donderdag 17 november 2011

Vals Alarm - 1ste exemplaar wordt uitgereikt aan John van den Heuvel

Op 18 november 2011 verschijnt in de week van de Jeugdzorg de nieuwe thriller van Marelle Boersma: Vals alarm. ‘Vals alarm’ is een term uit de Jeugdzorg en wordt gebruikt wanneer Jeugdzorg ingrijpt en een kind onterecht uithuis plaatst. En dat is precies waar het in dit boek ook om gaat: over het gevecht van een moeder om de waarheid rondom de uithuisplaatsing van haar kind boven tafel te krijgen.
In de wetenschap dat dit verhaal fictief is, en alle punten van herkenning op toeval berusten, krijg je toch het gevoel dat het zomaar zou kunnen gebeuren. En dat klopt.
Dit boek is namelijk op een bijzondere manier tot stand gekomen. Marelle werd in 2010 benaderd door een Tweede Kamerlid, Ine Aasted-Madsen die op dat moment betrokken was bij de wetswijziging kinderbeschermingsmaatregelen.


Geen waarheidsvinding
Ine wilde aandacht voor het feit dat de wet die in 2010 is aangenomen, niet waarborgt dat Jeugdzorg aan waarheidsvinding doet. Jeugdzorg is dus niet verplicht om beschuldigingen aan het adres van ouders nader te onderzoeken en dit leidt tot schrijnende situaties.
Op 18 november zal het eerste exemplaar worden uitgereikt aan misdaadverslaggever John van den Heuvel die zich in zijn televisieprogramma Das je goed recht hard heeft gemaakt voor slachtoffers van Jeugdzorg.


Over het boek
Een scheiding komt in de beste families voor. Maar wat doe je als je kind inzet wordt van een wraakactie van de vader? Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. In die volgorde. Als Roderick bij een jongere vriendin intrekt, blijkt hij zijn vertrek zorgvuldig te hebben voorbereid. Janna blijft berooid achter. Ze onderneemt een laatste poging om de schade te beperken, maar haalt zich hiermee de woede van haar ex op de hals. Te laat beseft ze dat Roderick haar harder kan raken dan ze ooit had gedacht.…Over Marelle
Marelle Boersma (1957) is een auteur die schrijft over actuele misstanden in onze maatschappij Het zijn verhalen die morgen zomaar zouden kunnen gebeuren. Thema’s die ze in haar boeken heeft gebruikt zijn o.a. cosmetische chirurgie, de bonuscultuur en illegaal draagmoederschap. Vals alarm is Marelle’s 6e thriller. Eerder schreef ze o.a. De Babymakelaar, Stil Water en Complex. Naast boeken schrijft zij wekelijks een weblog voor Libelle http://www.libelle.nl/ en schrijft ze columns voor het verhalenmagazine Pure Thrillers http://www.purethrillers.nl/ en de boekensite http://www.ezzulia.nl/. Zie ook www.marelleboersma.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten