Pagina's

maandag 1 oktober 2012

Breaking News! - De malafide praktijken van Jeugdzorg

Vanmiddag kreeg Jeugdzorg Dark horse via drie inside bronnen te horen dat Jeugdzorg Nederland en de advocaten van een Bureau Jeugdzorg van een grote stad werkoverleg hebben gehad.

Men is niet blij met de Stichting Pro-Jeugd, en zal er alles aan doen om Adwin den Hartog en de Stichting het leven zuur te maken.

Adwin hebben wij inmiddels ingelicht. Zie de praktijken van Jeugdzorg!

Stichting Pro-Jeugd:

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/09/ouders-kunnen-zich-melden-voor.html


                Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

6 opmerkingen:

  1. Dat is goed nieuws. Laten ze maar eens flink bang worden. Wij zijn het al jaren voor hun.
    Stichting Pro-jeugd zet hem op en maak er een succes van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Na enige dagen is Jeugdzorg al bang voor stichting Pro-Jeugd!

    Tijd om dan dit met zijn allen luid te zingen http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zuN-N6wUCfY

    Platform Familierecht

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als er niks aan de hand was zouden ze zich echt niet druk maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wist je dat Bjz ook zelf advocaten in dienst heeft?

    Hoog tijd om een klacht in te dienen bij de deken van de Orde van Advocaten als ze er (weer eens) een puinhoop van maken.

    De advocaten claimen een maatschappelijke functie, en hebben uit dat oogpunt hun werkgever/cliënt er op te wijzen indien Bjz dingen wil die in strijd zijn met de wet of het recht, en dat zijn er nogal wat ..

    Een klacht is simpel, briefje schrijven met omschrijving van de gedraging, en per omgaande heeft de gelukkige post van de deken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nog mooier, als ze geen advocaten hebben dan bellen ze het juridisch BJZ loket, JA die hebben ze eentje in Eindhoven. Daar komt alleen valse juridische informatie uit voort. Zo gelezen in het contact journaal van BJZ.

      Verwijderen
  5. Jolande Calkoen-Nauta
    Jeugdrechter

    "Ik denk wel dat het per cultuur verschillend is hoe stevig je een kind moet aanpakken. Er zijn ook culturen van, ja jongetjes zelfs van dertien jaar die komen nauwelijks boven de tafel uit, die staan je met mooie blauwe bruine ogen glashard te vertellen dat ze het echt niet gedaan hebben, terwijl je gewoon weet dat ze het wel gedaan hebben.

    En dan krijgen ze straf en dan zeggen ze: ik doe afstand, ik ga niet in hoger beroep. Ja, die eerste keer dat je dat meemaakt denk je wat is dit voor idioots? Maar dat is een cultuurpatroon.
    Ehm… ja, daar moet je ook doorheen kunnen prikken en begrijpen dat dat een soort van gezichtsverliessituatie is misschien of schaamte ten opzichte van de familie, al dat soort dingen kunnen meespelen.'

    Dat hebben ouders nou ook als ze in aanraking komen met jeugdrecht en kinderrechters, dat ze denken: wat is dit voor idioots?

    Dat is een blijkbaar een Nederlands cultuurpatroon; totaal gezichtsverlies, maar toch blijven ontkennen en doorgaan op een onbegaanbare weg. Schaamte t.o.v. collega's?

    Typisch voor de Nederlandse overheid is in elk geval de pathologische angst om fouten te moeten toegeven.

    Maar als daar nu kinderen door beschadigd worden, wat dan?

    Wie zei dat ook weer, in Nederland gebeurt alles 100 jaar later?

    Gezien de onmacht van Den Haag zijn de kinderrechters de enigen die op korte termijn iets aan de wantoestanden kunnen doen. Wie beschikt over de magische kus om die schone slapers wakker te kussen uit hun dagdromen?

    BeantwoordenVerwijderen