donderdag 27 maart 2014

Ouder versus gezinsvoogd


5 opmerkingen:

  1. All your money belongs to us! En of je geen cent meer te makken hebt als ouder, daar malen wij niet om omdat wij heel zwaar werk doen in 5 ploegendienst nog wel, want die uithuisplaatsingen gaan 24/7 door.
    Een orthopedagoog vertelde eens dat AMK, GGz, BJZ en RvdK ladewerk doen. Bovenstaande vragenlijsten komen in andere contexten voor in die lades. Ze zijn dus niet bezig met de psyche van de mens zoals een normale hulpverlener dat 'hoort' te doen. Opleidingen en ervaringen zijn niet een pre, daarom ziet een gedragswetenschapper het kind niet. Ze hebben geen kaas gegeten van hun opgedragen beroep. Tja, lade-werk en natuurlijk de inkomsten en de bonussen tellen zwaar, dat maakt dat men aan massaproductie doet en kwantiteit levert. Dit is kind en mens-onterend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een orthopedagoog vertelde eens dat AMK, GGZ, BJZ en R v d K ladewerk doen.
      Opvallend, dat u de GGZ in dit rijtje plaatst. Niet dat het er niet in thuishoort. Dat hoort het wel. Maar veel mensen weten dit niet. Zie sommige artikelen op deze site in februari. Onder meer over de petitie, getekend door meer dan 95.000 mensen.
      De jeugd- GGZ is ketenpartner no 1 van jeugdzorg en de Raad.
      Het feit dat zo weinig mensen hiervan op de hoogte zijn, maakt deze instantie extra gevaarlijk. Zeker in het geval van HULP in gedwongen kader. Dan gaat alle aandacht uit naar de ouders, die maken er immers een rotzooi van.
      En het kind? Dat krijgt geen hulp, ook niet als dat nodig mocht zijn.
      Dit is niet mens - onterend. Dit kost hele gezinnen het leven.

      J.F.

      Verwijderen
  2. En als je dieper gaat graven dan kom je uit op het NJI die vervolgens als raadpleger functioneert voor al die belanghebbenden. Het houdt elkander op de 'verkeerde' been. Dat de GGz ook geen koosjer fabriek is was mij jaren geleden al duidelijk. In mijn geval stond het samenwerkingsketen paraat en inderdaad, GGz werkte samen met BJZ en school om kind in psychiatrische opvang op te laten nemen terwijl er niets aan de hand was. Mijn huisarts raadde mij af om mijn zoon in het hol van de leeuw te gooien. Ze hebben weinig tot geen kaas gegeten van echte hulp zoals een orthopedagoog dat doet zonder waandiagnoses of statistieken, die kwam ik via via tegen.
    Ik heb het ook maar aangekeken hoe de GGz de afgelopen tijd positief in het nieuws werd geplaatst, dat wekte bij mij argwaan op en werkte enigzins ook op mijn lachspieren.

    95.000 onwetende mensen tekenen voor continuering van kinder/gezinsmishandeling, althans een groot deel ervan.

    Thomas H.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onwetendheid!

      Inderdaad, dit is de kern van het probleem en tevens de kracht van het Jeugdzorgcircuit. Ruim 4 jaar geleden kom ik met jeugdzorg in aanraking en natuurlijk wist ik waar het allemaal om ging. Nu, na 5 jaar ellende ben ik er achter dat ik NIKS wist.
      Een verklaring hiervoor, is volgens mij het feit dat NIEMAND iets weet, uitgezonderd de slachtoffers van Jeugdzorg.
      Tot op het hoogste niveau wordt de grootst mogelijke onzin verkondigd.
      Het is gewoon wachten op het volgende familiedrama. Dan zal iedereen weer verontwaardigd zijn( vooral de jongens en meisjes in de 2'kamer).
      Er zullen weer meldpunten bij komen, wetten en procedures zullen weer aangepast worden, de ombudsmannen zullen weer rapporten schrijven en jeugdzorg zal weer roepen om meer geld.
      Het feit dat dit al 20 tot 30 jaar zo gaat, schijnt niemand op te vallen.
      Arme kinderen van Nederland. Mijn kind is inmiddels veilig. Ik heb me de nodige kennis eigen gemaakt en veeg de vloer met ze aan.

      J.F.

      Verwijderen
  3. Ouder vraagt - Gezinsvoogd antwoord

    Ouder: "Wat voo opleiding heeft u genoten?"
    Gezinsvoogd: "Dat doet er niet toe!"
    Ouder: "Hoe lang heeft u ervaring?"
    Gezinsvoogd: "Dat doet er niet toe!"
    Ouder: U vermeld geen gang naar OTS/ontheffing in het PvA!"
    Gezinsvoogd: "Dat doet er niet toe!"
    Ouder stelt een vraag via telefoon of mail.
    Gezinsvoogd: "Kom maar naar kantoor, dan kunt u meer vragen stellen .... etc."

    BeantwoordenVerwijderen