dinsdag 15 november 2011

Machtsvertoon vanuit Jeugdzorg

Regio | 14 november 2011 | Ingezonden door: Rozijntje

AMSTELVEEN - ONBEGRIJPELIJK!!!!

Vrijdagnacht rond 00.15 uur kwamen ongeveer 20 man van het arrestatietieteam, waarvan in burger 9, in vol ornaat (8) met een hond, met een stormram en allen met kogelvrije vesten bij ons in de Aidastraat. De rest stond verdeeld achter en in de Oberonstraat. Daar was een van het arrestatieteam met een doorgeladen geweer. Dit was al aan de gang sinds rond 17.00 uur die dag.
Een van de leden van het arrestatieteam moest vertellen aan de man met de stormram, dat hij niet het huis in de Oberonstraat moest hebben, maar in de Aidastraat (hoezo teamwerk?)
Na veel machtsvertoon bleek het te gaan om een vader (doet geen vlieg kwaad) die zijn zoon voor het weekend thuis had en de jongen zou eigenlijk bij zijn tante moeten zijn, maar hij wilde veel liever bij zijn vader zijn.
Wij hebben nog nooit zoveel overdreven machtsvertoon gezien, behalve op de TV bij de arrestatie van de grootste maffia bazen in Amerika.
Wij begrijpen niet dat er voor 1 man zoveel mensen in uniform waren.
De man werd afgevoerd met een blinddoek en zijn handen geboeid op zijn rug.
Mij werd verzocht naar binnen te gaan omdat zij alles onder controle hadden. Dit is mij op een hele nare manier gezegd.
Ik leek wel de verdachte op dat moment.
ZONDE VAN AL ONS BELASTINGGELD!!!!
Voor veel kinderen was deze Sint Maarten een nare dag. Overal waar de kinderen met hun moeders aanbelden, was de politie vlak achter ze aanwezig.
Wij hebben heel veel mensen gesproken die verschrikkelijk geschrokken zijn van deze manier van handelen van de politie.
WAAROM WAS DIT NODIG ?Wie het bovenstaande bericht leest, kan ook zónder dat hij zelf met het AMK of Jeugdzorg te maken heeft gehad, begrijpen dat Nederland langzaam aan het veranderen is in een politiestaat. Het buitenproportionele machtsvertoon van het gezag, laat zien dat we tegenwoordig elk gevoel voor verhoudingen kwijt zijn. De politie kan of mag niet tot substantiële actie overgaan tegen voetbalhooligans, en ze laten zich bijna lynchen op het strand van Scheveningen. Dit omdat ‘escalatie’ te allen tijde moet worden voorkomen. Als compensatie hiervoor, moeten ze dan maar een huis omsingelen met twintig man, waar een vader met zijn kind verblijft. In haar rol als de ‘bloedhond van Jeugdzorg’, heeft de politie gelukkig nog nooit gefaald. Ga zo door handhavers van de wet. We voelen ons als burgers steeds veiliger!

Sven Snijer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten