zaterdag 5 juli 2014

Jeugdzorg Dark horse wordt een archief

Zaterdag, 5 juli 2014

Beste lezers,

Vanaf  vandaag wordt Jeugdzorg Dark horse een archief. Wij slaan een nieuwe weg in en schrijven over de misstanden binnen de jeugdzorg past niet meer in dat plaatje. Wij gaan onze creativiteit op een andere manier invulling geven. Rechtvaardigheid, menselijkheid en transparantie zijn een groot goed en in deze drie jaar hebben wij gemerkt dat eigen belangen meer voorop staan bij politici en journalisten dan het belang van het kind.

Journalisten zijn de hoeders van de democratie, zo word er altijd gesteld. Dit hebben wij in deze drie jaar persoonlijk niet mogen ervaren. 

De goede banden met het establishment zijn van groter belang. Dat geldt ook voor politici. In al die jaren dat wij de Eerste en de Tweede Kamer via mails en aangetekende brieven op de hoogte stelden van de meest walgelijke misstanden, was het standaard antwoord: “Wij gaan niet in op individuele zaken”. Maar het gaat juist om het individuele kind! Beterschapsbeloften, nieuwe onderzoeken en nieuwe protocollen zijn telkens het antwoord van politici, maar geen parlementaire enquête.

Jeugdzorg Dark horse heeft de gewone ouder gesteund die zich in een wereld begaf waar waarheid, oprechtheid en menselijkheid niet bestonden. Mensen die net zoals wij drie jaar geleden in een werkelijkheid terecht kwamen die wij niet voor mogelijk hielden. Waar leugen en bedrog de boventoon voerden. Dat beeld is voor ons niet veranderd. 

De overheveling van de j-GGZ naar de gemeente is helaas gewoon doorgegaan, zo ook de Sociale Wijkteams (Rotterdam) en Ouder- en Kind adviseurs in de gemeente Amsterdam. Jeugdzorg en de overheid dringen steeds dieper ons leven binnen. Die trend zet zich voort. Alles wordt met elkaar verbonden en niet meewerken maakt je verdacht. Duizenden leerkrachten moeten geschoold worden in vroeg-signalering van kindermishandeling, terwijl echte deskundigen zeggen dat zoiets als vroeg-signaleren niet bestaat.  


U mag onze artikelen kopiëren en verspreiden. Jeugdzorg Dark horse blijft online.

Ranada van Kralingen

Zie ook Dark horse Essays:

12 opmerkingen:

 1. Heel triest dat het zover heeft moeten komen :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor jullie bijdrage Sven en Ranada!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijven de artikelen toegangkelijk voor wie informatie zoekt?

  Gezien de ontwikkelingen gaan er voorlopig alleen maar meer jeugd'zorg'-slachtoffers komen!

  In elk geval veel dank voor jullie bijdrage!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de artikelen blijven toegankelijk voor wie info zoekt. Volgend jaar gaat de blog wel off-line. Dus kopieer zoveel mogelijk.

   Verwijderen
 4. Waren jullie niet van plan een boek te schrijven, althans, dat had ik begrepen vanaf het moment jullie met DH begonnen.
  Ook jullie zijn erachter gekomen dat de grote ego's van bekrompen mensen moeilijk te veranderen valt. Als gezin willen jullie je eigen ding doen, dat is de vrijheid dat elk gezin zou moeten ervaren.

  Het ga jullie goed en bedankt voor het laten horen van de stemmen van ouders, kinderen en ondersteuners.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We werken ook aan een boek. Eerst even een tijdje pauze. We'll be back!

   Verwijderen
 5. Misschien mag ik nog opmerken dat de zustersite van Dark Horse Jeugdzorg-darkhorse-plus.blogspot.be gewoon in de lucht blijft. Helaas schrijft Nico Mul niet zo veel. De laatste bijdrage van Nico is een uitstekende analyse van het proces van Jeugdzorg Amsterdam tegen prof. Heertje. Opvallend in de uitspraak van de rechter is dat namen van jeugdzorgmedewerkers voluit genoemd mogen worden, mits dit functioneel is. De absolute anonimiteit die Gerritsen voorstaat, is dus van de baan.

  Ik bedank Sven en Ranada voor dit uitstekende blog en wens ze succes met alles wat ze nog gaan ondernemen.

  DM

  DM

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een enorm en onvervangbaar verlies voor alle NLse ouders en kinderen. Maar zo begrijpelijk... Het ga jullie goed. En ik ga jullie ongelooflijk goeie informatie missen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg bedankt voor alle informatieve teksten. Wat erg dat jullie stoppen. Ik denk dat heel veel mensen steun hebben gevonden op jullie website, maar ik kan jullie standpunt goed begrijpen.

  Het is ongelofelijk hoe zoveel onrecht kan blijven bestaan. Het is inderdaad verbijsterend hoe de journalistiek hiermee omgaat. De verslaglegging over de uitspraak in de zaak van jeugdzorg tegen professor Heertje is hier een goed voorbeeld van. Alleen in Elsevier stond er een kritisch stuk over de zaak... "kwalijk dat de rechter een columnist haar smaak oplegt". Ja, de persvrijheid was in het geding, een "flinke tik voor de vrijheid van meningsuiting" wordt er gezegd." Dat is waar journalisten zich blijkbaar drukker om maken dan om de wantoestanden rondom jeugdzorg en alle democratische rechten die daar in het geding komen. Jeugdzorg maakte er een zaak over namen van medewerkers van. De journalistiek dus ook en kijkt niet verder.
  Zelfs GeenStijl zwijgt als het graf, na hun akkoord met jeugdzorg. Zelfs het nieuws over de uitspraak hebben ze niet gemeld. Dat zegt toch ook wel wat als zelfs deze "stijlloze club" zich de mond laat snoeren. Het lijkt op een deal.

  Heel veel succes met jullie plannen, Ranada en Sven!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waarom gaan jullie niet gewoon door?
  Even minder plaatsen maar als het moet, dan plaatsen jullie iets.
  Kan ook toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Opmerkelijk dat Rutte en Oppie als er een vliegtuig wordt neergehaald ineens wel feiten willen voordat ze er uitspraken over doen.

  Daar kunnen de politiek en de jeugdrechters wat van leren ..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. http://clientenraadbureaujeugdzorg.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen