dinsdag 4 maart 2014

Bouwstenen voor dictaturen....
Mag men het misleiden door Jeugdzorg vergelijken met Duitse voorbeelden?
Mag de privacy door jeugdzorg geschonden worden, de wetgeving verrekt worden?


De Kinderombudsman stelde eind 2013 dat Jeugdzorg te veel fouten maakten in de onderbouwing naar gezin en rechter. Jeugdzorg is immers ook dwang-zorg, bemoeizorg, ook als het niet gegrond is!

Duitsland


In Duitsland blijkt men genuanceerder te denken dan in Nederland. Daar denkt men wel aan de Stasi en de Nazi's. 

Daar wil men geen schending van de privacy. Daar durft men wel hun verleden als voorbeeld te noemen, om van te leren. 

Laat de geschiedenis zich niet herhalen, met te veel overheidsbemoeienis, en Jeugdzorg is deel van de overheid, en juridiseert! 

Jeugdzorg is immers niet enkel een ingang tot iets diffuus (=indiceren), doch ook gezinsvoogdij, OTS (ondertoezichtstelling), Uithuisplaatsing (UHP), en Ontheffen (Oh) uit het ouderlijk gezag!

Dwangzorg zonder diagnostieke kennis = Jeugdzorg (zonder zorg).
[Zie het eerste Burgerlijk Wetboek (op www.wetten.nl) artikelen vanaf 254 (BW1:254).]

Onterecht 


Onderling is al afgesproken dat jeugdzorgwerkers in overleg met elkaar en hun blind team de wetgeving rond privacy mogen oprekken. Vervelend is dat Jeugdzorg gegevens misbruikt tégen het gezin. Gewone ouders worden onterecht uitgemaakt voor pedagogische onbenullen, terwijl de gezinsvoogden dat juist vaak zijn, zonder medisch-academische opleiding.

Er wordt via BJZ geen diagnose gedaan door een echte specialist; er wordt geen integraal onderzoek gedaan; er wordt gedraaid en geïnsinueerd door jeugdzorg ter verkrijging van een OTS of UHP. (Werkgelegenheid? BJZ en JN roepen vaak om geld, meer, meer....)


 
Jeugdzorg gaat regelmatig naar de rechter, en dwingt zo gezinnen een verkeerd traject in. Daarom vergelijken ervaren en belezen ouders (met jeugdzorg) het handelen van jeugdzorg met deze Duitse historische gebeurtenissen.
En Duitsers vinden het vreemd om dat te negeren!
Stasi-praktijken.....
In Nederland is men Calvinistisch en niet-onderzoekend, en veroordeelt dit woordgebruik ten onrechte.

Geen zwaargewicht aan de poort


Wetenschappers achten jeugdzorg zonder zwaargewicht in de ingang die de cliënt onderzoekt te schadelijk. "De reguliere jeugdzorg matcht de nodige kennis niet bij de case", wordt gezegd. 28% van de OTS-sen laten na twee jaren wel verbetering zien; waarom de rest niet? De helft van de rest verslechterde! Is dat 'zorg'?

Is men daarmee tevreden in Nederland?
Is men in Nederland onderzoeks-lui; niet zelf onderzoekend?
Zijn mooie praatjes 'makkelijker' in de drukte van de politiek en het recht?
Dat maakt Stasi-praktijken makkelijker. Er is geen detail-controle op jeugdzorg.

Zo komt Jeugdzorg en gezinsvoogdij bij gezinnen over als 'Fascisme', wanneer de dwang-inzet fout gegrond is. Zonder aan de vraag te voldoen om meetbare diagnostieke gronden. Dwangzorg is vaak niet juist werkzaam.

 

T

6 opmerkingen:

 1. Gisteravond stond er iemand aan de deur, die mij om advies kwam vragen over Jeugdzorg. Door ziekte van zijn partner (die niet meer thuis woont) heeft een heel peloton aan hulpverleners op dit éénoudergezin gestort. En nu willen ze er ook nog Jeugdzorg in betrekken. In mijn ogen volstrekt onterecht.

  De kinderen uit dit gezin zijn met liefde opgevoed, worden niet mishandeld, misbruikt etc. Uit het verhaal begreep ik echter wel, dat de pijlen al gericht zijn op dit gezin.
  Ik ben vannacht drie keer wakker geschrokken uit een nachtmerrie waarbij Jeugdzorg achter mijn kinderen aanzat. Op 6 september 2012 heeft Bureau Jeugdzorg namelijk een OTS aangevraagd voor mijn kinderen (niet toegewezen door de Raad overigens).

  Na een zware en gebroken nacht realiseerde ik mij ineens, dat die terugkerende nachtmerries over Jeugdzorg wel eens een symptoom van PTSS kunnen zijn. Laat ik het maar niet te hard zeggen anders is het voor die zorgmaffia misschien wel een reden om opnieuw achter mijn kinderen aan te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Anoniem, deze mensen, zijn het mensen? Veroorzaken PTSS!
  Vertel dit maar niet, dan hebben ze nog plezier ook en hun zin.
  Je kunt niemand nog vertrouwen, zo erg is het al in dit land en als men eenmaal zijn klauwen in je gezin heeft gezet, probeer er maar eens onderuit te komen.
  Dat soort mensen zijn zo dom, dat ze niet nadenken, of emoties voelen, ze denken in hokjes. Als een gezin bepaalde codes heeft, a, d en c is men al de klos. Eénoudergezinnen, zijn de beste slachtoffers, dan hebben ze maar één ouder tegenover zich. Maar soms kan men zich vergissen...
  Of denk je dat die mensen kampers lastig durven vallen? Nooit.
  Alleen de nettere mensen vallen ze lastig. Die blijven fatsoenlijk nml.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Politiek gelegaliseerde jeugdzorg adoptie. Nu nog een rechter die net zo corrupt is en job is done!

   Verwijderen
  2. Ben sinds kort aspirant lid bij Hells Angels en Satudarah .
   Hoop vurig dat ik wordt aangenomen.
   Krijg ik dan nog een keer met onze criminele overheid te maken, heb ik ook een organisatie achter me staan. Zouden meer mensen moeten doen.
   Ben trouwens een hele nette vader. Nog wel.

   Verwijderen
  3. Wat een rotopmerking over kampers. Als je het verleden van de jeugdzorg eens na ging, dan zou je weten dat juist kampers en zigeuners 'slachtoffers' waren van jeugdzorg. De Katholieke kerk met name deed er graag aan mee, onder het mom van goede bekeerlingen van ze maken. Pas nog gebeurd verhaal (Interpol overstelpt met tips over blond ‘zigeunermeisje’ -- Achteraf bleek dat ze inderdaad een kind van die zigeuners was ) Want ja, blond kan niet hé? Nou ik kan je verzekeren dat er heel wat blonde zigeuners rond lopen, maar ja als je kamper bent of zigeuner (Wij zeggen liever traveller) ben je direct al uitschot bij derden. Zijn Roma echt kinderdieven?

   Update: Ierse politie geeft blond kind terug aan Roma-ouders na dna-test ... Terug van nooit weggeweest: verhalen over zigeuners die kinderen stelen ... Berichtgeving over blonde kleuter Maria toont aan dat vooroordelen nooit helemaal verdwijnen

   De Griekse politie zoekt de biologische ouders van de blonde kleuter Maria, die werd aangetroffen in het huis van een Roma-echtpaar. Dit nieuws zorgt vooral in Engeland voor grote koppen, die het in verband brengen met de verdwijning van Maddie McCann en andere onopgeloste vermissingen. Maar er is ook een andere context, die in de media te weinig aandacht krijgt: het eeuwenoude vooroordeel tegen de zigeuner als kinderdief. Want hoewel het politieonderzoek nog loopt, kennen de media de uitkomst al. PowNed: 'Zigeuners stelen baby'. Zo krijgen we de blonde Maria te zien door de lens van oude gruwelsagen., Edgardo Mortara werd in 1851 geboren in een joodse familie te Bologna in de Pauselijke Staat (thans Italië) als zoon van Momolo en Marianna Mortara. In de avond van 23 juni 1858 werd de zevenjarige jongen door pauselijke gendarmen bij zijn ouders weggehaald met als doel hem in een Romeins college verder op te voeden, nadat bekend was geworden dat een katholieke huishoudster van de Mortara's zes jaar eerder de kleine Edgardo tijdens een levensgevaarlijke ziekte had gedoopt. Om zijn ziel te redden, had zij een daad van barmhartigheid willen stellen door hem te dopen.
   Aangezien het in die tijd verboden was aan joden in de Kerkelijke Staat om katholieken op te voeden (hun eigen kinderen incluis), kreeg de pauselijke politie van de Romeinse Curie opdracht om het kind bij zijn ouders weg te nemen. In het relaas dat Edgardo later zelf liet optekenen ter ondersteuning van de zaligverklaring van Pius IX, verklaarde hij dat het in de Kerkelijke Staat niet toegestaan was dat katholieken voor joden werkten.[1]
   Edgardo werd meegenomen naar een huis voor bekeerde katholieken in Rome, dat daar gebouwd was met geld dat via belastingen voor dat doel van joodse families geïnd was. Zijn ouders mochten hem wekenlang niet bezoeken en daarna alleen onder toezicht. Verscheidene diplomatieke stappen werden ondernomen om het kind vrij te krijgen, echter zonder succes. De Curie deelde de Mortara's mee dat ze Edgardo terug konden krijgen als ze zich bekeerden tot het christendom, maar dat weigerden ze.-- en dan de slavenkinderen van weleer, de aboriginalkinderen etc. -- dit waren enkele voorbeelden hoe de kerk toen te werk ging om zieltjes te winnen, over de 2de wereldoorlog praat ik niet eens, want ook toen is een en ander uitgehaald , en jeugdzorg nam het daarna over , scheer niet iedereen over 1 kam en oordeel niet over je MEDEMENS als die in jouw ogen tot een bepaalde groep behoort , anders ben jij net als jeugdzorg en de katholieke kerk die toentertijd die dingen uithaalden .


   Verwijderen
 3. Dictatuur-Nou nee. Idioterie-Ja.

  Een mens opzettelijk van het leven beroven is moord. Dat is het ergste dat er is.
  Of niet. Nee een kind verwaarlozen, mishandelen of seksueel misbruiken is nog erger.
  Van dat laatste( seksueel misbruik van mijn dochter ) wordt ik 4 jaar geleden beschuldigd.
  Uiteraard gaat een en ander via de gebruikelijke weg : AMK, justitie enz.
  Daar zal ik wel veel trammelant mee gehad hebben, zou je denken.
  Nou nee. Hoe lang heb ik vastgezeten? Nog geen minuut.
  Ik verzamel wat rapporten en kan de onzin die erin staat makkelijk ontzenuwen.
  Dus gevolgen voor mijzelf: nihil.
  Echter voor mijn dochter( dan 8 jaar ) zijn de gevolgen dramatisch.
  Er volgt een OTS (2,5 jaar) en UHP(3 dagen). Gevolg : kind is zwaar getraumatiseerd.
  Al met al een eigenaardige gang van zaken.
  Heb ze gewaarschuwd om zulke streken niet meer met ons uit te halen.
  Waarschuwingen waren nogal serieus. Ze helpen.

  BeantwoordenVerwijderen