vrijdag 14 februari 2014

"Niet doen, meneer van Rijn"
De ingang tot psychiatrische of orthopedagogische medische zorg wordt bepaald door het jeugdzorgwerkersniveau. Zijn die deskundig genoeg?
De regering kent een hardnekkig geloof in de mooipraat vanuit jeugdzorg.

Er is recht op.... maar of het gezin wel een specialist zal zien hangt veel van de inzet en de wil van de jeugdzorgwerker af. De jeugdzorgwerker kan in uw gemeente vele namen hebben: jeugdcoach, gezinsregisseur, wijkteam-lid, ouder- en kindadviseur, jeugdbeschermer, save-werker, en vele misleidend mooie namen, maar immer zonder zich voor te stellen met een beroepsregistratienummer, en hoe zo nodig te klagen of een second opinion aan te vragen.

Staatssecretaris Martin van Rijn gelooft waarschijnlijk door de hersenspoeling vanuit Jeugdzorg.

Jeugdzorg is geen jeugd-gezondheidszorg.
Wel kent jeugdzorg dwang-zorg: OTS, Uithuisplaatsen, Ontheffen, onder dwang!!!

Via de rechter die beslist op de informatie en insinuaties vanuit jeugdzorg. Deze informatie kent vele fouten en misleidingen naar de rechter en uw gezin toe.
Zelfs de juridisch kijkende Kinderombudsman heeft daarvan iets herkend (rapport eind 2013: http://www.dekinderombudsman.nl/70/ou... ; of
http://www.defenceforchildren.nl/p/48...).

OTS, UHP en Ontheffen zijn geen therapieƫn!
Het is bij de a.s. Jeugdwet maar de vraag of u wel een specialist zult zien, indien u niet uw huisarts kiest als ingang voor doorverwijzing.

Jeugdzorg ziet het probleem niet met oorzaak, maar met kinderbeschermende ogen. Ouders moeten zich al snel verdedigen tegen insinuaties over mishandelen en verwaarlozen. Het ideaalbeeld van jeugdzorg is geen concrete maatstaf, en daarom trapt de rechter zo vaak in het verhaal vanuit jeugdzorg.

De onderbouwing van hoogleraren psychiatrie en van psychiaters en deskundigen worden weggewoven. Het niveau van jeugdzorg wordt geloofd. En dat kan uiteindelijk heel duur uitlopen.... zoals vele zaken die de overheid doordrukte, zoals de Betuwelijn e.d..

Er wordt dus geƫxperimenteerd met kinderen. De specialisten straks regionaal in de gemeenten maar na de poort van jeugdzorg. Die 'zorg' is niet zorgverzekerd.
Er is geen garantie op het eindpunt van het doolhof.
Dat is Jeugdzorg,... met dwang als tweede pet op het hoofd van de jeugdzorgwerker. TS

2 opmerkingen:

 1. Het 'niveau' van jeugdzorg:

  Prof. Dr. J.M.A. Hermanns, hoogleraar opvoedkunde Universiteit van Amsterdam, afdeling
  pedagogiek en opvoedkunde:

  "In verreweg de meeste zogenaamde diagnoses in de jeugdzorg gaat het helemaal niet om echte diagnoses, maar om beoordelingen van daartoe niet gekwalificeerde professionals die uitspraken doen over hechtingsstoornissen, ADHD, loyaliteitsconflicten, verstandelijke tekorten bij ouders et cetera. Ze zijn er helemaal niet voor opgeleid om die diagnose te stellen, maar baseren wel hun handelen erop."

  En daarna komt een volslagen imbeciele jeugdrechter die zelf niets weet van psychologie en gezinsdynamiek, en die dus (?!) de adviezen van de maatschappelijk werkers volgt ..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantast.

  Weer wat geleerd. Dat mijn gezin een casus was wist ik al, maar nu zijn wij ook nog een calamiteit (poging tot moord op mijn dochter).
  Hij (de staatssecretaris) heeft het hier over "er zijn inspectierapporten gemaakt en .....".
  Even kijken op NRC, 20 mei 2013. Onder de kop- Burgemeester Zeist: jeugdzorg aanspreken op begeleiding gezin, vind ik:

  Bureau Jeugdzorg Utrecht is een INTERN onderzoek gestart. Ook de Raad voor de Kinderbescherming laat aan NOS weten dat ze een INTERN onderzoek naar de zaak gaat doen. DAT ONDERZOEK WORDT NIET OPENBAAR GEMAAKT.
  Het betreft hier de calamiteit Ruben en Julian. En uiteraard hun vader Jeroen.

  Hoofddorp 6 juli 2011. Het hele gezin Kadir komt op vreselijke wijze om het leven.
  De volgende dag geeft burgemeester Theo Weterings aan, dat politie en jeugdzorg bij het gezin betrokken waren. Ook geeft hij aan, dat er door deze instanties geen fouten zijn gemaakt. Daar wordt echter wel onderzoek naar gedaan volgens hem.
  Twee dagen daarna, in het AD: omdat alle betrokkenen zijn overleden, zal er GEEN onderzoek gedaan worden naar de betrokken instanties, aldus JUSTITIE.

  Dus van Rijn leert veel uit INTERNE en niet bestaande onderzoeken.
  Ben trouwens op de hoogte van de manier van onderzoeken door jeugdzorg.
  Een onderzoeksrapport bestaat voor 50% uit LEUGENS. De andere 50% bestaat uit............LEUGENS.

  Het geheel heeft veel weg van georganiseerde misdaad.

  BeantwoordenVerwijderen