donderdag 27 oktober 2011

Kitty Nuyts - Liberale Partij Maastricht en PvdA raadslid over Jeugdzorg

Mijne dames, heren,

Onderstaand verhaal (1) is geschreven door een vader wiens gezin het slachtoffer is geworden van jeugdzorg. Een van de vele slachtoffers van jeugdzorg, AMK en de Raad voor de Kinderbescherming. Een van de vele ouders die het niet langer accepteren dat jeugdzorg zo omgaat met gezinnen. Op onderstaand blogspot kunt u dit hele verhaal nog eens teruglezen en er staan ook meer dingen op over jeugdzorg, kijkt u op www.jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com

Ouders die met jeugdzorg te maken hebben gehad en nog steeds mee te maken hebben herkennen precies wat er met dit verhaal bedoeld wordt. Na het verhaal vindt u een aantal sites van ouders die ook het slachtoffer zijn van jeugdzorg en een aantal filmpjes van ouders die ook met hen te maken hebben. Leest u onderstaand verhaal en conclusie over het personeel wat bij deze instantie werkt. Hopelijk kunt u dezelfde conclusie maken die alle slachtoffers van jeugdzorg direct na het lezen van dit verhaal trekken: dat er iets heel erg mis is bij deze instantie en bij AMK en de raad voor kinderbescherming. Onderstaand verhaal is echt gebeurd en is maar het topje van de ijsberg wat betreft de ellende die jeugdzorg veroorzaakt bij gezinnen hier in Nederland. Graag hopen we op een reactie van u op dit verhaal.

 

K.M.Van: Kitty Nuyts [mailto:kitty.nuyts@gmail.com]
Verzonden: donderdag 27 oktober 2011 8:18
Aan: K
Onderwerp: Re: Over jeugdzorg

Geachte heer K,

Ik was al op de hoogte van de praktijken van jeugdzorg. Daar waar mishandeld wordt, niet doen dan alleen maar vergaderen, daar waar het goed gaat de pleegouders en het kind het leven zuur te maken. Ik ken een paar van die dossiers heel goed.
Bedankt voor de informatie. Ik zou dit ook sturen naar de statenleden van de provincie zodat zij ook op de hoogte zijn. Ik had begrepen dat jeugdzorg in Limburg het allerslechtst functioneert.

met vriendelijke groet,

mr C.J. Nuyts
fractievoorzitter Liberale Partij Maastricht
juriste/kandidaat notaris
tel. 343 49 08/ 06-107 144 26

PVDA Raadslid Den Haag geeft haar mening over JeugdzorgVan: Saskia PvdA [mailto:saskia.pvda@gmail.com]
Verzonden: zondag 23 oktober 2011 14:41
Aan: K
Onderwerp: RE: Jeugdzorg

Geachte K,

Als woordvoerder Jeugdzorg heb ik uw schrijven met belangstelling gelezen. Eerlijk gezegd was ik er – zonder de diverse analyses – al lang achter dat er behoorlijk wat mis is bij bureau jeugdzorg. In mijn dagelijkse praktijk als raadslid, maar ook in mijn werk, kom ik regelmatig situaties tegen waarvan ik me afvraag of de wereld nog gekker kan worden. Ik moet overigens wel zeggen dat ik met name in mijn werk ook toppers bij BJZ tegenkom. Kunt u mij nog laten weten of uw voorbeeld zich in Haaglanden heeft voorgedaan?

Met vriendelijke groet,
Saskia Mulder
Raadslid Den Haag

Van: Saskia PvdA [mailto:saskia.pvda@gmail.com]
Verzonden: zondag 23 oktober 2011 18:22
Aan: K
Onderwerp: Re: Jeugdzorg

Hallo K,

Dank voor die snelle reactie. Even voor de helderheid. Ook ik vind dat er heel veel verkeerd gaat bij de jeugdzorg. Vandaar dat ik al jaren aan het knokken ben. Ook politiek kan ik ongelooflijke verhalen vertellen. Ik weet zeker dat, als ik die op zou schrijven, mensen zeggen dat ik een eindeloze fantasie heb. Het leek jarenlang of BJZ een soort monopolie had waar niemand iets over mocht zeggen. 

Over goede mensen: ik weet niet hoe het in andere regio' s is maar hier lopen echt een aantal goede rond. Die doen wat er voor kinderen van belang is en hebben maling aan regels en hun bazen. En dat geeft me nog enigszins hoop op een verbetering van de jeugdzorg als de centen straks naar de steden gaan. Maar ik moet zeggen dat ik me, als je zulke verschrikkelijke dingen meemaakt, kan voorstellen dat je niet kunt geloven dat dit zo is. Ook in deze regio gebeuren vreselijke dingen. Daar krijg ik regelmatig bericht van. Het is soms zo erg dat de ouders "in het geheim" met me moeten praten omdat ze mogelijk verder in problemen komen. Geen goede zaak dus. En dan als laatste: heb je al contact opgenomen met Jeroen van Dijsselbloem in de tweede kamer? Zou ik zeker doen! 

Met vriendelijke groet,
Saskia Mulder
Raadslid Den Haag 
 

1 opmerking:

  1. Nee hoor, de jeugdzorg in Drenthe functioneert ook heel slecht.
    met vr. groet
    twitter: omak6

    BeantwoordenVerwijderen