woensdag 16 november 2011

Stappenplan voor een schoon Raadsrapport

Vanwege de vele leugens van BJZ en RvdK is er een stappenplan bedacht.
Zo kun je met een schoon Raadsrapport naar de rechter.
Een OTS of UHP gebaseerd op leugens is dus verleden tijd.
De tips en uitleg staan op http://bjz-aanpakken.hyves.nl/

Ik adviseer iedereen die zijn stukken wil opvragen dit via de wet openbaarheid van bestuur (WoB) daarmee krijg je alles in handen, inclusief stukken van internberaad (alles wat voor hun ogen zichtbaar is wordt nu ook voor jou zichtbaar). De WoB is een wet, ze kunnen er dus niet onderuit. Er zijn enkele uitzonderingen maar die zijn niet van toepassing.
De rechter heeft al geoordeeld i.v.m. een WoB verzoek tegen BJZ en de uitslag was zeer positief voor de ouders. http://bjz-aanpakken.hyves.nl/blog/46974092/Uitspraak_WoB_WbP_met_dwangsom_BJZ_veroordeeld_ZO_KAN_HET_DUS_OOK/LsB5/

Onwaarheden in dossiers kun je laten verwijderen door de wet bescherming persoonsgegevens.(WbP). Deze wet gaat over de verwerking en het opslaan van persoonsgegevens. In deze wet staat dat ieder die persoonsgegevens verwerkt (dossier bijhoudt) dit onder bepaalde voorwaarde mag doen. Personen waarover informatie wordt opgeslagen hebben recht op verwijdering of aanpassing als de gegevens onjuist zijn.
Bijvoorbeeld een Raadsrapport waar onjuistheden over jou in staan kun je laten veranderen. Als ze niet instemmen, kun je naar de rechter. De rechter zal alles wat zij niet kunnen bewijzen verwijderen.

Ik hoop dat veel mensen dit advies volgen in het belang van hun kinderen.
Voorbeeld brieven vind je op http://bjz-aanpakken.hyves.nl/

1 opmerking:

  1. Ik heb destijds het CBP gebeld (college bescherming privacy o.i.d.). De persoon in kwestie had niets zinvols toe te voegen. Alleen dat als de raad of het AMK onwaarheden vermeldden in een rapport zij niet aangepakt konden worden, omdat het meningen betrof.
    BJZ-aanpakken geeft een totaal ander beeld!

    BeantwoordenVerwijderen