donderdag 27 oktober 2011

Raadslid Den Haag over Jeugdzorg

PVDA Raadslid Den Haag geeft haar mening over Jeugdzorg

Van: Saskia PvdA [mailto:saskia.pvda@gmail.com]
Verzonden: zondag 23 oktober 2011 14:41
Aan: K
Onderwerp: RE: Jeugdzorg


Geachte K,

Als woordvoerder Jeugdzorg heb ik uw schrijven met belangstelling gelezen. Eerlijk gezegd was ik er – zonder de diverse analyses – al lang achter dat er behoorlijk wat mis is bij bureau jeugdzorg. In mijn dagelijkse praktijk als raadslid, maar ook in mijn werk, kom ik regelmatig situaties tegen waarvan ik me afvraag of de wereld nog gekker kan worden. Ik moet overigens wel zeggen dat ik met name in mijn werk ook toppers bij BJZ tegenkom. Kunt u mij nog laten weten of uw voorbeeld zich in Haaglanden heeft voorgedaan?

Met vriendelijke groet,
Saskia Mulder
Raadslid Den Haag

Van: Saskia PvdA [mailto:saskia.pvda@gmail.com]
Verzonden: zondag 23 oktober 2011 18:22
Aan: K
Onderwerp: Re: Jeugdzorg

Hallo K,
Dank voor die snelle reactie. Even voor de helderheid. Ook ik vind dat er heel veel verkeerd gaat bij de jeugdzorg. Vandaar dat ik al jaren aan het knokken ben. Ook politiek kan ik ongelooflijke verhalen vertellen. Ik weet zeker dat, als ik die op zou schrijven, mensen zeggen dat ik een eindeloze fantasie heb. Het leek jarenlang of BJZ een soort monopolie had waar niemand iets over mocht zeggen. 

Over goede mensen: ik weet niet hoe het in andere regio' s is maar hier lopen echt een aantal goede rond. Die doen wat er voor kinderen van belang is en hebben maling aan regels en hun bazen. En dat geeft me nog enigszins hoop op een verbetering van de jeugdzorg als de centen straks naar de steden gaan. Maar ik moet zeggen dat ik me, als je zulke verschrikkelijke dingen meemaakt, kan voorstellen dat je niet kunt geloven dat dit zo is. 
Ook in deze regio gebeuren vreselijke dingen. Daar krijg ik regelmatig bericht van. Het is soms zo erg dat de ouders " in het geheim" met me moeten praten omdat ze mogelijk verder in problemen komen. Geen goede zaak dus. 
En dan als laatste: heb je al contact opgenomen met Jeroen van Dijsselbloem in de tweede kamer? Zou ik zeker doen! 

Met vriendelijke groet,
Saskia Mulder
Raadslid Den Haag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten