorkomen, want men vond dat nodig omdat vader en moeder een conflict hadden over een vakantie periode en de frequentie van het contact. Gewoon walgelijk hoe men met deze zaak omgaat.

Ik maak me hier heel druk om. Er is geen inlevingsvermogen of wettelijke handhaving of gezond verstand het is compleet uit de hand gelopen vanwege, ja vanwege wat? Complete domheid dat in ieder geval en inhumaan, maar dat is in Nederland niet nieuw.

Vriendelijke groeten,

Evelina de Wispelaere

Social Worker bij Irvine council North Ayrshire Scotland Children and families Social work bij Social work department Oban Argyll and Bute council

Vorig: 

Social work bij Social work department Oban Argyll and Bute council
social work bij Plymouth City Council

1 opmerking:

  1. www.defouten.nl

    is een site over een verhaal in de haaglanden.
    het is afkomstig van mijn vriend!

    BeantwoordenVerwijderen